default-image

Έτοιμη η πτέρυγα αλλά "στοιχειωμένο" το έργο

Κρήτη
Έτοιμη η πτέρυγα αλλά "στοιχειωμένο" το έργο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κτιριακές  υποδομές σχεδόν έτοιμες , υπερσύγχρονος τεχνολογικός εξοπλισμός στη θέση του , όμως το έργο της νέας πτέρυγας του νοσοκομείου στον Άγιο Νικόλαο εξακολουθεί να μοιάζει "στοιχειωμένο". Στην κυριολεξία παραμένει μπλοκαρισμένο εδώ και χρόνια στην υποτιθέμενη φάση της ολοκλήρωσης και παράδοσης που συνεχώς πλησιάζει , σύμφωνα με τις δεσμεύσεις των αρμοδίων ,αλλά δεν γίνεται πράξη.

Το έργο ξεκίνησε 15 χρόνια πριν , κατά το ήμισυ παραδόθηκε το 2004 κι έκτοτε μοιάζει παραδομένο σε γραφειοκρατικά γρανάζια και μεγάλες καθυστερήσεις. Τον τελευταίο χρόνο έχει πραγματικά φτάσει στην τελική του ευθεία αφού όπως είναι ξεκάθαρο πλέον και μέσα από τις φωτογραφίες , απομένουν λιγοστές παρεμβάσεις , οι τελευταίες πινελιές, όπως πόρτες και πόμολα που δεν θα μπουν όσο η πολιτεία δεν καταβάλλει στον εργολάβο οφειλή 800 χιλιάδων ευρώ.

Κουράστηκαν εδώ και χρόνια να περιμένουν και πλέον γιατροί εργαζόμενοι και πολίτες εμφανίζονται οργισμένοι για τις καθυστερήσεις που δεν έχουν τέλος. Στη νέα πτέρυγα θα λειτουργήσουν 7 νέες χειρουργικές αίθουσες όταν σήμερα στο νοσοκομείο υπάρχουν μόλις δύο και αυτές λειτουργούν κάτω από δύσκολες συνθήκες.

Μία νέα Μονάδα εντατικής θεραπείας και μία υπερσύγχρονη μαιευτική κλινική. Ζήτημα ζωής και θανάτου δηλαδή που επιβάλλεται να έχει άμεσα αίσιο τέλος.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News