default-image

Ακόμη πιο γρήγορα κινητά με οχταπύρηνους επεξεργαστές

Επιστήμη
Ακόμη πιο γρήγορα κινητά με οχταπύρηνους επεξεργαστές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένα νέο επεξεργαστή που είναι δυο φορές πιο γρήγορος από τους σημερινούς επεξεργαστές ετοιμάζει να ενσωματώσει στα κινητά της η Samsung.

Ο νέος Exynos 5 Octa είναι ένας πανίσχυρους επεξεργαστής που προορίζεται για φορητές συσκευές όπως tablet και κινητά τηλέφωνα.

Ο νέος επεξεργαστής αναμένεται να χρησιμοποιηθεί στις νέες συσκευές της Samsung όπως στο νέο Galaxy S4 και το νέο Note 3 που αναμένονται στην αγορά το επόμενο διάστημα.

Το χαρακτηριστικό του επεξεργαστή είναι ότι μπορεί να προσφέρει τόσο μεγάλες ταχύτητες όσο και οικονομία στη μπαταρία προσφέροντας έτσι επιδόσεις αλλά και αυτονομία.

Ο Exynos 5 Octa βασίζεται στην αρχιτεκτονική big.LITTLE της ARM και περιλαμβάνει ένα συνδυασμό τεσσάρων πυρήνων υψηλής απόδοσης Cortex-A15 και άλλο έναν συνδυασμό με πυρήνες χαμηλής κατανάλωσης Cortex-A7.

Έτσι το κινητό μπορεί να συνδυάζει τους δύο συνδυασμούς πυρήνων και να έχει είτε πολύ υψηλές επιδόσεις, είτε μεγάλη αυτονομία καθώς οι ισχυροί επεξεργαστές ενεργοποιούνται όταν υπάρχει ανάγκη.

Ο χρήστης θα λαμβάνει την κατάλληλη επεξεργαστική ισχύ ανάλογα με τις δραστηριότητες που κάνει κι έτσι θα μπορεί να απολαμβάνει γρήγορα παιχνίδια αλλά και μεγάλη αυτονομία όταν χρησιμοποιεί απλά τη συσκευή για πλοήγηση ή για ανάγνωση ενός βιβλίου.

Η συγκεκριμένη αρχιτεκτονική χρησιμοποιείται ευρέως σήμερα στους υπολογιστές προκειμένου να υπάρχει συνδυασμός επιδόσεων και οικονομίας.

Σύμφωνα με τη Samsung ο νέος οχταπύρηνος επεξεργαστής προσφέρει 70% περισσότερη αυτονομία από τους σημερινούς επεξεργαστές παρά το γεγονός ότι είναι 2 φορές πιο γρήγορος.

πηγή: real.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News