Ειδήσεις

Αναβρασμός για τις ΔΟΥ

Θύελλα αντιδράσεων από την τοπική κοινωνία έχει προκαλέσει η απόφαση για λουκέτο στις  ΔΟΥ Μοιρών και Τυμπακίου. Κάτοικοι και φορείς της περιοχής κάνουν λόγο για υποβάθμιση της ευρύτερης περιοχής της Μεσσαράς.

Σε ανοιχτή Επιστολή του Δήμου Φαιστού και Δήμου Γόρτυνας αναφέρεται:

"Τα Δημοτικά συμβούλια του Δήμου Φαιστού και Δήμου Γόρτυνας, η Τοπική Εκκλησία, μαζί με πληθώρα παραγωγικών φορέων της περιοχής της Μεσσαράς εκφράζουμε την έντονη δυσαρέσκεια μας για την αδιαφορία απέναντι σε τουλάχιστον 50,000 δημότες. Σε αυτές τις δυσμενείς οικονομικές συνθήκες με όλες αυτές τις αποφάσεις, ο πολίτης υποχρεώνεται καθημερινά να μετακινείται για την επίλυση ζητημάτων τα οποία αφορούν ασφαλιστικούς και οικονομικούς οργανισμούς. Με βάση τον χωροταξικό σχεδιασμό και την αναπτυξιακή πορεία του Νότου της Κρήτης, η περιοχή δικαιούται να παραμείνουν οι υπηρεσίες στην περιοχή, καλύπτοντας τις ανάγκες χιλιάδων πολιτών.

Σύσσωμα τα Δημοτικά Συμβούλια, Πρόεδροι και Μέλη Δημοτικών και Τοπικών κοινοτήτων μαζί με το σύνολο των παραγωγικών φορέων συγκροτούν Επιτροπή Αγώνα απαιτώντας ακόμα μία φορά το αυτονόητο, τη σωστή λειτουργία των υπηρεσιών στην περιοχή της Μεσσαράς. Ζητούν επιτακτικά να αναλογιστείτε τουλάχιστον την ύστατη αυτή στιγμή τις κοινωνικές, οικονομικές και περιβαλλοντικές επιπτώσεις αλλά κυρίως την απίστευτη ταλαιπωρία που υποβάλλεται μια ολόκληρη περιοχή.

Τα κριτήρια που συχνά αναφέρονται για την κατάργηση ή υποβάθμιση των υπηρεσιών, αποδεικνύονται κενά περιεχομένου. Παρά το γεγονός ότι γνωρίζουμε όλοι την δυνατότητα να παραμείνουν οι υπηρεσίες, με δεδομένο ότι ο Δήμος Φαιστού έχει προσφερθεί και δεχτεί να τις φιλοξενήσει στα κτιριακά του συγκροτήματα, το κεντρικό κράτος παραμένει στην πελατειακή εξυπηρέτηση άλλων αιτημάτων, άλλων περιοχών.

Ζητούμε από όλους τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους του Νομού Ηρακλείου την πλήρη ενεργοποίηση τους και να σταθούν επί της ουσίας, στο τεράστιο πρόβλημα που δημιουργείται σε όλους τους πολίτες, από την αποψίλωση των υπηρεσιών.

Ζητούμε άμεση συνάντηση με τον Υπουργό Οικονομικών ώστε να επανατοποθετήσουμε το θέμα στην σωστή του βάση.

Η επιτροπή αγώνα θα προσπαθήσει τα μέγιστα στην προσπάθεια αυτή. Θεωρούμε δεδομένη την υποστήριξη σας".

Σχόλια