Ειδήσεις

Χανιώτες οι επίδοξοι ληστές στη Σαντορίνη

 Ένας 53χρονος και ένας 38χρονος από τα Χανιά είναι σύμφωνα με την ΕΛΑΣ τα άτομα που επιχείρησαν να ληστέψουν τράπεζα στη Σαντορίνη στις 27 Δεκεμβρίου, ενώ συνελήφθη ένας ακόμη 30χρονος ο οποίος επίσης κατάγεται από τα Χανιά όμως διαμένει στην Σαντορίνη τα τελευταία χρόνια και θεωρείται συνεργός τους.

Τα πλήρη στοιχεία τους μάλιστα μαζί με φωτογραφίες δόθηκαν στη δημοσιότητα με εισαγγελική διάταξη, προκειμένου να συγκεντρωθούν περισσότερα στοιχεία για πιθανές προεκτάσεις της δράσης των κατηγορουμένων.

Συγκεκριμένα πρόκειται για τους:


1. ΤΖΑΝΙΔΑΚΗ Ιωάννη του Μιχαήλ και της Γεωργίας, ο οποίος γεννήθηκε το 1975 και κατάγεται από τον Κουρνά Χανίων .


2. ΓΡΥΛΛΑΚΗ Νικόλαο του Σταύρου και της Αθηνάς, ο οποίος γεννήθηκε το 1960 στα Χανιά, αλλά διαμένει στην Κούφη Ρεθύμνου

Να σημειωθεί πως σε βάρος του 30χρονου, του οποίου τα στοιχεία δεν δόθηκαν στη δημοσιότητα,  εκκρεμούσε και καταδικαστική απόφαση για πλαστογραφία.

Στο πλαίσιο της έρευνας εντοπίσθηκε την Πέμπτη  στην περιοχή Περίσσα Θήρας ο 52χρονος, να μένει σε ενοικιαζόμενο δωμάτιο και συνελήφθη.


Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο 53χρονος, μαζί με τον  30χρονο που είχε ήδη συλληφθεί στις 29 Δεκεμβρίου και τον 38χρονο που συνελήφθη στις 08 Ιανουαρίου, εμπλέκονται στην ένοπλη ληστεία, που απετράπη από την άμεση επέμβαση αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Θήρας.

Η Αστυνομία ύστερα από σχετική εισαγγελική διάταξη έδωσε στη δημοσιότητα τα στοιχεία ταυτότητας και τις φωτογραφίες των δυο από τους τρεις συλληφθέντες, ηλικίας 38 και 52 ετών, σε βάρος των οποίων είχαν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης για απόπειρα ληστείας από κοινού με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους.


Σύμφωνα με την  ανακοίνωση της Αστυνομίας, η δημοσίευση των παραπάνω στοιχείων ταυτότητας και των φωτογραφιών αποσκοπεί στην υποβοήθηση της πληρέστερης εξιχνίασης της ερευνώμενης υπόθεσης, καθώς επίσης στην προστασία του κοινωνικού συνόλου, αλλά και την ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων.



Παρακαλείται όποιος πολίτης γνωρίζει οτιδήποτε σχετικά με τα άτομα που απεικονίζονται στις φωτογραφίες που δημοσιεύονται, να επικοινωνήσει στους τηλεφωνικούς αριθμούς: 2286022659, 2286022649 του Αστυνομικού Τμήματος Θήρας. Τονίζεται ότι εξασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Σχόλια