default-image

Η "ΑΚΤΩΡ" "μπαίνει" στο φράγμα Αποσελέμη

Κρήτη
Η "ΑΚΤΩΡ" "μπαίνει" στο φράγμα Αποσελέμη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε τροχιά υλοποίησης μπαίνει το σημαντικό έργο «Ύδρευση Ηρακλείου και Αγίου Νικολάου από το Φράγμα Αποσελέμη - Εργασίες παρακολούθησης πρώτης πλήρωσης ταμιευτήρα φράγματος Αποσελέμη», προϋπολογισμού 5.227.500 € (συμπ. ΦΠΑ), το οποίο αναμένεται να συμβάλλει θετικά στη λειτουργία ενός ολοκληρωμένου συστήματος ύδρευσης των  Νομών Ηρακλείου και Λασιθίου.

Ο διαγωνισμός, μέσω ανοικτής δημοπρασίας, για το έργο διενεργήθηκε στα γραφεία της Δ6 Διεύθυνσης Ύδρευσης Αποχέτευσης του υπουργείου Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων την περασμένη Τρίτη. Μέλος της Επιτροπής ήταν ο Δήμαρχος Χερσονήσου κ. Ζαχαρίας Δοξαστάκης  ενω στο διαγωνισμό συμμετείχαν δύο εργοληπτικές εταιρείες, η εταιρεία ΑΚΤΩΡ και η εταιρεία ΙΝΤΡΑΚΑΤ. Μειοδότης ανεδείχθη με ποσοστό έκπτωσης 15% η εταιρεία ΑΚΤΩΡ και με συνολικό ποσό ολοκλήρωσης του έργου 3.657.500 €.

Μετά την έγκριση της ανάθεσης του συγκεκριμένου έργου, το οποίο χρηματοδοτείται από πιστώσεις του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων, όπως τονίστηκε, θα ξεκινήσει η εκτέλεσή του, η οποία σύμφωνα με τη διακήρυξη έχει συμβατική προθεσμία εκτέλεσης 30 μήνες από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης.

Όπως είπε ο δήμαρχος Χερσονήσου Ζαχαρίας Δοξαστάκης, "μετά την πλήρωση του ταμιευτήρα θα μπορεί να λειτουργήσει το συγκεκριμένο έργο και μάλιστα να μεταφέρει το ανεπεξέργαστο νερό από τον ταμιευτήρα στα διυλιστήρια για επεξεργασία και στη συνέχεια για να οδηγηθεί προς Άγιο Νικόλαο, και προς Ηράκλειο".

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News