default-image

Γιάννης Κουράκης: "Θα λάμψει η αλήθεια"

Ηράκλειο
Γιάννης Κουράκης: "Θα λάμψει η αλήθεια"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ερωτηθείς ο δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης σχετικά με την  απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ηρακλείου που αφορά την άδεια λειτουργίας κινηματογράφων της περιοχής Τάλως δήλωσε:

«Ως δήμαρχος αλλά και ως πολίτης σέβομαι απόλυτα τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης. Ήδη όμως με τον κ. Περισυνάκη έχουμε προσφύγει κατά της συγκεκριμένης απόφασης στο Εφετείο προκειμένου να δικαιωθούμε και είμαι πεπεισμένος ότι στο τέλος το φως θα νικήσει το σκοτάδι και θα λάμψει η αλήθεια.

Τονίζω επίσης ότι στην προκειμένη περίπτωση υπάρχει  έντονη δικαστική διαμάχη μεταξύ δύο Κινηματογραφικών Εταιρειών σε διαφορετικές περιοχές που έχει ως αποτέλεσμα την εμπλοκή του Δήμου Ηρακλείου, o oποίος αρμοδίως εξέδωσε την άδεια λειτουργίας στους κινηματογράφους της περιοχής Τάλως, αφού στο σχετικό φάκελο αδειοδοτήσεως της αρμόδιας υπηρεσίας υπήρχαν όλα τα νόμιμα δικαιολογητικά.

Παράλληλα επισημαίνω ότι σύμφωνα με αμετάκλητη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) η άδεια αυτή έχει εκδοθεί νόμιμα και δεν μπορεί να ανακληθεί.

Σύμφωνα και με την απόφαση αυτή ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Μ. Περισυνάκης, στον οποίο είχαν εκχωρηθεί οι σχετικές αρμοδιότητες από το Δήμαρχο, είχε την νομική υποχρέωση να εκδώσει τη συγκεκριμένη άδεια όπως του εισηγήθηκε το 2007 η Υπηρεσία, διότι υπήρχαν όλες οι  προϋποθέσεις εκδόσεως της και σε περίπτωση που δεν εξέδιδε την άδεια λειτουργίας θα διέπραττε το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος».  

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News