Ειδήσεις

Υπεγράφη σύμβαση για μελέτη διάβρωσης των ακτών στα Χανιά

Την δημιουργία σημαντικών έργων υποδομής αλλά και την ενίσχυση της κοινωνικής φροντίδας στην Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, προωθεί η Περιφέρεια Κρήτης.

Ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης ευρισκόμενος σήμερα στα γραφεία της ΠΕ Χανίων παρουσία του αντιπεριφερειάρχη Απόστολου Βουλγαράκη, του θεματικού αντιπεριφερειάρχη Νίκου Καλογερή, περιφερειακών συμβούλων, εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και του Πολυτεχνείου, υπέγραψε την σύμβαση για την ανάθεση υλοποίησης μελέτης από το ΕΛΚΕΘΕ προϋπολογισμού 380.000 ευρώ, με στόχο την αντιμετώπιση του φαινομένου της διάβρωσης των ακτών των παραλιών δυτικά της πόλης των Χανίων και του κόλπου Κισσάμου.

«Είναι ένα αίτημα πολλών χρόνων των τοπικών φορέων και της κοινωνίας, και είναι ιδιαίτερη τιμή μας που συνεργαζόμαστε με το ΕΛΚΕΘΕ και τον κ. Συνολάκη. Πληρώνουμε από τους λίγους δικούς μας πόρους αυτή την μελέτη για μια πολύ σημαντική παρέμβαση που έχει να κάνει με την αντιμετώπιση της διάβρωσης των ακτών. Τα έργα που θα μας υποδείξει η μελέτη μπορούν στη συνέχεια θα μπορούν να χρηματοδοτηθούν από διάφορα ευρωπαϊκά προγράμματα», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΕΛΚΕΘΕ καθηγητής Κώστας Συνολάκης αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα του έργου αντιμετώπισης της επικινδυνότητας της διάβρωσης των ακτών, και ευχαρίστησε προσωπικά τον Περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη και τον αντιπεριφερειάρχη Χανίων Απόστολο Βουλγαράκη που ανταποκρίθηκαν άμεσα όταν-όπως είπε- «από το 2006 προσπαθούσαμε να βρούμε πόρους από τις Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις και αλλού αλλά χωρίς αποτέλεσμα…».

Το έργο που προτάθηκε από την ΠΕ Χανίων και έχει την έγκριση του Περιφερειακού Συμβουλίου, κρίνεται μείζονος σημασίας, και όπως είπε, ο αντιπεριφερειάρχης Απόστολος Βουλγαράκης, έχει να κάνει με την ανάπτυξη αλλά και στην ασφάλεια της ευρύτερης περιοχής.

Παράλληλα ο Περιφερειάρχης υπέγραψε:

- Την ένταξη στο ΕΣΠΑ του οδικού έργου της ΠΕ Χανίων Αγ. Αντώνιος-Καρρές του δήμου Πλατανιά προυπολογισμού 2,08 εκ. ευρώ.

- Την ένταξη στο ΕΣΠΑ της ολοκλήρωσης του κτιριακού έργου και προμήθεια εξοπλισμού του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων προϋπολογισμού 1,5 εκ. ευρώ (προωθούμενο έργο της ΠΕ Χανίων)

- Εργολαβικό συμφωνητικό 150.000 ευρώ για τον καθαρισμό ποταμών και ρεμάτων της ΠΕ Χανίων, ενώ τις επόμενες ημέρες θα υποβληθεί από την ΠΕ Χανίων προς ένταξη στο ΕΣΠΑ το έργο του πολυδύναμου ιατρικού κέντρου Σφακίων με προϋπολογισμό 800.000 ευρώ. Επίσης σήμερα ανακοινώθηκε η χρηματοδότηση μέσω της ΠΕ Χανίων με το ποσό των 125.000 ευρώ της μελέτης επέκτασης της προβλήτας «Αδρίας» στο λιμάνι της Σούδας, ένα έργο που θα συμβάλλει στην χωρητικότητα και στην καλύτερη λειτουργία του λιμανιού.

Ο περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης παραβρέθηκε στην κοπή της πίτας των υπαλλήλων των Περιφερειακών Ενοτήτων που έγιναν σήμερα αντίστοιχα σε Χανιά και Ρέθυμνο, και τους ευχήθηκε χρόνια πολλά για το νέο έτος, και καλή συνεργασία.

Σχόλια