Ειδήσεις

Το ΙΚΑ από Αλικαρνασσό σε Άγιο Μηνά "και με βούλα"

Μετά τις αποκαλύψεις της "N.K.", για επικείμενη συγχώνευση του ΙΚΑ Αλικαρνασσού με αυτό του Αγίου Μηνά και μεταφορά του στο κτήριο επί της Αγίου Μηνά, απόψε ήρθε και η επιβεβαίωση με επίσημη απάντηση του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση  στον βουλευτή Ηρακλείου Λευτέρη Αυγενάκη, που είχε εντοπίσει τον σχετικό σχεδιασμό.

Ο υπουργός με μία πρωτοφανή επιχειρηματολογία, αγνοώντας ότι το ΙΚΑ Αλικαρνασσού καλύπτει πάνω από 100 χιλιάδες ασφαλισμένους για όλο τον Ανατολικό νομό Ηρακλείου, μεταφέρει όλο τον όγκο ασφαλισμένων και λειτουργιών στο κέντρο του Ηρακλείου από το οποίο υποτίθεται ότι πριν τρία χρόνια οι υπηρεσίες απελευθερώθηκαν με τα κτήρια του Εσταυρωμένου!

Μεταξύ των άλλων αστείων επιχειρημάτων του υπουργείου, συγκαταλέγεται και αυτό της πυκνής γραμμής αστικών λεωφορείων από την Αλικαρνασσό προς το κέντρο του Ηρακλείου.

Ενώ αν και επισήμως γίνεται παραδοχή για την αντισεισμική ανεπάρκεια του κτηρίου στον Άγιο Μηνά, εντούτοις δίνεται η υπόσχεση ότι στο μέλλον θα υπάρξουν αντισεισμικές παρεμβάσεις.

Διαβάστε το σχετικό απόσπασμα της πρωτοφανούς απόφασης που βάζει σε ταλαιπωρία 100 χιλιάδες και πλέον ασφαλισμένους και σε νέο κυκλοφοριακό έμφραγμα το κέντρο του Ηρακλείου.

Σχόλια