default-image

Λαϊκή αγορά από την ΚΣΟΣ

Κρήτη
Λαϊκή αγορά από την ΚΣΟΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λαϊκή αγορά για άνεργους και πολύτεκνους σε συγκεκριμένες μέρες και ώρες, όπου θα μεταφέρονται δωρεάν με λεωφορεία που θα επιδιώξουν να εξασφαλίσουν με τη συνεργασία διαφόρων φορέων, σκέφτονται να "στήσουν" οι συνεταιριστές της ΚΣΟΣ. Η αγορά θα πραγματοποιείται στη θέση "Γεφυράκια", που βρίσκεται στο δρόμο προς τη Μεσαρά και συγκεκριμένα εντός των αποθηκευτικών χώρων που διαθέτει η οργάνωση, έκτασης που φτάνει γύρω στα 4.000 τετραγωνικά μέτρα. Η ιδέα ανήκει στον πρόεδρο της ΚΣΟΣ Νίκο Καραμπακάκη, που τη δημοσιοποιεί για πρώτη φορά μέσω της "Ν.Κ.".

Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου Σωκράτης Βαρδάκης, όχι μόνο συμφώνησε με μία τέτοια ενέργεια, αλλά και μας είπε ότι θα συνεργαστεί με την ΚΣΟΣ, ενώ θα αναλάβει και σχετικές πρωτοβουλίες για την εξασφάλιση της δωρεάν μεταφοράς του κόσμου, με τακτικά δρομολόγια που θα έχουν αποκλειστικά ως επιβάτες τους τούς άνεργους και τους πολύτεκνους, οι οποίοι θα ψωνίζουν σε τιμές χαμηλότερες τα οπωροκηπευτικά σε σχέση με τις ισχύουσες των λαϊκών αγορών!

Μέχρι να υλοποιήσει η διοίκηση της ΚΣΟΣ την απόφαση για τη δημιουργία της λαχαναγοράς στη Βιομηχανική Περιοχή Ηρακλείου, οπότε και θα χρειαστεί τους εν λόγω αποθηκευτικούς της χώρους, θα μπορεί μέχρι τότε να παρέχει αυτή τη σημαντική υπηρεσία στους σύγχρονους φτωχούληδες του Θεού. Όπως τονίζει στην εφημερίδας μας ο Νίκος Καραμπακάκης, «εγώ ήδη έχω συζητήσει το θέμα και στη διοίκηση της ΚΣΟΣ, ενώ τις επόμενες μέρες θα πάρουμε και την επίσημη απόφαση. Το θέμα είναι τώρα "ζεστό", ενώ βοηθάει στην επιτυχία της προσπάθειας και το γεγονός ότι έχουμε και τη μετεξέλιξη της Ένωσης Μεσαράς σε Αγροτικό Συνεταιρισμό Μεσαράς, που μπορεί να παίξει και αυτός ένα ρόλο προς αυτή την κατεύθυνση»...

Ο συνεταιριστής μας είπε επίσης ότι, αν δεν μπορέσει η ΚΣΟΣ να συμφωνήσει κάτι τέτοιο με μεμονωμένους παραγωγούς, θα μπορέσει να εξετάσει τη δυνατότητα να αναλάβει η ίδια την όλη προσπάθεια. «Αυτό θα το δούμε», λέει. «Η όρεξη υπάρχει, οι εγκαταστάσεις υπάρχουν και πιστεύω ότι έχουμε τη δυνατότητα να προχωρήσουμε άμεσα»...

Σύμφωνα με τον κ. Καραμπακάκη, «συγκεκριμένες μέρες, σε στεγασμένο χώρο όπως είναι αυτός που έχουμε στα "Γεφυράκια", θα λειτουργεί αυτή η αγορά. Μπορεί να είναι απογευματινή η λειτουργία της, θα το δούμε. Για τα λεωφορεία θα απευθυνθούμε και σε Δήμους και θα ζητήσουμε αυτή τη βοήθεια, για να στηρίξουμε τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη»...

Ο συνεταιριστής τονίζει ότι προσωπικά ζητούσε τη δραστηριοποίηση της ΚΣΟΣ στον τομέα των οπωροκηπευτικών μέσα από τέτοιες δράσεις, ακόμα και από την εποχή Πιτσιδιανού, και τώρα, από τη θέση του προέδρου, ο ίδιος έρχεται να κάνει πράξη όλο αυτό το προσωπικό του όραμα τόσο ως προς τη δημιουργία της μικρής λαχαναγοράς στη Βιομηχανική Περιοχή όσο και ως προς την αξιοποίηση των εγκαταστάσεων στο δρόμο προς τη Μεσαρά για κοινωφελείς σκοπούς. «Οι άνεργοι με κάρτα θα μπορούν να ψωνίζουν σε χαμηλότερες τιμές τα αγαθά αυτά, όπως και οι πολύτεκνοι», λέει.

Άλλωστε, οι εγκαταστάσεις αυτές τα τελευταία χρόνια χρησιμοποιούνται από το Σύλλογο Πολυτέκνων πάλι για την αποθήκευση και τη διακίνηση των προϊόντων της επισιτιστικής βοήθειας στα μέλη του, κάτι που δε θα διαταραχθεί, αφού χώροι υπάρχουν για όλες αυτές τις δράσεις.

Θετική ανταπόκριση

«Εγώ θα έρθω σε επαφή με τον Καλλέργο Βουλγαράκη στα ΚΤΕΛ, το Δήμο Ηρακλείου και άλλους φορείς για να εξασφαλίσουμε κάποια δωρεάν δρομολόγια προκειμένου να έχουν δυνατότητα οι δικαιούχοι να πηγαίνουν στις αποθήκες της ΚΣΟΣ και να ψωνίζουν», απαντά στη "Ν.Κ." ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου Σωκράτης Βαρδάκης. Ο συνδικαλιστής θα μιλήσει και προσωπικά με το συνεταιριστή και από κοινού θα βρουν όλους εκείνους τους τρόπους που θα τους επιτρέψουν να περάσουν από τη θεωρία στην πράξη, μέσα στο προσεχές διάστημα. Για τους ανθρώπους που το έχουν ανάγκη.

Του Χριστόφορου Παπαδάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News