default-image

Πάρκο 3,5 στρεμμάτων στην κατοχή του Δήμου

Κρήτη
Πάρκο 3,5 στρεμμάτων στην κατοχή του Δήμου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έκταση 3,5 στρεμμάτων σε πυκνοκατοικημένη περιοχή Δυτικά της πόλης με χρηματοδότηση 176.521 ευρώ  που διεκδίκησε και πέτυχε  από το Πράσινο ταμείο απέκτησε ο Δήμος Ηρακλείου  προς όφελος των Δημοτών.

Ο χώρος βρίσκεται επί της Λεωφόρου 62 Μαρτύρων(απέναντι από την ΕΑΣΗ)  και της οδού Σωπασή, και προορίζεται για την δημιουργία  Πάρκου Πρασίνου και Αναψυχής, όπως προβλέπεται από το Σχέδιο Πόλης.

Πρόκειται για μια σημαντική παρέμβαση - ανάσα για τα Δυτικά προάστια της πόλης και συγκεκριμένα για τις τρείς  συνοικίες Δειλινών, Καμινίων και Θερίσου, αφού, όπως δήλωσε ο Δήμαρχος κ. Γιάννης Κουράκης που βρέθηκε στη περιοχή, θα αποδοθεί στους πολίτες άλλος ένας πνεύμονας Πρασίνου, αναψυχής ,πολιτισμού και Άθλησης  που τον έχει ανάγκη η περιοχή και θα αναβαθμίσει σημαντικά την ποιότητα ζωής τους.

Όπως επεσήμανε ο κ. Κουράκης  η Δημοτική Αρχή θα συνεχίσει να διεκδικεί τη χρηματοδότηση έργων ,δράσεων  από διάφορα προγράμματα ΠΑΝΤΟΤΕ χωρίς να επιβαρύνονται οι Δημότες. Ιδιαίτερα σημαντικό, όπως είπε  ο Δήμαρχος, είναι το γεγονός ότι η Δημοτική Αρχή και οι υπηρεσίες του Δήμου χάρη στην εντατική τους προσπάθεια καταφέρνουν να έχουν μελέτες  ώριμες και στην ώρα τους αλλά και πράξεις Αναλογισμού   για να μην χάνεται ούτε ένα ευρώ προς όφελος της πόλης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News