Ειδήσεις

Νέος επεξεργαστής 8 πυρήνων από τη Samsung

Η Samsung, ανακοίνωσε στα πλαίσια της διεθνούς έκθεσης CES 2013, το νέο επεξεργαστή της 8 πυρήνων Exynos 5 Octa, για κινητές συσκευές. 


Η κορεάτικη εταιρεία βασίστηκε στην τεχνολογία big.LITTLE της ARM, χρησιμοποιώντας 4 πυρήνες ARM Cortex A15 για τις πιο απαιτητικές λειτουργίες και 4 Cortex A7 για εξοικονόμηση ενέργειας.


Ο νέος επεξεργαστής διαθέτει μεν 8 πυρήνες, όμως αυτοί δεν λειτουργούν ταυτόχρονα. Έτσι όταν εκτελείτε πιο απλές εργασίες, αναλαμβάνουν οι Cortex A7, με την κατανάλωση της ενέργειας να μειώνεται έως και 70% σε σχέση με την προηγούμενη γενιά, Exynos 5 Dual. 


Αυτό έχει σαν συνέπεια, τη μεγαλύτερη διάρκεια ζωής της μπαταρίας και φυσικά χαμηλότερες θερμοκρασίες για τη συσκευή.Από την άλλη, όταν οι απαιτήσεις γίνουν μεγαλύτερες και θελήσετε να χρησιμοποιήσετε εφαρμογές πολύ πιο απαιτητικές, μπαίνουν σε λειτουργία οι πυρήνες Cortex A15, παρέχοντας σας σχεδόν διπλάσιες επιδόσεις σε 3D περιβάλλοντα από ό,τι ο Exynos 5 Dual.Μένει να δούμε και στην πράξη το νέο επεξεργαστή της Samsung, όταν φυσικά κυκλοφορήσουν οι πρώτες συσκευές στις οποίες θα ενσωματωθεί.

Πηγή: newsbeast.gr

Σχόλια