default-image

Τίμησαν το «Μαύρο Ναζωραίο»

Life
Τίμησαν το «Μαύρο Ναζωραίο»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χιλιάδες πιστών συγκεντρώθηκαν και φέτος στη Μανίλα για να τιμήσουν το μαύρο άγαλμα του Ιησού με ηλικία αιώνων που θεωρείται θαυματουργό.

Η γιορτή του λεγόμενου μαύρου Ναζωραίου αποτελεί μια από τις πιο δημοφιλείς στις Φιλιππίνες και περιστρέφεται γύρω από το άγαλμα το οποίο μεταφέρθηκε στη χώρα από το Μεξικό το 17ο αιώνα. Οι πιστοί που πιστεύουν ότι έχει θεραπευτικές ιδιότητες κατακλύζουν κάθε χρόνο τους δρόμους της Μανίλα υπό κλοιό 2000 αστυνομικών που έχουν επιστρατευτεί για τη διατήρηση της τάξης. Πολλοί ξενύχτησαν έξω από την εκκλησία περιμένοντας την πρωινή θεία λειτουργία και την λιτανεία κρατώντας μικρότερα  ομοιώματα του αγάλματος.

Οι αρχές εκτιμούν ότι πάνω από 10 εκατομμύρια πιστοί συμμετείχαν στη φετινή γιορτή και ειδικά στη λιτανεία που καλύπτει μια απόσταση 5 χιλιομέτρων. Σύμφωνα με το θρύλο το άγαλμα μεταφέρθηκε το 1606 στη Μανίλα πάνω σε μια εμπορική γαλέρα. Το πλοίο λέγεται ότι έπιασε φωτιά που σβήστηκε χάρις τη θαυματουργή δράση του αγάλματος το ξύλο του οποίου μαύρισε από τις φλόγες και τους καπνούς και πήρε τη σημερινή του μορφή. Καθώς το υλικό αλλά και η ηλικία του το καθιστούν εξαιρετικά εύθραυστο , στις λιτανείες την ημέρα που γιορτάζεται η έλευση του στη Μανίλα και τη Μεγάλη Παρασκευή κάθε χρόνο, χρησιμοποιείται ένα πιστό αντίγραφο και όχι το πρωτότυπο.    

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News