Ειδήσεις

Είχαν τύχη βουνό

Ο Τιμ Χόλμς και η σύζυγος του πρόσεχαν τα πέντε εγγόνια τους , ηλικίας 2 έως 11 ετών, στο Ντάνλευ της Αυστραλίας όταν ξαφνικά οι φλόγες που κατακαίνε μεγάλο μέρος της χώρας έζωσαν το σπίτι τους.  

Αναζητώντας σωτηρία ο Τίμ και η Τάμυ δεν τα έχασαν. Οδήγησαν τα παιδιά στην παραλία και μπήκαν στο νερό περιμένοντας τους πυροσβέστες να σβήσουν τις φλόγες. Η ψυχραιμία του παππού ήταν δε τέτοια που κατάφερε να απαθανατίσει τη σκηνή σε φωτογραφίες που κάνουν το γύρο του κόσμου.

Το ζευγάρι παρέμεινε με τα εγγόνια αγκαλιασμένο για πάνω από δυο ώρες μέσα στο νερό καθώς το οξυγόνο μειώνονταν συνεχώς μέσα σε ένα σκηνικό που θύμιζε κόλαση. Την ίδια στιγμή η μητέρα των παιδιών που είχε πάει σε μια κηδεία πληροφορούνταν από μήνυμα στο κινητό για το ότι η περιοχή όπου βρίσκονταν η δίχρονη Σάρλοτ, η τετράχρονη Εσθήρ, ο εννιάχρονος Λίαμ, η εντεκάχρονη Ματίλντα και ο εξάχρονος Καλέμπ καίγονταν και πανικόβλητη πίστεψε ότι τα παιδιά της είχαν πεθάνει.  

Όμως ευτυχώς είχαν τύχη βουνό, τόσο που ακόμα και οι πυροσβέστες εξέφρασαν την έκπληξή τους που η πολυμελής οικογένεια γλίτωσε χωρίς να πάθει κανείς το παραμικρό.

Σχόλια