default-image

Είχε κάνει "φύλλο και φτερό" τα μελίσσια

Κρήτη
Είχε κάνει "φύλλο και φτερό" τα μελίσσια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνελήφθη, σήμερα (09.01.2013), σε περιοχή του Δήμου Πλατανιά, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων, 51χρονος ημεδαπός κατηγορούμενος, για παράβαση του Ν. περί ζωοκλοπής και παράνομη οπλοκατοχή.

Ειδικότερα, σήμερα (09.01.2013) το πρωί καταγγέλθηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων από 64χρονη ημεδαπή, ότι άγνωστος-οι δράστης-ες, κατά το χρονικό διάστημα από τον Μάρτιο 2012 έως και το βράδυ της 08/09.01.2013 αφαίρεσε-αν σταδιακά, από αγροτική περιοχή στον Ταυρωνίτη του Δήμου Πλατανιά, τριάντα (30) κυψέλες μελισσών, συνολικής αξίας τεσσάρων χιλιάδων πεντακοσίων (4.500) Ευρώ.

Από την διενεργηθείσα προανάκριση της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων, προέκυψε ότι δράστης της ανωτέρω αξιόποινης πράξης είναι ο 51χρονος. Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε από αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας παρουσία δικαστικού λειτουργού, σε αγροτεμάχια ιδιοκτησίας του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά σαράντα έξι (46) κυψέλες μελισσών, την κατοχή των οποίων δεν μπορούσε να δικαιολογήσει, εκ των οποίων οι τριάντα (30) είχαν συγκεκριμένο κωδικό από την Διεύθυνσης Γεωργίας, που ανήκει στην 64χρονη, ενώ οι 16 είχαν διαφορετικούς κωδικούς μεταξύ τους και εξετάζεται η προέλευση αυτών.

Ακολούθησε έρευνα στην οικία του 51χρονου όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν :

•      Ένα (1) κυνηγετικό δίκαννο,

•      Ένα (1) κυνηγετικό μονόκαννο,

•      Είκοσι (28) πλήρη φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων και

•      Έξι (6) κάλυκες των 9mm.

Ο 51χρονος θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων. Το προανακριτικό έργο διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων, ενώ εξετάζεται η συμμετοχή του και σε άλλες ομοειδείς πράξεις.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News