default-image

"Καμία επιβάρυνση στο περιβάλλον από τον ΑΗΣ Λινοπεραμάτων"

Κρήτη
"Καμία επιβάρυνση στο περιβάλλον από τον ΑΗΣ Λινοπεραμάτων"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από τα μέχρι τώρα στοιχεία δεν διαπιστώνεται επιβάρυνση της θαλάσσιας οικολογίας και  βιοποικιλότητας στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή της Σητείας από την λειτουργία του ΑΗΣ της ΔΕΗ στον Αθερινόλακκο.

 Αυτό κατέδειξε η επιστημονική έρευνα που διενήργησε το επιστημονικό προσωπικό του ΕΛΚΕΘΕ Κρήτης και παρουσιάστηκε σήμερα σε ειδική εκδήλωση στα κεντρικά γραφεία της Περιφέρειας Κρήτης. Η έρευνα χρηματοδοτήθηκε από την ίδια την ΔΕΗ, και πραγματοποιήθηκε μετά από αντιδράσεις κατοίκων και φορέων του Λασιθίου, που χρονολογούνται από την περίοδο αδειοδότησης λειτουργίας της μονάδας.

Από την έρευνα που παρουσίασε ο Διευθυντής ερευνών του ΕΛΚΕΘΕ Κωνσταντίνος Ντούνας, προκύπτει ότι μέχρι σήμερα δεν υπάρχουν περιβαλλοντικές επιπτώσεις από την λειτουργία του ΑΗΣ. Τονίστηκε μάλιστα ιδιαίτερα από την επιστημονική ομάδα που έκανε την έρευνα ότι δεν προκύπτει λόγος τροποποίησης των υφιστάμενων περιβαλλοντικών όρων λειτουργίας του ΑΗΣ της ΔΕΗ στον Αθερινόλακκο, που σημαίνει ότι μπορεί να συνεχίσει απρόσκοπτα την λειτουργία του.

Στην σημερινή παρουσίαση της έρευνας συμμετείχαν ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης χωροταξίας και περιβάλλοντος Νίκος Καλογερής, ο αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου Νίκος Καστρινάκης, οι δήμαρχοι Αγίου Νικολάου Δημήτρης Κουνενάκης, Σητείας Θεόδωρος Πατεράκης, Ιεράπετρας Σήφης Αναστασάκης, Περιφερειακοί Σύμβουλοι, στελέχη της Διεύθυνσης Χωρικού Σχεδιασμού (ΠΕΧΩ) της Περιφέρειας Κρήτης, της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, της ΔΕΗ, κ.α.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News