default-image

"Κόβονται" 50.000 συντάξεις λόγω απογραφής

Ελλάδα
"Κόβονται" 50.000 συντάξεις λόγω απογραφής

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κόβονται 50000 συντάξεις μετά την ολοκλήρωση της απογραφής στα τρία μεγαλύτερα ασφαλιστικά ταμεία της χώρας. 

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία των Ταμείων, στο ΙΚΑ δεν εμφανίστηκαν 11.095 δικαιούχοι, στον ΟΓΑ 12.800 και στον ΟΑΕΕ 30.000 άτομα, ενώ ακόμη βρίσκεται σε εξέλιξη η απογραφή των συνταξιούχων των Ταμείων της ΔΕΗ, της Αγροτικής και της Εθνικής Τράπεζας που έχουν ενταχθεί στο ΙΚΑ και η προθεσμία της οποίας εκπνέει στις 31 Ιανουαρίου.

Από το υπουργείο Εργασίας  εκτιμάται ότι ο αριθμός αυτός οφείλεται κυρίως σε αμέλεια ή έλλειμμα πληροφόρησης και μετά τη διακοπή της χορήγησης των συντάξεων θα μειωθεί κατά πολύ.

Την ίδια ώρα, οι αρμόδιοι αναμένουν τον εντοπισμό σημαντικού αριθμού παραβατών, μετά την ολοκλήρωση της απογραφής όλων των συντάξεων, που εκπνέει στις 28 Φεβρουαρίου και από την επανεξέταση των αναπηρικών συντάξεων, που συνεχίζεται.

Σημειώνεται ότι,  στις περιπτώσεις που,  θα διαπιστωθεί παραβατική συμπεριφορά, οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Εργασίας θα αναζητήσουν τα παρανόμως καταβληθέντα ποσά από τους δικαιούχους ή τους συνδικαιούχους των λογαριασμών, καθώς και ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News