Σίσσυ εναντίον… καρκίνου: Σημειώσατε «1»

Απόψεις
Σίσσυ εναντίον… καρκίνου: Σημειώσατε «1»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η 29χρονη μανούλα κατάφερε να νικήσει το "θηρίο" που απειλούσε την ζωή της

«Εφόσον τα κατάφερα εγώ, πιστεύω ότι όλοι μπορούν να τα καταφέρουν, αρκεί να έχουν θετικές σκέψεις, να βάζουν στόχους και να πιστεύουν ότι θα τα καταφέρουν». Σε μια και μόνο φράση όλο το νόημα της ζωής.

Μόλις 9 ετών, στην πιο ανέμελη και αθώα ηλικία, ο καρκίνος τής “χτύπησε” την πόρτα, καταστρέφοντας προς στιγμήν τα όνειρά της.

Πέρασε τον δικό της “Γολγοθά”. Λύγισε, γονάτισε, πόνεσε, σηκώθηκε, άντεξε, ΕΖΗΣΕ...

Σήμερα, στα 29 της χρόνια, η Αναστασία Μαυροειδή κρατά σφιχτά το χέρι της μονάκριβης κορούλας της και με αστείρευτη θέληση για τη ζωή, στέλνει το πιο ηχηρό μήνυμα αγάπης, γενναιότητας και θάρρους.

«Τότε λέγαμε πως το προσδόκιμο ζωής θα ήταν έως 5 χρόνια το πολύ, αλλά όπως βλέπετε έχουν περάσει 21 χρόνια, το ξεπέρασα, έκανα οικογένεια, έκανα το παιδάκι μου».

Ένας υπέροχος άνθρωπος, μια καταπληκτική μανούλα! 

Την Αναστασία, τη Σίσσυ, όπως την αποκαλούν οι δικοί της άνθρωποι, την γνώρισα τότε που οι μικρές μας κόρες πήγαιναν μαζί στον παιδικό σταθμό.

Ένας άνθρωπος τόσο “θετικός”, πρόσχαρος, με ένα τεράστιο χαμόγελο, που ακτινοβολεί καλοσύνη, αγάπη και πάνω απ’ όλα θέληση για τη ζωή. Ένας άνθρωπος που τα κατάφερε περίφημα στη ζωή, αποδεικνύοντάς το άλλωστε και στην πράξη...

Με συνοδοιπόρους την κόρη της , τον σύζυγο και την οικογένειά της, κατάφερε να βρει τις ισορροπίες της, να βλέπει το ποτήρι όχι μισοάδειο αλλά μισογεμάτο και το πιο σημαντικό, πλέον να απολαμβάνει το πολυτιμότερο δώρο, που το κατέκτησε με κόπους, αγώνες και θυσίες, την ίδια τη ΖΩΗ και τις χαρές της.

Η Σίσσυ προ ημερών ήταν ομιλήτρια σε μια εκδήλωση αφιερωμένη στον παιδικό καρκίνο. Εκεί αναφέρθηκε στη σοβαρή περιπέτεια που έζησε.

Από τότε έσπευσαν πολλοί να τη βρουν, να της μιλήσουν, να της πάρουν συνέντευξη, να μάθουν περισσότερα για τη ζωή της και τον μεγάλο αγώνα που ξεκίνησε να δίνει από την ηλικία των 9 ετών.

Η ίδια, απόλυτα συνειδητοποιημένη και “πατώντας γερά στα πόδια της”, επέλεξε να κρατάει χαμηλούς τόνους, αποφεύγοντας τη δημοσιότητα, αν και το όνομά της έπαιξε πολύ δυνατά στα ΜΜΕ όλης της χώρας.

Αυτά που είχε να πει, νομίζω τα είπε, τα μηνύματα που είχε να περάσει, τα πέρασε, και μάλιστα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Το μόνο που θέλει είναι να συνεχίσει τη ζωή της με τους αγαπημένους στο πλευρό της και “αθόρυβα” να συνεχίσει να δίνει τις προσωπικές της μάχες, καθώς τα προβλήματα με την υγεία της δεν την έχουν... εγκαταλείψει ακόμη.

Η ομιλία της Σίσσυς την οποία και είχα την χαρά να δημοσιεύσω πριν λίγες ημέρες,  «ράγισε» καρδιές και «άγγιξε» ευαίσθητες χορδές…

Όσοι την διάβασαν θα καταλάβουν την εννοώ. Και πιστέψτε με είναι πολλοί εκείνοι που το έπραξαν.

Εγώ απλά και μόνο θα σας αναφέρω τα τελευταία λόγια της όμορφη μανούλας προς το ακροατήριο της, για το πιο δυνατό και ηχηρό μήνυμα:  «…σκεπτόμενη όλα τα παραπάνω, καταλήγω στο συμπέρασμα ότι, αφού τα κατάφερα εγώ, μπορεί ο καθένας! Να ελπίζετε, να ονειρεύεστε, να βάζετε στόχο, να αγωνίζεστε... Ο άνθρωπος μπορεί να καταφέρει τα πάντα!».

Μπράβο Σίσσυ μου , νιώθω πολύ τυχερή που σε γνώρισα!!

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News