Βουρκωμένη Δευτέρα ή απλώς μπλε;

Απόψεις
Βουρκωμένη Δευτέρα ή απλώς μπλε;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι Έλληνες θα μπορούσαμε να τη λέμε και βουρκωμένη Δευτέρα από το όμορφο λαϊκό άσμα

Χθες Δευτέρα 20 Ιανουαρίου ήταν η πιο μελαγχολική μέρα του χρόνου. Η τρίτη Δευτέρα του Ιανουαρίου θεωρείται ως η πιο μελαγχολική ημέρα του χρόνου, γι’ αυτό αποκαλείται και “Blue Monday” αφού, σύμφωνα με τους υποστηρικτές της θεωρίας, οι άνθρωποι αυτή την ημέρα κατακλύζονται από μελαγχολικά συναισθήματα περισσότερο από οποιαδήποτε μέρα του χρόνου. 

Να με συγχωρείτε, αλλά από άποψη καθαρά δημοσιογραφίας, με αυτά που ακούμε, διαβάζουμε και γράφουμε, αν όχι όλες, τις περισσότερες μέρες τουλάχιστον μόνο μελαγχολία νιώθουμε.

Δυσάρεστες ειδήσεις κατακλύζουν συνεχώς την ειδησεογραφία σε καθημερινή βάση και είτε είμαστε δημοσιογράφοι που “επικοινωνούμε” την άσχημη είδηση, είτε είμαστε αναγνώστες, τηλεθεατές ή και ακροατές, τα κακά νέα είναι περισσότερα από τα καλά.

Και όταν πλέον τύχει να έρθει μια ευχάριστη είδηση στα δημοσιογραφικά γραφεία, γίνεται “πάρτι”.

Τώρα, μη με ρωτήσετε αν και κατά πόσο διαβάζεται ένα ευχάριστο νέο σε σχέση την ίδια ώρα με μια δυσάρεστη είδηση. Νομίζω πως λίγο-πολύ την απάντηση στο δίλημμα που μόλις διατυπώθηκε τη γνωρίζουμε οι περισσότεροι, είτε είμαστε του “χώρου” είτε όχι!

Οι Έλληνες θα μπορούσαμε να τη λέμε και βουρκωμένη Δευτέρα από το όμορφο λαϊκό άσμα! Τι λέτε;

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News