Στέλλα Τερζάκη

Εδώ βαρκούλες αρμενίζουν…

Χριστούγεννα μυρίζει, όσο μυρίζει τέλοσπάντων γιατί είναι και θέμα αισθητικής όσο να πεις, στο κέντρο. Και αυστηρά εκεί όμως.

Η βροχή των αστεριών στην Δαιδάλου είναι πράγματι εντυπωσιακή και αποτελεί λαμπερή συνέχεια για όσους κινούνται  από και προς την “καρδιά” του γιορτινού σκηνικού ,  την πλατεία Ελευθερίας, τις εξίσου “ζεστές” και λαμπερές Λ. Δικαιοσύνης και ‘Ιδης.

 Όμορφες εικόνες κι έξω από την Λότζια. Συμπαθητικές οι εικόνες στην Καλοκαιρινού μέχρι τα φανάρια με την Γιαμαλάκη. Και κάπου εκεί…Τέλος. Το φως ξεθωριάζει και σβήνει παντελώς. Λες κι έχασε το Christmas Spirit το δρόμο του και δεν έφτασε σε σημεία που όλοι θα το περιμέναμε. Κι ας μην σταθούμε ακόμη στις εκτός των τειχών περιοχές , όπως η 62 Μαρτύρων όπου τίποτα δεν μαρτυρά πως είμαστε στην τελική ευθεία… Η “πλανεύτρα” 25ης Αυγούστου όμως; Η παραλιακή; Ούτε ένα λαμπιόνι, έτσι για το καλό των ημερών; Εκτός κι αν εντάσσονται στην Β’ φάση του στολισμού και εκπλαγούμε ευχάριστα…Δήμου θέλοντος και Διδούς επιτρέποντος δηλαδή.

“Ευρώπη” , όμως όπως μεγαλόστομα επαναλαμβάνεται από κάποιους τις τελευταίες μέρες δεν γίναμε ακόμη… Δίνουμε χρόνο ωστόσο γιατί φέτος ο στολισμός ξεκίνησε ιδιωτικά και δημόσια πολύ νωρίτερα και προσδοκούμε προσεχώς και άμεσα και την έλευση αέρα πιο Ευρωπαϊκού.

Πάντως στην προς το παρόν μουντή και εκτός εορταστικού πνεύματος παραλιακή λεωφόρο η έκπληξη έρχεται από κάποιους μερακλήδες θαλασσόλυκους. Το βράδυ της Δευτέρας  ο δρόμος μετά την πλατεία 18 Άγγλων δεν είχε καν φωτισμό (προφανώς λόγω κάποιας βλάβης) αλλά τελικά αυτό έκανε ακόμη πιο όμορφη την εικόνα κάποιων σκαφών που οι ιδιοκτήτες τους στόλισαν με λαμπιόνια δημιουργώντας ένα πραγματικά μαγευτικό σκηνικό με φόντο το επιβλητικό κατάφωτο κάστρο.

 

Αν όλοι βάζανε μια πινελιά στην ιδιοκτησία τους , είτε είναι σκάφος είτε κατάστημα, είτε ο δρόμος μπροστά από αυτό  πόσο πιο όμορφος θα γινόταν ο κόσμος…γενικά και ειδικά…

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια