ΟΦΗ: Νέο ξεκίνημα… νέοι αγώνες!

Απόψεις
ΟΦΗ: Νέο ξεκίνημα… νέοι αγώνες!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ώρα για ΟΦΗ! - Επιστρέφει... με άλλο αέρα για μια σημαντική μάχη με τον Ατρόμητο που… “ψάχνεται” εκτός έδρας – Η νωπή προϊστορία τους

Η αναμέτρησή του με τον Ατρόμητο, προσομοιάζεται ως πρεμιέρα, μετά την ειδική προετοιμασία του, λόγω της διακοπής του Μουντιάλ, αλλά και για τα νέα στοιχεία που μπόρεσε να προσδώσει ο Λιθουανός τεχνικός του.

Απέναντι σε έναν Ατρόμητο που αναζητά με δυσκολία από την αρχή της σεζόν μια αγωνιστική σταθερότητα.

Μέχρι τώρα από την οπτική των αριθμών, ο ΟΦΗ με δέκα βαθμούς στην 10η θέση του βαθμολογικού πίνακα, είναι πίσω πέντε από τον Ατρόμητο (15), που έχει αξιοποιήσει καλύτερα την έδρα του, κερδίζοντας 12 πόντους.

Αυτό που θα χρειασθεί να πράξει απέναντι του η κρητική ομάδα στο Γεντί Κουλέ, όπου έχει κερδίσει μόλις πέντε βαθμούς. Οι αγώνες του ΟΦΗ πάντως εντός έδρας συγκεντρώνουν το 50% των συνολικών βαθμών του και το 50% των γκολ που έχει σημειώσει μέχρι στιγμής στο πρωτάθλημα!

Η ομάδα του Ατρομήτου έχει χαμηλά στατιστικά μακριά από το Περιστέρι, με μία μόλις νίκη εκτός έδρας σε έξι ματς (με Ιωνικό). Παράλληλα γνωρίζει την ήττα στους 5 από τους 8 τελευταίους αγώνες τους στη Super League.

Έχει σκοράρει κατά μέσο όρο 1,08 γκολ ανά αγώνα από την αρχή της σεζόν και όσον αφορά την φόρμα του πριν την διακοπή, τα στατιστικά  δείχνουν μέσο όρο 0,63 γκολ ανά ματς στους τελευταίους 8 αγώνες πρωταθλήματος, 41,7% χαμηλότερος από τον μέσο όρο της τρέχουσας σεζόν. Ο ΟΦΗ δέχθηκε τουλάχιστον ένα γκολ στα έξι από τα 7 εντός έδρας ματς του και δεν κατάφερε να σκοράρει σε τρία από αυτά.

Νεώτερη προϊστορία

Στην τελευταία του αναμέτρηση στο Ηράκλειο ο ΟΦΗ νίκησε πέρσι (6/11) τον Ατρόμητο 2-0 με δυο γρήγορα γκολ του Ντουρμισάι στο 7’ και στο 10’.

Στη νεότερη εποχή της συνύπαρξής τους στη Superleague, ο ΟΦΗ δεν έχει ηττηθεί από την ομάδα του Περιστερίου στο Ηράκλειο.  Δύο νίκες (2-0 και 1-0) και τρεις ισοπαλίες (δυο φορές 1-1 και μία 2-2), από το 2019 και μετά, που ακολούθησαν δυο νίκες του ΟΦΗ, με 1-0 και 2-0 το 2014.

Στο τρέχον πρωτάθλημα σε επίθεση-άμυνα ο ΟΦΗ έχει δείκτες γκολ 10-21, ο Ατρόμητος 14-15.

Ο ΟΦΗ καλείται να ανεβάσει τον όρο 0,77 γκολ ανά αγώνα που έχει μέχρι στιγμής τη φετινή σεζόν, με τον μέσο όρο πρωταθλήματος να είναι 1,15 γκολ.

Η νίκη στο ματς με τον Ατρόμητο,  έχει μεγάλη σημασία εν όψει των υπόλοιπων αγωνιστικών της κανονικής περιόδου, προκειμένου να έχει βάση για την όποια υψηλότερη βλέψη του.

Πέρα από το ψυχολογικό μέρος, και εν όψει της εξόδου του για να συναντήσει τον Παναθηναϊκό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News