Πως η Αργεντινή κέρδισε το Παγκόσμιο Κύπελλο 23 αγώνων

Απόψεις
Πως η Αργεντινή κέρδισε το Παγκόσμιο Κύπελλο 23 αγώνων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι δείχνει η ανάλυση στοιχείων για τους 40 παίκτες που χρησιμοποίησε ο Σκαλόνι από τα προκριματικά μέχρι τον τελικό και το τρόπαιο – 13 παίκτες της Αργεντινής πέτυχαν τα 42 γκολ των πρωταθλητών κόσμου

Ανάλυση των στοιχείων των παικτών της Αργεντινής από τα προκριματικά μέχρι τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου από το Παρατηρητήριο Ποδοσφαίρου CIES δείχνει πώς ο προπονητής Λιονέλ Σκαλόνι χρησιμοποίησε 40 παίκτες στην πορεία προς το μεγάλο τρόπαιο.

Στο επίκεντρο της σκέψης του ήταν ο Ροντρίγκο ντε Πολ, ο οποίος έπαιξε τα περισσότερα παιχνίδια συνολικά: 23, συμπεριλαμβανομένων και των επτά στο Κατάρ. Ο Νικολάς Οταμέντι είναι ο πρώτος σε αριθμό λεπτών συμμετοχής (2.023).

Αλλά είναι ο Λιονέλ Μέσι του οποίου τα στατιστικά εντυπωσιάζουν στα 35 του χρόνια. Ο Μέσι, ο οποίος μαζί με τον Οταμέντι και τον τερματοφύλακα Εμιλιάνο Μαρτίνεθ έπαιξε κάθε λεπτό των επτά αγώνων στον τελικό, έχασε μόνο ένα παιχνίδι από τα 23 παιχνίδια, και ήταν μόλις λίγο πίσω από τον Οταμέντι συνολικά από άποψη λεπτών συμμετοχής.

Αλλά φυσικά ο Μέσι είναι κάτι περισσότερο από απλά πάντα παρών, όπως επισημαίνουν οι συγγραφείς του CIES:

«Με 14 γκολ, τα επτά από αυτά στον τελικό του τουρνουά, ο Λιονέλ Μέσι είναι ο παίκτης της Αλμπισελέστε που έχει πετύχει τα περισσότερα γκολ στην πορεία της Αργεντινής προς τον τίτλο.

Είναι δηλαδή διπλάσια από τον δεύτερο μεγαλύτερο σκόρερ: Λαουτάρο Μαρτίνες (7). Ο Χουλιάν Άλβαρες συμπληρώνει το βάθρο με πέντε γκολ, τα τέσσερα από αυτά στην τελική φάση. Συνολικά, δεκατρείς παίκτες σημείωσαν τα 42 γκολ της Αργεντινής».

Το πώς άλλαξαν οι επιλογές του Σκαλόνι κατά τη διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου επισημαίνεται επίσης από την CIES.

 Ο Τζιοβάνι Λο Σέλσο έπαιξε τα περισσότερα λεπτά στα προκριματικά από όσους δεν συμμετείχαν στο τελικό τουρνουά. Ο Ένσο Φερνάντες, από την άλλη πλευρά, χρησιμοποιήθηκε περισσότερο στην τελική φάση (563 λεπτά σε επτά παιχνίδια) χωρίς να έχει παίξει στα προκριματικά.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News