Στέλιος Μαλτεζάκης

Γυναικείο ποδόσφαιρο: Η Ευρώπη αντεπιτίθεται έναντι των ΗΠΑ

Οι Αμερικανίδες μένουν στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης στο 2022, αλλά οι Ευρωπαίες κλείνουν τη διαφορά – Στη θέση 62 η Ελλάδα, την πλησιάζει η Τουρκία (64)

Οι ευρωπαϊκές ομάδες κερδίζουν ολοένα έδαφος στο παγκόσμιο γυναικείο ποδόσφαιρο. Παρά την ήττα σε τρεις από τους τέσσερις τελευταίους αγώνες της, η γυναικεία ομάδα των ΗΠΑ εξακολουθεί (από το 2017) να βρίσκεται στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης της FIFA, αλλά η διαφορά της με τη Γερμανία μειώνεται.

Οι Γερμανοί πέρασανν στη δεύτερη θέση μπροστά από τη Σουηδία που ακολουθούν Αγγλία και Γαλλία. Ο Καναδάς έχει περάσει έκτος μπροστά από την Ισπανία.

Οι ευρωπαϊκές ομάδες κυριαρχούν ολοένα και περισσότερο στην κατάταξη, αν και η FIFA επισημαίνει: «Η Ιταλία (17η, -3) δεν είχε αίσιο τέλος στη σεζόν, υποχωρώντας τρεις θέσεις.

Αντίθετα, η Πορτογαλία (22η, +1) και η Ιρλανδία (23η, +1) ολοκλήρωσαν το 2022 σε υψηλό επίπεδο, φτάνοντας τις καλύτερες θέσεις τους ποτέ.
«Η Τουρκία (64η, +3) είχε το μεγαλύτερο βαθμολογικό άλμα (+10,23 πόντους) και η Εσθονία (91η, +5) ήταν οι υψηλότεροι ορειβάτες.

Καμία ομάδα δεν υπέστη μεγαλύτερη πτώση όση το Μαυροβούνιο (96η, -5). Η Ελλάδα βρίσκεται με ελαφριά πτώση, στην 62η θέση (-1,15).

Έξι από τις 10 καλύτερες ομάδες είναι από την Ευρώπη και θα είναι όλες αμφισβητίες για το Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών το 2023, προσπαθώντας να πάρουν το στέμμα από τις ΗΠΑ.

Η FIFA είπε ότι 187 ομοσπονδίες μέλη εμφανίστηκαν στην κατάταξη του Δεκεμβρίου 2022, από τις 211 συνολικά, ο υψηλότερος αριθμός που έχει καταγραφεί ποτέ στο τέλος ενός ημερολογιακού έτους.

Δείτε αναλυτικά την κατάταξη στην ιστοσελίδα της FIFA

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια