Ο… διαφορικός ηγέτης της Γαλλίας

Απόψεις
Ο… διαφορικός ηγέτης της Γαλλίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μουντιάλ Κατάρ 2022: Εγκωμιαστικές αναφορές από παντού για τον Κίλιαν Μπαπέ και το μέλλον του για τεράστιες αποδόσεις στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο

Η Γαλλία δεν παίζει τόσο καλά και ούτε καν χρειάζεται, προς το παρόν… Ο Κίλιαν Μπαπέ με πέντε γκολ στο Κατάρ, είναι αυτός που μαγνητίζει τους επαίνους. Είναι… εξωγήινος ο μόνος που έχει κερδίσει τρία βραβεία παίκτη αγώνα σε αυτό το Μουντιάλ;

«Ο Μπαπέ είναι ο διαφορικός ποδοσφαιριστής. Η Γαλλία έχει επιθετικό εύρος συγκρίσιμο με αυτό της Αγγλίας ή της Βραζιλίας. Αλλά συμμετέχοντας στο Παγκόσμιο Κύπελλο, χρειάζεσαι πραγματικά ποδοσφαιριστές ικανούς να κυριαρχήσουν στις νικηφόρες στιγμές. Ο επιθετικός της ΠΣΖ, είναι ένας από αυτούς. Σαν αρπακτικός γάτος, ξοδεύει όσο το δυνατόν λιγότερη ενέργεια ενώ η επιλογή του βρίσκεται σε εξέλιξη. Η άμυνα δεν εξαρτάται από εσάς»! (El Mundo)

Στα 23 του, έχει ήδη σκοράρει εννέα γκολ σε δύο Μουντιάλ, ξεπερνώντας Ρονάλντο και Μαραντόνα και ισοφαρίζοντας τον Μέσι. Σημείωσε επίσης 16 γκολ στα τελευταία 14 παιχνίδια της Γαλλίας. Αδιαμφισβήτητος ηγέτης της!

Τώρα οι αναγωγές γίνονται μεταξύ Μέσι και Μπαπέ. Στην ηλικία του, ο Γάλλος διεθνής είναι νικητής Παγκοσμίου Κυπέλλου, νικητής Γιούρο και έχει τα ίδια γκολ με τον Μέσι με τρία Μουντιάλ λιγότερα!

Ο Μπαπέ μόλις  23 -24 ετών, τα έχει σηκώσει. Ο 35χρονος Μέσι ψάχνει το δικό του πρώτο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Τα εγκώμια είναι ασταμάτητα και μέσα από την εθνική Γαλλίας, με το ίδιο δέος από τους συμπαίκτες του. «Είναι ξεκάθαρο ότι θα με φτάσει μια μέρα», είπε ο Ολιβιέ Ζιρού, ο οποίος ξεπέρασε τον Τιερί Ανρί. «Δεν εκπλήσσομαι», πρόσθεσε ο Αντριέν Ραμπιό.

«Γνωρίζω τις δυνατότητές του και ακόμη περισσότερο το περιθώριο προόδου του. Είναι ακόμα απίστευτο: τα γκολ του, από όπου τα σκοράρει αναζητώντας αυτές τις γωνίες». «Το να σκοράρεις εννέα γκολ σε ηλικία 23 ετών σημαίνει πολλά πράγματα», πρόσθεσε ο Φοφάνα.

«Και είναι μόνο η αρχή. Καλύτερα να μην μετράς τόσο γρήγορα γιατί απομένουν πολλά ακόμα. Θα του δώσουμε χρόνο. Αυτό που κάνει είναι εξαιρετικό».

-«Το ποδόσφαιρο είναι πολύ πιο απλό από ό,τι προσπαθούμε να κάνουμε τους υπόλοιπους να πιστέψουν. Αν ενωθούν ποδοσφαιριστές που συνδυάζουν τεχνική και κατανόηση του παιχνιδιού, όλα κυλούν. Τρεις από αυτούς τους ξεχωριστούς παίκτες, ο Φόντεν, ο Μπέλινγκχαμ και ο Χάρι Κέιν, ενώθηκαν στη σκηνή του Al Khor στο Κατάρ για να τερματίσουν την αντίσταση της Σενεγάλης σε μισή πράξη και να περάσουν την ομάδα τους στα προημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Ο Σάκα έκλεισε το γλέντι…».

-Το σχόλιο του Πολωνού Πιότρ Ζιελίνσκι μετά τον αποκλεισμό της εθνικής του για τον Μπαπέ, ήταν ξεχωριστό, όχι γιατί τον χαρακτήρισε "εξωγήινο", αλλά γιατί είπε αυτό που έζησε μαζί του στο παιχνίδι:

-«Είναι ένας από τους καλύτερους στον κόσμο, αν όχι ο καλύτερος. Τον ήξερα ήδη, αλλά η αλήθεια είναι ότι με εντυπωσίασε όταν τον αντιμετώπισα. Το χτύπημα του, η ντρίμπλα του, η ταχύτητά του και παρόλο που μπορεί να του λείπει, επιστρέφει αμέσως. Υπάρχει μεγάλη διαφορά μεταξύ του να τον βλέπεις στην τηλεόραση και να τον αντιμετωπίζεις. Στο γήπεδο φαίνεται ακόμα πιο ασταμάτητος».

-Η Κροατία είναι αρκετά συνηθισμένη στην παράταση στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Το 2018 είχε περάσει επιτυχώς με νίκη στα πέναλτι στη φάση των 16, στον προημιτελικό και στον τελικό! Η συνταγή πάντως πέτυχε και τώρα με τους Ιάπωνες στο Κατάρ, στη φάση των 16! Παλιά τους τέχνη κόσκινο!

-Η Ιαπωνία έπαιξε καλό ποδόσφαιρο, αλλά στα πέναλτι ήταν… για νηπιαγωγείο! Το σώμα του εκτελεστή έδειχνε που θα πάει η μπάλα, πριν από το σουτ… Χωρίς πρόθεση να υποτιμήσουμε τον Λιβάκοβιτς, που απέκρουσε  τρία.

-Κρίμα στις πολεμικές τέχνες των Γιαπωνέζων πάντως, αλλά και γιατί κέρδισαν δύο νικητές του Παγκοσμίου Κυπέλλου (Ισπανία και τη Γερμανία).

-Ο Ρονάλντο γίνεται Σαουδάραβας; Λίγες ώρες μετά το δημοσίευμα της «Μarca» πως  έχει συμφωνήσει με την  Αλ Νασρ από τον Ιανουάριο, ο Πιρς Μόργκαν, γνωστός Άγγλος δημοσιογράφος, έσπευσε να διαψεύσει την είδηση.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News