«Να φτιαχτεί πρώτα η Σούπερ Λιγκ 2, για να αλλάξει το ελληνικό ποδόσφαιρο»

Απόψεις
«Να φτιαχτεί πρώτα η Σούπερ Λιγκ 2, για να αλλάξει το ελληνικό ποδόσφαιρο»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Μιχάλης Μπούσης βάζει το μαχαίρι στο κόκκαλο σε συνέντευξή του στον Εθνικό Κήρυκα Νέας Υόρκης «Όπως είναι θα βλέπουμε κάθε χρόνο όλο και λιγότερους Ελληνες παίκτες στη μεγάλη κατηγορία». Τί είπε για τον ΟΦΗ, το γήπεδο, την επόμενη μέρα και τους φιλάθλους

-«Σκοπεύετε να επενδύσετε στον ΟΦΗ περισσότερο στα νέα παιδιά;» Σημαντική ερώτηση του Εθνικού Κήρυκα Νέας Υόρκης στον πρόεδρο της ΠΑΕ ΟΦΗ Μιχάλη Μπούση. Εξίσου σημαντική η απάντηση:

 «Υπάρχουν Ελληνες παίκτες που είναι καλοί και πρέπει να πάρουν τις ευκαιρίες τους, αλλά δυστυχώς δεν έχει κανένας την υπομονή να κάνει αυτό το πράγμα. Στην Ελλάδα μετράνε τα αποτελέσματα. Οταν εμείς βάλαμε νέα παιδιά στα πλέι οφ γιατί δεν είχαμε τίποτα να χάσουμε όταν βρεθήκαμε στην εξάδα λόγω της τιμωρίας του Παναθηναϊκού, ο κόσμος έκραζε και δυσανασχετούσε.

Για να αλλάξει το ελληνικό ποδόσφαιρο πρέπει να φτιαχτεί πρώτα η Σούπερ Λιγκ 2. Αυτό που γίνεται τώρα στην Σούπερ Λιγκ 2 είναι καταστροφικό. Δεν μπορεί να έχει 32 ομάδες, που δεν μπορούν να πάρουν αδειοδοτήσεις, γίνονται όλα αυτά που γίνονται.

Πρέπει να υπάρχει Σούπερ Λιγκ 1 με 14 ομάδες, Σούπερ Λιγκ 2 με 14 ομάδες κι αν θέλουν να φτιάξουν και Σούπερ Λιγκ 3 πάλι με 14 ομάδες.

Και η Σούπερ Λιγκ 2 να έχει μόνο τρεις ή τέσσερις ξένους και όλοι άλλοι να είναι Ελληνες και τα παιδιά να μην είναι πάνω από 23 ετών. Η κατηγορία αυτή να αποτελεί φυτώριο για τις ομάδες της Σούπερ Λιγκ 1 που θα αγοράζουν ποδοσφαιριστές και θα δίνουν και ποσοστό μεταπώλησης στις ομάδες της Σούπερ Λιγκ 2.

Να μπει η ΕΡΤ στα τηλεοπτικά της Σούπερ Λιγκ 2 να είναι 14 ομάδες και να δώσει ένα εκατομμύριο ευρώ στην κάθε μία και να βλέπει όλη η Ελλάδα το πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ 2 με τους Ελληνες παίκτες.

Να πάρουν οι ομάδες αυτής της κατηγορίας 500 χιλιάδες ευρώ από το Στοίχημα και όχι 250 χιλιάδες που παίρνουν τώρα, να βγάλουν άλλες 500 χιλιάδες από εισιτήρια και χορηγίες για να έχουν ένα μπάτζετ 2 εκατομμυρίων ευρώ, να μπορούν να επενδύσουν κι αυτές, να έχουν γήπεδα και να διορθωθεί όλο το σύστημα.

Αν δεν φτιαχτεί η Σούπερ Λιγκ 2, θα βλέπουμε κάθε χρόνο όλο και λιγότερους Ελληνες παίκτες στη μεγάλη κατηγορία».

Υπάρχει κάποιος που να διαφωνεί; Ίσως ο υφυπουργός αθλητισμού, που έφτιαξε με απατηλές υποσχέσεις αυτό το τερατούργημα που βιώνουμε και κάνει τις ομάδες της SL-2 να υποφέρουν σε ένα πρωτάθλημα βάσανο χωρίς την προσφορά που όπως ορθά επισημαίνει ο Μιχάλης Μπούσης, θα μπορούσε να αναμορφώσει την ποιότητα των ελληνικών επαγγελματικών πρωταθλημάτων.

Χαιρόμαστε για τις απόψεις του προέδρου της ΠΑΕ ΟΦΗ, διότι από την πρώτη στιγμή της κλούβιας αναδιάρθρωσης από την ελληνική Πολιτεία, είχαμε επισημάνει ακριβώς όλα όσα διαβάζουμε παραπάνω.

Όπως και την πάντοτε καταστροφική ανάμειξη του Κράτους (και δη του Ελληνικού) στα ποδοσφαιρικά ζητήματα που αφορούν την ανάπτυξή του.

Για τον ΟΦΗ και τους φιλάθλους

Αποφασισμένος να αλλάξει επίπεδο τον ΟΦΗ μ’ ένα νέο σύγχρονο γήπεδο και μία ισχυρή ομάδα είναι ο πρόεδρος της κρητικής ΠΑΕ, Μιχάλης Μπούσης όπως ανέφερε σε συνέντευξή του στον «Εθνικό Κήρυκα» της Νέας Υόρκης.

Ο ομογενής επιχειρηματίας που είναι γεννημένος το 1974 στο Σικάγο του Ιλινόις, αποκάλυψε ότι θέλει το «σπίτι» που θα αποκτήσει ο ΟΦΗ να είναι πολλαπλών χρήσεων και να λειτουργεί όλες τις ημέρες της εβδομάδας, εμφανίσθηκε αισιόδοξος ότι η κρητική ομάδα θα ανακάμψει στο δεύτερη μισό της αγωνιστικής περιόδου εκφράζοντας την εμπιστοσύνη του στον προπονητή Βάλντας Νταμπράουσκας, τόνισε πως θα ενθάρρυνε κι άλλους ομογενείς επιχειρηματίες να επενδύσουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο, ενώ κατέθεσε τη δική του πρόταση για τη βελτίωση της εικόνας του ποδοσφαίρου στην Ελλάδα, αλλά και την ανάδειξη και καθιέρωση γηγενών ποδοσφαιριστών.

-Διαβάστε όλη την ενδιαφέρουσα συνέντευξη του Μιχάλη Μπούση στον Εθνικό Κήρυκα της Νέας Υόρκης με τίτλο "Όλα για έναν δυνατό ΟΦΗ" ΕΔΩ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News