Μουντιάλ άνευ ορίων, προγνωστικά... για κουβάδες!

Απόψεις
Μουντιάλ άνευ ορίων, προγνωστικά... για κουβάδες!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μέσι και Μπαπέ σπάνε τα ρεκόρ... προγνωστικά για κουβάδες, το καυτό βλέμμα του Μπέκαμ για τον Μέσι και την Ίντερ Μαϊάμι και… το «περάστε κόσμε» των Κινέζων στο Κατάρ – Σφηνάκια και με ΟΦΗ Νταμπράουσκας

Τα 13 γκολ του Λιονέλ Μέσι για την Αργεντινή το 2022 είναι τα περισσότερα που σημείωσε ποτέ σε ένα ημερολογιακό έτος.  Εξακολουθεί να σπάει τα δικά του ρεκόρ στα 35 του! Ο Μέσι είναι πλέον ο νεότερος και γηραιότερος παίκτης που έχει σκοράρει και δίνοντας ασίστ σε παιχνίδι Μουντιάλ.

Μέσι, όπως μας αρέσει, ισοφαρίζοντας και το σύνολο των γκολ του Ντιέγκο Μαραντόνα στο Παγκόσμιο Κύπελλο!

Ο Κίλιαν Μπαπέ έχει πλέον περισσότερα γκολ στο Παγκόσμιο Κύπελλο για τη Γαλλία από τον Τιερί Ανρί, ο οποίος έπαιξε σε τέσσερα Παγκόσμια Κύπελλα. Είναι μόλις 23 ετών!

Οι Κοσταρικανοί με το μοναδικό τους σουτ σε αυτό το Μουντιάλ και μετά από ένα σοβαρό λάθος του τερματοφύλακα Γκόντα, νίκησαν την Ιαπωνία και έμειναν ζωντανοί. Πόσο παράλογο μπορεί να είναι το ποδόσφαιρο.

Το "χαρακίρι" πάντως των Γιαπωνέζων από  την Κόστα Ρίκα έδωσε… πόντους στη Γερμανία, την οποία είχαν κερδίσει. Οι παίκτες του φίλου μας Ρόναλντ Γκόμεζ, που πήρε την πρώτη χαρά ως βοηθός από τον πάγκο στο τουρνουά, τους έστειλαν αδιάβαστους.

Ο πολιτισμός των Γιαπωνέζων στις κερκίδες ωστόσο γέμισε με βίντεο τα social media παγκοσμίως… δείχνοντας Ιάπωνες  οπαδούς που βρώμιζαν τις κερκίδες επίτηδες με σκουπίδια μετά την λήξη του ματς… Στα σκουπίδια και το Respect… (Ως άνθρωποι κι αυτοί…)

 Μια χαψιά τους έκαναν οι Μαροκινοί τους τραγικούς Βέλγους και έφεραν τα πάνω κάτω στον όμιλο! Ορισμός της ταπείνωσης… όταν υπολογίσεις ότι το Βέλγιο είχε να ηττηθεί σε όμιλο Μουντιάλ από το '90! Δεν μπορείς να μην το δεις και έτσι. «Πυραυλοκίνητος Καναδάς, έστω και σε κατάρριψη. Πυραυλοκίνητο Μαρόκο. Το μουντιάλ των μικρών!»

-Συνειδητή η προσπάθεια της FIFA να ελέγξει με μεγαλύτερη ακρίβεια τον αριθμό των λεπτών στα οποία διακόπτεται το παιχνίδι στο Μουντιάλ.

-«Σκεφτείτε το: αν πετύχετε τρία γκολ σε ένα ημίχρονο, πιθανότατα θα χάσετε τέσσερα ή πέντε λεπτά συνολικά για τους πανηγυρισμούς και την επανεκκίνηση».

-Άνοιξε φάκελο στη Σερβία η FIFA, για σημαία στα αποδυτήρια της στην οποία ενσωμάτωσε το Κοσσυφοπέδιο. Η επιγραφή «Δεν θα υπάρξει παράδοση» βρίσκονταν πάνω στον χάρτη του Κοσσυφοπεδίου. Πατριωτισμός άνευ ορίων…

-Το θέμα προκάλεσε επίσημη διαμαρτυρία από το Κοσσυφοπέδιο, μέσω του υπουργού Αθλητισμού Χαϊρουλάχ Τσέκου, ο οποίος κατήγγειλε «ντροπιαστικές εικόνες» που μεταφέρουν» μίση, ξενοφοβικά και γενοκτονικά μηνύματα». (Εκ του ασφαλούς…)

- Το Μαρόκο θα νικήσει τον αποκλεισμένο Καναδά και θα προκριθεί (του κάνει κι η ισοπαλία) και οι Βέλγοι για να προκριθούν μόνο νίκη με τους Κροάτες. Οι Κροάτες βολεύονται και με την ισοπαλία. Προβλέπεται χαμός την τελευταία αγωνιστική.

Ο Λιονέλ Μέσι είναι κοντά στη μεταγραφή του στην Ίντερ Μαϊάμι, με τον Ντέιβιντ Μπέκαμ από το Κατάρ να ενεργεί με μια μεταγραφή μετά το Μουντιάλ - και οι μακροχρόνιοι φίλοι του Λουίς Σουάρες και Σεσκ Φάμπρεγας θα μπορούσαν να τον ακολουθήσουν εκεί.

Η ομάδα του MLS πιστεύει ότι ο θρύλος της Αργεντινής θα επισημοποιήσει την αλλαγή από την Παρί-Σεν Ζερμέν με ελεύθερη μεταγραφή για να γίνει ο πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης στην ιστορία του αθλήματος στις ΗΠΑ.

Ο Μέσι, 35 ετών, θεωρείται επί του παρόντος ότι έχει μισθό περίπου 1,2 εκατομμυρίων λιρών την εβδομάδα και θα λάβει μείωση μισθού στο franchise της Φλόριντα, στο οποίο είναι συνιδιοκτήτης ο Μπέκαμ. Έχει ένα σπίτι στο Μαϊάμι και είναι γνωστό ότι κάνει τακτικές διακοπές εκεί». (Daily Mail)

Το Κινέζικο παζάρι στο Κατάρ

Γράφονται πολλά μικρά και ενδιαφέροντα στα διεθνή Μέσα για το Μουντιάλ του Κατάρ. Όπως το μεγάλο παζάρι… του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Κίνας, με μπάλες ποδοσφαίρου, φανέλες, σημαίες και ψεύτικα τρόπαια!

Το 70% των εμπορευμάτων που πωλήθηκαν στο Κατάρ προήλθαν από τη μικρή πόλη Yiwu (300 χιλιόμετρα από τη Σαγκάη) του μικρού ασιατικού γίγαντα και απέφεραν 514 εκατομμύρια ευρώ.

Ενάμιση εκατομμύριο μικρές σημαίες από 32 χώρες, 800.000 φανέλες, 350.000 σφυρίχτρες, 180.000 τρομπέτες, 120.000 μπρελόκ, 70.000 μαλακά παιχνίδια, 15.000 καπέλα, 12.000 ψεύτικα τρόπαια και 8.000 μπάλες ποδοσφαίρου.

Φυσικά δεν αποστέλλονται οι ίδιες ποσότητες προϊόντων με λογότυπα από τη Βραζιλία όπως, ας πούμε, από τον Καναδά. Έκαναν προγνωστικά στοιχήματος προβλέποντας ποιες ομάδες θα περάσουν από τα προκριματικά και τα νοκ άουτ στάδια.

-Η αίσθηση είναι ότι στον ΟΦΗ γίνεται σοβαρή προετοιμασία από τον Νταμπράουσκας, για να εμφανισθεί μια ομάδα που θα ξέρει τι  θα ζητήσει στον δεύτερο γύρο. Απόλυτη η ανάγκη να μπει μια σειρά στη διάταξη και στον προσανατολισμό. Περιμένοντας και τα μεταγραφικά νέα.

κυκλοφορία, η ισορροπία των γραμμών και ιδιαιτέρως τα τελειώματα, έχριζαν προσοχής. Αν καταφέρει το επιτελείο του Λιθουανού, να βάλει στον πάτο και το φαινόμενο των τραυματισμών…

-Περιμένοντας και τα μεταγραφικά, στο πάρε, στο δώσε ή άφησε… Γερός καθρέπτης τα εξαιρετικά φιλικά.

-ΕΠΟ και ΠΑΕ Ολυμπιακός συμφωνούν στην επαγγελματική διαιτησία, αλλά από τις διατυπωμένες θέσεις τους, για το ποιος θα την ελέγχει. Η Ομοσπονδία την θέλει στους κόλπους της, ο Ολυμπιακός έξω από την ΕΠΟ…

-Πρώτη φορά ακούμε όλα αυτά τα χρόνια, ότι ο Απόλλων Λάρισας που κλήθηκε στην Επιτροπή Δεοντολογίας, κατηγορείται για χειραγώγηση αγώνων!

-Τα λέει και τα πιστεύει; «Προφανώς και το έργο του υφυπουργού αλλά και το έργο της κυβέρνησης έχει να παρουσιάσει σημαντικές επιτυχίες στον ελληνικό αθλητισμό». (κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News