ΟΦΗ: Ο Μεγιάδο και οι "7" ξένοι με 100+ συμμετοχές

Απόψεις
ΟΦΗ: Ο Μεγιάδο και οι "7" ξένοι με 100+ συμμετοχές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 100 αγώνων του Μιγκέλ Μεγιάδο με τον ΟΦΗ στην Super League, στο ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα στους "Ζωσιμάδες", η ανάδειξη των άλλων επτά ονομάτων ξένων ποδοσφαιριστών που το έχουν πετύχει με την κρητική ομάδα, ανασύρει σπουδαίες μνήμες.

 Καθένας από αυτούς και πολλές καλές "ομιλίτικες" ιστορίες μαζί και σίγουρα ενδιαφέρουσες, για τις περιόδους του ΟΦΗ.

Άριαν Μπεκιάι (132 συμμετοχές). Ο πρώτος τερματοφύλακας που έβαλε γκολ (μάλιστα σωτήριο) σε αγώνα του πρωταθλήματος χωρίς αυτό να γίνει με πέναλτι. Αξέχαστο, σε ματς ζωής ή θανάτου και τον Πανηλειακό να έχει προηγηθεί 0-2 στο Ηράκλειο, ο Άριαν πέτυχε με κεφαλιά την ισοφάριση 2-2 στο 90’, φεύγοντας στο αντίπαλο τέρμα! Συνέβη 11 Φεβρουαρίου 2001.

Πρέντραγκ Μίτιτς(131). Ποιος θα ξεχάσει το γκολ της άλωσης στη Νέα Φιλαδέλφεια που έδωσε τη νίκη στον ΟΦΗ επί της ΑΕΚ (0-1), τον Φλεβάρη του 1997 για το πρωτάθλημα;

Τι να πεις για τον Αλεχάντρο Ίσις (129/8); Στην πρώτη χρονιά του ο ΟΦΗ τερμάτισε δεύτερος στο πρωτάθλημα και πήρε μέρος στο Κύπελλο UEFA ενώ την επόμενη σεζόν κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδας. Ψυχάρα, ηγέτης, με δύναμη και σθένος!

Ζέλικο Κάλαϊτζιτς (123): Με δύο διαφορετικές θητείες στον ΟΦΗ ο Σέρβος αποτέλεσε ένα από τα πιο αξιόπιστα αμυντικά χαφ της ομάδας. Διετέλεσε και αρχηγός της ενώ συνδέθηκε πολύ με την Κρητική κοινωνία.

Και τι να αφήσεις για τον Χάιμε Βέρα (111); Ο ίδιος θυμάται το συγκλονιστικό ματς  με τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη. «Χάναμε 4-1 και στο τέλος κερδίσαμε 5-4 έχοντας βάλει δύο γκολ». Οι δυο Χιλιανοί, υπερκαστοράρηδες είναι από τους σπουδαιότερους παίκτες στην ιστορία του ΟΦΗ.

Τζόζεφ Νουαφόρ (101): Τελευταία αγωνιστική το 2006.  Ο ΟΦΗ με 28 βαθμούς απέναντι στον Λεβαδειακό με 31.  Ο ΟΦΗ θέλει μόνο νίκη. Με ένα γκολ όμως θα πήγαιναν σε μπαράζ. Ο Λεβαδειακός αντέχει ως το 75’ όταν ο Πιέρ Ισά με κεφαλιά κάνει το 1-0. Όλα έδειχναν μπαράζ, αλλά ο Νουαφόρ με κεφαλιά στο 90’ κάνει το 2-0, σώζει τον ΟΦΗ και υποβιβάζει τον Λεβαδειακό!

Μεθόδιος Ντεγιάνοφ (100). Ο βούλγαρος μπαλαδόρος, που είχε κάνει πολλά! Ανασύρουμε όταν ο ΟΦΗ σκόραρε τέσσερα γκολ εκτός έδρας για πρώτη φορά στα χρόνια της Super League με εκείνον να πετυχαίνει τα δύο στο 0-4 στο Αιγάλεω. Ήταν το 2003…

-Ο ΟΦΗ έχει γράψει μεγάλη ιστορία με τους ξένους παίκτες, αληθινούς πρωταγωνιστές που φόρεσαν τη φανέλα του και αυτό αποτελεί μια παρακαταθήκη που αξίζει να προσέξουν και να κρατήσουν ιδιαίτερα στις εποχές που διανύουμε…

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News