Ranking FIFA: Εκτόξευση Βραζιλίας ενόψει Μουντιάλ - Τρεις θέσεις κάτω η Ελλάδα

Απόψεις
Ranking FIFA: Εκτόξευση Βραζιλίας ενόψει Μουντιάλ - Τρεις θέσεις κάτω η Ελλάδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καθώς πλησιάζει η έναρξη του Κατάρ 2022, η Βραζιλία διευρύνει τη διαφορά στην κορυφή της κατάταξης της FIFA και έτσι θα κατευθυνθεί στους τελικούς του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Πτώση τριών θέσεων στην εθνική μας παρά το επίτευγμα της στο Nations League... λόγω Κύπρου

Η Σελεσάο έχει σταθερό προβάδισμα στην κορυφή της βαθμολογίας μετά τις εντυπωσιακές νίκες της εναντίον της Γκάνας και της Τυνησίας στα τελευταία φιλικά προετοιμασίας πριν από το Μουντιάλ με τη Σερβία στη Ντόχα. Διεύρυνε έτσι τη διαφορά με το Βέλγιο στη δεύτερη θέση, και την πρωταθλήτρια Νότιας Αμερικής Αργεντινή που βρίσκεται στην τρίτη θέση.

Η Γαλλία, η Αγγλία, η Ιταλία, η Ισπανία, η Ολλανδία, η Πορτογαλία και η Δανία συμπληρώνουν την πρώτη δεκάδα. Οι Ιταλοί ξεπέρασαν την Ισπανία, αλλά για δεύτερη συνεχόμενη φορά δεν θα εμφανιστούν στο Παγκόσμιο Κύπελλο μετά τη συντριβή τους στα προκριματικά με τη Βόρεια Μακεδονία. Η Γερμανία; 11η.

Η Κροατία κινήθηκε τρεις θέσεις στη 12η και το Ιράν καταλαμβάνει την 20η θέση, ανεβαίνοντας δύο θέσεις καθώς ο προπονητής Κάρλος Κεϊρός την οδήγησε με νίκη 1-0 επί της Ουρουγουάης και σε ισοπαλία με τη Σενεγάλη 1-1. Οι «Μουντιαλική» Σερβία ανέβηκε στην 21η θέση.

Αρκετοί φιναλίστ του Παγκοσμίου Κυπέλλου, συμπεριλαμβανομένου του Βελγίου και της Αργεντινής, έχουν προγραμματίσει έναν τελικό φιλικό αγώνα πριν από το Κατάρ, το οποίο θα ξεκινήσει με τους γηπεδούχους να παίζουν με τον Ισημερινό στις 20 Νοεμβρίου, στο πλαίσιο του πρώτου Μουντιάλ του χειμώνα.

Ελλάδα: Κόστισε τρεις θέσεις η ήττα από την Κύπρο

Παρά την πρωτιά στον όμιλό της στο Nations League και την άνοδο στη League B , η εθνική μας ομάδα υποχώρησε τρεις θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη της FIFA και πλέον βρίσκεται στην 52η θέση παγκοσμίως (από την 49η) και 25η στην Ευρώπη με 1.437,6 βαθμούς.

Ουσιαστικά της κόστισε η ήττα στην Κύπρο, καθώς το νέο μοντέλο βαθμολόγησης που ισχύει από τον Αύγουστο του 2018, μετράει η δυναμικότητα του αντιπάλου στο πόσους πόντους παίρνει μια ομάδα αν νικήσει ή στο πόσους θα χάσει σε περίπτωση ήττας. Η ήττα από την Κύπρο (θέση 110) κόστισε περισσότερο από το προερχόταν από ομάδα που βρίσκεται σε ψηλές θέσεις της κατάταξης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News