Πες μου τι ομάδα είσαι να σου πω... ποια είσαι

Απόψεις
Πες μου τι ομάδα είσαι να σου πω... ποια είσαι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ρόμα ή Λάτσιο; Η Τζόρτζια Μελόνι... έπαιξε με το ποδόσφαιρο στις ιταλικές εκλογές! Σάλος! Οι σχολιασμοί που αγρίεψαν στο διαδίκτυο...

Από την Κυριακή τα φώτα έχουν πέσει στην Τζόρτζια Μελόνι. Δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετικά, με τα αποτελέσματα των Ιταλικών εκλογών. Η ηγέτης των «Αδελφών της Ιταλίας»  κέρδισε τις εκλογές και ετοιμάζεται να κυβερνήσει τη χώρα της για τα επόμενα πέντε χρόνια.

Η φιλόδοξη 45χρονη Ρωμαία, η οποία έχει ως κύριες φοβίες την "ισλαμοποίηση της Ευρώπης" και τα "λόμπι των ΛΟΑΤ", έχει ήδη χρησιμοποιήσει το ποδόσφαιρο για να κερδίσει την προσοχή των μέσων ενημέρωσης.

Στις εκλογές δήλωνε Λάτσιο, αλλά μετά το νικηφόρο εκλογικό αποτέλεσμα, η αδελφή της Αριάννα, αναφέρθηκε στην Il Messaggero και για την αγαπημένη της ομάδα. Οι Ιταλοί ζουν με ψωμί και ποδόσφαιρο… : «Ας διαλύσουμε αμέσως έναν ψεύτικο μύθο. Η Τζόρτζια και εγώ δεν είμαστε οπαδοί της Λάτσιο. Υποστηρίζαμε πάντα τη Ρόμα. Στο σπίτι μόνο η μαμά είναι Λάτσιο. Τώρα είναι και οι κόρες μου, επειδή ο σύζυγός μου είναι οπαδός της».

Οι οπαδοί της Λάτσιο έμειναν μπουκάλα και οι σχολιασμοί αγρίεψαν στο διαδίκτυο. «Είναι άλλο πράγμα να επικρίνουμε τα λόμπι των LGTB, τη μετανάστευση, την Ευρωπαϊκή Ένωση, την άρνηση του χριστιανισμού, την ταυτότητα φύλου και ακόμη και να αναφέρουμε τον Μπενίτο Μουσολίνι από καιρό σε καιρό, αλλά το να δηλώνεις οπαδός της Λάτσιο, και να μην είσαι, σε εξοργίζει πολύ».

Η Μελόνι ωστόσο το 2015, μέσω ανάρτησης στο Facebook σε άρθρο της Le Monde για τη φανέλα της Λάτσιο που απηχούσε (άμεσα ή έμμεσα, εξαρτάται από εσάς) το γερμανικό Τρίτο Ράιχ, είχε γράψει: «Το ότι είμαι οπαδός της Ρόμα είναι γνωστό σε όλους και προφανώς η ποδοσφαιρική μου πίστη δεν μου επιτρέπει να φορέσω τη φανέλα της Λάτσιο. Αυτό σημαίνει ότι από αλληλεγγύη, θα δώσω αυτή τη φανέλα της Λάτσιο στη μητέρα μου». Καμία λέξη για την αναφορά στο Ράιχ, φυσικά.

Περισσότερο Πάολο Ντι Κάνιο παρά Φραντσέσκο Τότι, λοιπόν; Δεδομένης της εγγύτητας των απόψεων των οπαδών της Λάτσιο και εκείνων που υπερασπίζεται τώρα στην πολιτική σκηνή, αυτό είναι λογικό, αλλά δεν είναι τόσο απλό όσο φαίνεται.

Καθώς μεγάλωνε, η Μελόνι εγκατέλειψε τα κακόφημα μπλογκς της και υπέδειξε ότι η καρδιά της ήταν πλέον προσηλωμένη στο άλλο ρωμαϊκό κλαμπ. Αυτή είναι η συμπεριφορά ενός οπαδού του ποδοσφαίρου; Δεν πειράζει, από τότε ορκίστηκε στους τρεις φορές πρωταθλητές Ιταλίας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News