Ποιός πέρασε την μπάλα για καρπούζι... και έπιασε μαχαίρι;

Απόψεις
Ποιός πέρασε την μπάλα για καρπούζι... και έπιασε μαχαίρι;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η γραφειοκρατία και η αρρωστημένη επιμονή στον "Μεγάλο Αδελφό" χτυπάνε το πιο ιερό κομμάτι του ελληνικού ποδοσφαίρου που είναι το ερασιτεχνικό... Πολιτική χωρίς ενσυναίσθηση της ευθύνης... Εν τέλει Ντροπή και για τον αενάως βασνιστικό τρόπο να... τετραγωνίσει τον κύκλο...

-Όταν το Αθλητικό Μητρώο, έχει φτιαχτεί χωρίς ενδιαφέρον για την πραγματικότητα των ερασιτεχνικών σωματείων και χωρίς καμία  προσοχή στη λεπτομέρεια, συμβαίνουν αυτά που βιώνουμε τώρα, σε βάρος ενός βασικού πυλώνα πολιτισμού και αξιοποίησης ελεύθερου χρόνου των φίλων του αθλητισμού σε ολόκληρη τη χώρα.

-Ο υφυπουργός αθλητισμού το ξεκίνησε χοντροκομμένα και το έφτασε σε σημείο να προκαλέσει διαταραχή στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Όσον αφορά δε την όψιμη απόφασή του να καταθέσει τροπολογία που θα δίνει τη δυνατότητα στα σωματεία που έχουν αθλητική αναγνώριση και έχουν υποβάλει αίτηση εγγραφής στο μητρώο της ΓΓΑ να αγωνιστούν στα πρωταθλήματα, λογικά δεν θα μπορούσε από μόνο του, να επιφέρει αλλαγή στη στάση της ΕΠΟ.

-Η ΕΠΟ δεν δέχεται -έτσι- το Μητρώο ακόμη και μετά την επιστολή Αυγενάκη στις FIFA/UEFA, διότι  «παραβιάζει την Ολιστική Μελέτη, που έχει υπογράψει ο Πρωθυπουργός», κάτι που σημαίνει ότι δεν αποδέχεται να επιβάλλονται ποδοσφαιρικές κυρώσεις από την Πολιτεία. Η στάση αυτή, δεν μπορεί να χαρακτηρίζεται, κομματική ή αντιπολιτευτική, γιατί το θέμα είναι ουσιώδες για το ποδοσφαιρικό αυτοδιοίκητο.

-«Το ζήτημα του μητρώου είναι κρίσιμο και συναρτάται άμεσα με την ίδια την ύπαρξη των ερασιτεχνικών σωματείων. Η γραφειοκρατία με την οποία έρχονταν αντιμέτωπα τα σωματεία ήταν ήδη θηριώδης και το μητρώο αποτελεί το τελειωτικό χτύπημα. Ο στόχος θα έπρεπε να είναι η πάταξη της γραφειοκρατίας μέσω της απλοποίησης των διαδικασιών και όχι η ενίσχυσή της».

-Έχει δίκιο ο πρόεδρος. Το σωματείο του χωριού μας, πρέπει να επικυρώσει το καταστατικό του από το Πρωτοδικείο, να αναγνωρισθεί από την τοπική Ένωση και από την ΕΠΟ, να εξασφαλίσει την ειδική αθλητική αναγνώριση από τη ΓΓΑ και να πάρει άδεια (με εννέα έγγραφα) από την Περιφέρεια, αφού χωρίς αυτήν δεν μπορεί να αγωνισθεί. Από δω και πέρα η γραφειοκρατία, παίρνει μορφή τέρατος.

-Το λέει απλά ο Μπαλτάκος: Πέραν της διαλυτικής γραφειοκρατίας, μία παρέα ανθρώπων από ένα μικρό χωριό που κάνει το χόμπι της, θα πρέπει να πληρώνουν χιλιάδες ευρώ σε λογιστές και δικηγόρους για να διεκπεραιώσουν αυτές τις διαδικασίες. Και τι σημαίνει πως χωρίς την εγγραφή στο μητρώο, τα σωματεία δεν θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής στα πρωταθλήματα; Τα οδηγεί ή όχι στη διάλυση;

-Μιλάμε για ζητήματα που είναι υποχρεωμένη να υπερασπισθεί η Ομοσπονδία, όσο κι αν πολλοί θα μπορούσαν να πουν, πως τώρα που έκανε ένα βήμα πίσω ή αλλιώς "κωλοτούμπα" ο Αυγενάκης, επιβάλλονταν η τακτική της χρυσής τομής και από την ΕΠΟ.

-Το ινάτι βγάζει μάτι και το λουκέτο στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα, ανά την Επικράτεια, πετάει την μπάλα έξω και από την κερκίδα. Μην ξεχνάμε πως η αντιπαράθεση υφυπουργείου και ομοσπονδίας, είναι ακόμη σφοδρότερη, όσον αφορά την επαγγελματική διαιτησία και την πολιτική στήριξη να περάσει στη Superleague…

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News