ΟΦΗ: Μπορεί να βγει ωφέλιμο το πρώτο φιλικό

Απόψεις
ΟΦΗ: Μπορεί να βγει ωφέλιμο το πρώτο φιλικό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όσο κι αν η αναμέτρηση με την Ουτρέχτη δεν σηκώνει κριτική, δημιουργεί πίεση στην ομάδα και στους επιτελείς των μεταγραφών ανεβάζοντας τις στροφές… Περιμένοντας τηλεοπτικά τη Φίτεσε, μετά το νέο φιλικό με την Εξέλσιορ (Β΄κατηγορίας)

Όπως και να είναι, ακούγεται βαρύ. Να κλείνεις τη σεζόν με πέντε και να την αρχίζεις με τέσσερα. Πολύ ρηχό για αφορισμούς, καθώς δεν σηκώνει πολλά για κριτική. Το 4-0 από την Ουτρέχτη δεν βρίσκει αντίκρισμα σε καμία κριτική. Ο ΟΦΗ ανέτοιμος και με βασικά κενά στο ρόστερ του, είχε απέναντι του μια καλύτερη και πιο έτοιμη ομάδα.

Ήταν το πρώτο φιλικό, στον κύκλο της προετοιμασίας χωρίς τις αναγκαίες μεταγραφές που προγραμματίζει. Έτσι η  "εκτυφλωτική, ξεχωριστή, στυλάτη" εμφάνιση, δεν ήταν από μόνη της ικανή να φέρει γούρι… Πολύ καλή χρωματικά για τις μπουτίκ.

Αλλά… Κάθε ήττα με σκορ προβληματίζει, σε οποιεσδήποτε συνθήκες. Αυτή ίσως μπορεί να αποδειχθεί ωφέλιμη, αφού δημιουργεί πίεση σε όλους τους τομείς της ομάδας, με εντολή να ανεβάσει επίπεδο και στροφές… Όσο κι αν ο ΟΦΗ ήταν αποκαλυπτικά ανέτοιμος για φιλικό απέναντι σε ομάδα με προχωρημένο στάδιο προετοιμασίας. Η δημιουργική πίεση κάνει καλό.

Στην Ολλανδία, πάντα οι ομάδες είναι μπροστά σε ετοιμότητα, αφού το πρωτάθλημά τους αρχίζει νωρίτερα. Και η Ουτρέχτη είναι από τις δυνατές, πόσο μάλλον όταν αυτό ήταν το έκτο της φιλικό.

Το είδαμε περισσότερο σαν μήνυμα εγρήγορσης προς τους επιτελείς για την μεταγραφική ενίσχυση. Τώρα δεν έχεις Φελίπε, Λάμπρου ή Γκαγέγος. Λείπουν κι άλλες καλύψεις. Έτσι το  χθεσινό φιλικό, έστειλε ένα μήνυμα υπομονής μέσα από την προσμονή των μεταγραφικών επιτεύξεων και των βελτιώσεων του υπάρχοντος δυναμικού. Η ετοιμότητα είναι σε κάθε περίπτωση το βασικό κλειδί.

Σίγουρα ο Ντιουσέ (η μοναδική μεταγραφή) έδειξε στοιχεία παίκτη που ξέρει να παίζει επαγγελματικά και με τη μία. Καλός, με αίσθηση του χώρου, ομαδικός, με έφεση να ανοίγει παιχνίδι και να είναι παρών σε κάθε πρόκληση που τον κοιτάει.

Υπομονή λοιπόν, καθώς αναμένεται μεταγραφική ενίσχυση και οι παίκτες συνεχίζουν να δένουν το παζλ που θα δείξει το πρόσωπό τους.

-Ανυπομονώντας  να δούμε (από την Cosmote Sport, 20.00) τις βελτιώσεις στην κρητική ομάδα στον φιλικό αγώνα με τη Φίτεσε την προσεχή Τρίτη. Η ομάδα του Άρνεμ, τερμάτισε έκτη στο Ολλανδικό πρωτάθλημα στη σεζόν που πέρασε. (Η  Ουτρέχτη έβδομη) - Η Εξέλσιορ στο νέο φιλικό το Σάββατο, είναι ομάδα Β΄κατηγορίας (10η στο περυσινό πρωτάθλημα)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News