Ζητούν … τα ρέστα τους οι Ουκρανοί από τη FIFA

Απόψεις
Ζητούν … τα ρέστα τους οι Ουκρανοί από τη FIFA

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Aποζημίωση 50 εκατομμυρίων ευρώ απαιτεί η Σαχτάρ Ντόνετσκ από την Παγκόσμια Ομοσποονδία Ποδοσφαίρου, με προσφυγή στο CAS για τα χαμένα ποσά των μεταγραφών, λόγω του πολέμου.

Τον Ιούνιο, η FIFA αποφάσισε ότι οι ξένοι παίκτες στη Ουκρανία, μπορούν να αναστείλουν τα συμβόλαιά τους μέχρι τις 30 Ιουνίου 2023, λόγω της ρωσικής εισβολής που ανάγκασε το εγχώριο πρωτάθλημα να κλείσει.

Αλλά η Σαχτάρ Ντόνετσκ έχει προσφύγει στο CAS υποστηρίζοντας ότι έχασε χρήματα από τέσσερις παίκτες που έφυγαν από τον σύλλογο ως αποτέλεσμα της απόφασης της FIFA.

«Αναγκαστήκαμε να το κάνουμε, λόγω της εξαιρετικά άδικης απόφασης της FIFA», δήλωσε στο BBC ο Σεργκέι Πάλκιν, διευθύνων σύμβουλος της Σαχτάρ Ντόνετσκ. «Οι συνέπειες σημαίνουν ότι θα συνεχίσουμε να χάνουμε σημαντικά έσοδα από συμφωνίες που περιμέναμε να κλείσουμε».

Μετά το τερμάτισε, τονίζοντας ότι ότι δεδομένης της κατάστασης που αντιμετωπίζουν οι ουκρανικοί σύλλογοι με τον πόλεμο, υπήρξε ελάχιστος σεβασμός προς αυτούς τους συλλόγους από τη FIFA. «Η FIFA δεν κοίταξε να προστατεύσει τους συλλόγους και σε κανένα στάδιο δεν διαβουλεύτηκε μαζί μας για να βρει μια λύση - φαίνεται να αγνόησε την επικίνδυνη κατάσταση που αντιμετωπίζουν οι ουκρανικοί ποδοσφαιρικοί σύλλογοι από την αρχή του πολέμου».

Η Σαχτάρ φέρεται να είχε 14 ξένους παίκτες στην ομάδα της και σκόπευε να πουλήσει ορισμένους από αυτούς προκειμένου να συγκεντρώσει κεφάλαια για να καλύψει την απώλεια εσόδων.

Σύμφωνα με το BBC η προσφυγή του συλλόγου στο CAS, , προφανώς αναφέρει ότι «οι ατζέντηδες των παικτών τους συμβούλευσαν να αποσυρθούν από τις διαπραγματεύσεις προκειμένου να φύγουν από τον σύλλογο χωρίς αποζημίωση, κάτι που θα τους επέτρεπε να εξασφαλίσουν πιο προσοδοφόρες συμφωνίες με νέους εργοδότες».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News