Στέλιος Μαλτεζάκης

«Νομίζει ότι μιλάει σε… παγωτατζήδες»;

"Ποιος είσαι ρε Αυγενάκη για να εκβιάζεις;" Καυστική συνέντευξη Τζώρτζογλου για τον υφυπουργό αθλητισμού και τον τρόπο που διαχειρίζεται την υπόθεση του Μητρώου, και τους φουκαράδες του μόχθου. Και «σφηνάκια» σε πάρτι... με σημαίες και ταμπούλα για προεκλογική αβάντα; Κομματικοποιούν;

Ο Νίκος Τζώρτζογλου, πρόεδρος της ΕΠΣΗ, για το ολιστικό Αθλητικό Μητρώο του υφυπουργού, το έθεσε απλά με αιχμηρό μήνυμα:

«Ο Αυγενάκης νομίζει ότι μιλάει σε παγωτατζήδες. Αν δεν αλλάξει στάση θα βάλουμε λουκέτο…»

Παράδειγμα: «Ένα χωριό με 200 κατοίκους και μία ομάδα 15-20 παιδιών δεν μπορεί να έχει λογιστήριο και δικηγόρους για να τρέχουν υπηρεσίες με την πανδημία. Ποιος είσαι ρε Αυγενάκη για να εκβιάζεις;»

Κι ενώ κόμη χορεύει ο πολιτικός του αθλητισμού και η παρέα του στο πάρτι του, το τι θα κάνουν Ενώσεις, με τα σωματεία που δεν είναι στο Μητρώο, σκασίλα του. «Μονόδρομος να  βάλουν λουκέτο στο ποδόσφαιρο» και όπως είπε ο πρόεδρος της ΕΠΣΗ «να κάνουμε ένα χριστουγεννιάτικο τουρνουά όλοι μαζί».

Η ΕΠΟ του κυρ Τάκη, κάνει την πάπια, και οι ηγεσίες των Ποδοσφαιρικών Ενώσεων, επαφίονται σε κάποια παρέμβαση της UEFA και της FIFA. Τα έχουμε γράψει. Είχαν δηλώσει και υποσχεθεί στην πρόσφατη γενική συνέλευση που έλαβε χώρα στην Αθήνα ότι θα κάνουν παρέμβαση για το ζήτημα, καθώς η Πολιτεία δεν μπορεί να επεμβαίνει και να θέτει όρους για το ποδόσφαιρο.

Η συνέντευξη του προέδρου της ΕΠΣΗ στο Metropolis 95,5:

«Δυστυχώς το ποδόσφαιρο βουλιάζει εδώ και χρόνια από το γνωστό περιβάλλον και δεν χρειάζεται κανέναν υφυπουργό για να το βουλιάξει ακόμα περισσότερο. Ειδικά το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο που υπηρετώ εδώ και πολλά χρόνια πάει από το κακό στο χειρότερο βουλιάζει με τους παράγοντες του να έχουν πολλά προβλήματα και παράπονα από τον κ. Αυγενάκη.

Δεν υπάρχει φως στο τούνελ. Το πείσμα και η επιμονή του κ. Αυγενάκη δεν βοηθάει σε τίποτα το ποδόσφαιρο. Οι πρόεδροι των Ενώσεων δεν λέμε όχι στο νοικοκύρεμα των σωματείων, αλλά όχι με αυτό τον βίαιο και σκληρό για ερασιτέχνες είναι άνθρωποι φουκαράδες και του μόχθου. Είναι αδύνατον αυτά που ζητάει να γίνουν, δεν είναι ΠΑΟΚ, Ολυμπιακός όλοι.

Σκεφτείτε από τα 80 σωματεία στο Ηράκλειο μόνο οι μεγάλοι εντάχθηκαν στο Μητρώο. Πρέπει να μπει τάξη στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, αλλά όχι με αυτό τον εκβιαστικό τρόπο. Θέλεις Αυγενάκη να τιμωρήσεις τον Ερασιτέχνη, μην του δώσεις χρήματα. Άλλωστε, εσύ έχεις τον κουμπαρά, όμως μην του στερείς το δικαίωμα να αθλείται. Δηλαδή, ένα χωριό με 200 κατοίκους και μία ομάδα 1 5-20 παιδιών δεν μπορεί να έχει λογιστήριο και δικηγόρους για να τρέχουν υπηρεσίες με την πανδημία.

Ποιος είσαι ρε Αυγενάκη για να εκβιάζεις;Ο Αυγενάκης όταν μιλάει στους παράγοντες νομίζει ότι απέναντί του έχει παγωτατζήδες κι όχι ανθρώπους που γνωρίζουν από ποδόσφαιρο. Δεν υπάρχει καμία παράταση από τον Αυγενάκη. Θα πρέπει ο ίδιος να δείξει μεγαλύτερη ευαισθησία. Θα πρέπει να απλοποιήσει τις διαδικασίες.

Εμείς ως ένωση Ηρακλείου αν συνεχίσει με αυτή τη στάση του ο υφυπουργός να βάλουμε λουκέτο στο ποδόσφαιρο και να κάνουμε ένα χριστουγεννιάτικο τουρνουά όλοι μαζί.Η μόνη μας ελπίδα είναι η UEFA και η FIFA που μας είχαν υποσχεθεί στην πρόσφατη γενική συνέλευση που έλαβε χώρα στην Αθήνα ότι θα κάνουν παρέμβαση για το ζήτημα, καθώς η Πολιτεία δεν μπορεί να επεμβαίνει και να θέτει όρους για το ποδόσφαιρο».

«Σφηνάκια» σε πάρτι

-Μπράβο τους, είναι τόσο σημαντικοί παράγοντες, που κατάφεραν να κομματικοποιήσουν το σωματείο και μάλιστα άγαρμπα. Μόνο πλακάτ που δεν κρατούσαν στην γιορτή του άθλου! Οι αφίσες πάντως έκαναν μπαμ!

-Πολλοί, οι δυσαρεστημένοι φίλοι με τη δράση τους. Η ιστορία γράφει, όπως πάντα. Και η μνήμη δεν είναι κοντή…

-Κι ο άλλος, ο άριστος; Σταρ του Χόλυγουντ! Εδώ ο κόσμος χάνεται, καίγεται, ζορίζεται κι αυτός ξοδεύει αλλεπάλληλα τα φράγκα, σαν να είναι δικά του, σε πανηγυράκια αυτοπροβολής, με τις κουστωδίες του…

-Η συζήτηση περί κινδύνου έκθεσης είναι άσκοπη. Είναι ήδη εκτεθειμένοι... Ζητείται σεβασμός στην κοινωνική έκφραση αυτού που εκπροσωπούν και λίγο μυαλό με συνείδηση, διότι ου γαρ οίδασι τι ποιούσι.

-Από τμήματα σε νέα τμήματα το πάνε για να τους χρηματοδοτεί ο λεγάμενος, λες και θα είναι εσαεί… Και τι θα τα κάνουν τόσα πατίνια; Να τρέχουν για συστημένες χρηματοδοτήσεις, αδελφέ;

-Και τι να κάνουν; Επειδή ομάδες της Sl-2 χρωστάνε χιλιάδες ευρώ σε διαιτητές, να μην κάνουν μεταγραφές; Ελλάδα εδώ. Υπάρχουν βέβαια και (κάποιοι) κανονισμοί, αλλά πέρα βρέχει...

-Πρόοδος. Η SL 2 ομόφωνα αποφάσισε να στηριχθεί η Επαγγελματική Διαιτησία λόγω ολιστικής μελέτης, αλλά οι ΠΑΕ θέλουν περαιτέρω διευκρινήσεις που αφορούν σε οικονομικό σκέλος και άλλα…

-Τελικά το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι υπό επιτροπεία, ή δεν είναι; Και τα δυο μαζί δεν χωράνε… «Οι ενδείξεις για την επόμενη κρίση βρίσκονται συνήθως στις λύσεις της προηγούμενης».

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια