Στέλιος Μαλτεζάκης

FIFA: Το ημιαυτόματο οφσάιντ κάνει ντεμπούτο στο Μουντιάλ του Κατάρ

Κολίνα: «Μπορεί να δημιουργήσει μια νέα μορφή οπτικοποίησης για τους οπαδούς στο σπίτι και στο γήπεδο. Όλες οι δοκιμές λειτούργησαν καλά. Στόχος μια πολύ ακριβή τεχνολογία, παρόμοια με την τεχνολογία της γραμμής τέρματος».

Η FIFA επιβεβαίωσε ότι η ημιαυτόματη τεχνολογία οφσάιντ θα χρησιμοποιηθεί στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ, παρέχοντας ειδοποιήσεις στους αξιωματούχους των αγώνων μέσω βίντεο, χρησιμοποιώντας 12 ειδικές κάμερες παρακολούθησης μέσα στα γήπεδα μαζί με έναν αισθητήρα στη μπάλα του αγώνα.

Δοκιμάστηκε με επιτυχία στο Αραβικό Κύπελλο του 2021 και στο περσινό Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων και η ιδέα είναι να βελτιωθεί η ταχύτητα και η ακρίβεια των αποφάσεων.

«Αυτή η τεχνολογία είναι το αποκορύφωμα τριών ετών αφοσιωμένης έρευνας και δοκιμών για να προσφέρουμε το καλύτερο δυνατό για τις ομάδες, τους παίκτες και τους φιλάθλους που θα μεταβούν στο Κατάρ αργότερα φέτος», δήλωσε ο πρόεδρος της FIFA Τζιάνι Ινφαντίνο

Ενώ ο διαιτητής και οι βοηθοί του θα εξακολουθούν να παίρνουν αποφάσεις εντός του γηπέδου, δεν θα είναι πλέον απαραίτητη η πρακτική της επαναφοράς τηλεοπτικού υλικού.

«Η ημιαυτόματη τεχνολογία οφσάιντ είναι ταχύτερη και ακριβέστερη και προσφέρει καλύτερη επικοινωνία με τους φιλάθλους», δήλωσε ο Πιερλουϊτζι Κολίνα, πρόεδρος της επιτροπής διαιτητών της FIFA.

«Μπορεί να δημιουργήσει μια νέα μορφή οπτικοποίησης για τους οπαδούς στο σπίτι και στο γήπεδο. Όλες οι δοκιμές λειτούργησαν καλά και έτσι θα πάμε και στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ 2022. Ο στόχος είναι να έχουμε μια πολύ ακριβή τεχνολογία, παρόμοια με την τεχνολογία της γραμμής τέρματος».

«Αισθανθήκαμε ότι κάτι χρειαζόταν και γι' αυτό θέλαμε να προσφέρουμε κάτι που να δίνει μια πιο γρήγορη απάντηση. Γνωρίζουμε ότι το ποδόσφαιρο είναι διαφορετικό [από άλλα αθλήματα] και η λήψη μιας απόφασης πιο γρήγορα ήταν σημαντική και γι' αυτό δουλέψαμε προς αυτή την κατεύθυνση».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια