Η “Αγιά Σοφιά” να τους φωτίσει …

Απόψεις
Η “Αγιά Σοφιά” να τους φωτίσει …

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καθοριστικός ο ρόλος των σύγχρονων γηπέδων στην αναβάθμιση του επαγγελματικού ποδοσφαίρου και στη νοοτροπία παλιάς κοπής που έχει αρρωστήσει... 11+1 "Σφηνάκια"

Το σπουδαιότερο νέο στη σεζόν που έρχεται, για το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι η λειτουργία της "Αγιάς Σοφιάς" από την ΑΕΚ. Αισιόδοξο και το μήνυμα με τις εξαγγελίες για νέα γήπεδα από τον ΠΑΟΚ και τον Παναθηναϊκό.

Οι γηπεδικές εγκαταστάσεις στην χώρα ήταν πάντα ένα πρόβλημα που υποβάθμιζαν αυτομάτως το πρωτάθλημα και μαζί τις συμπεριφορές. Δεν χρειάζεται να αναλύσει κάποιος τα αυτονόητα που έμεναν στα λόγια, στις δεκατίες με τα μεγάλα φαγοπότια και τις παράγκες, χωρίς αντίκρισμα.

Κάλλιο αργά όμως, παρά ποτέ. Βλέποντας και την ΠΑΕ ΟΦΗ να δίνει το στίγμα της μέσα από την υψηλή αναβάθμιση του αθλητικό κέντρο στο "Βαρδινογιάννειο" και να ενεργεί (σε προχωρημένο μάλιστα στάδιο) για τη δημιουργία νέου γηπέδου στο "Γεντί Κουλέ" προδιαγραφών UEFA B΄, μπορείς να αισιοδοξείς.

Με σύγχρονα γήπεδα το ελληνικό ποδόσφαιρο, θα υποχρεωθεί να αλλάξει και η αρρωστημένη νοοτροπία μέσα από την οποία το κρατάνε όμηρο, οι ιθύνοντες του.

Οι απαιτήσεις, τα νέα ερεθίσματα, και η άμεση αναβάθμιση παροχής υπηρεσιών, μπορούν να λειτουργήσουν προωθητικά προς μια ανταγωνιστική λειτουργία.

Μόνο με κινήσεις, που θα βλέπουν το συμφέρον του ίδιου του ποδοσφαίρου, μπορεί να εναρμονισθεί, χωρίς χατζάρες και τρικλοποδιές και η ολιστική μελέτη και το φάσμα της διαιτησίας, και το απολύτως λογικό απαιτούμενο της επαναφοράς της Κεντρικής Διαχείρισης των τηλεοπτικών δικαιωμάτων.

Το θέμα είναι να μπει κάτι δημιουργικό, κόντρα στις υπόκοσμες νοοτροπίες... Μια απλή ματιά στα προηγμένα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, αλλά και σε άλλα πολλά, το μαρτυρεί. Γι’ αυτό, με την ευκαιρία «η Αγιά Σοφιά να τους φωτίσει…»

11+1 «Σφηνάκια»

-Ας πρόσεχαν οι  πανηγυρτζήδες που έκαναν προσωπική ατζέντα το σκέπαστρο του Παγκρητίου, για να μην έρχονται μεγάλα παιχνίδια και να κάνει κομμάτι ο πρώην συνυποψήφιος... Τραγικό...

-Δίκαια δοξάζονται Πανθεσσαλικό και Αχιλλέας. Η Εθνική μας θα δώσει και το τρίτο παιχνίδι της για το Nations League, κόντρα στη Β. Ιρλανδία τον Σεπτέμβριο.

-Φίνα ταξιδάκι για τον Μιχάλη Κουκουλάκη στη Φιλανδία, ως παρατηρητής διαιτησίας στο ματς της  Κουόπιο με την Ντίλα Γκόρι για τον πρώτο προκριματικό γύρο του Conferens League. Οι γηπεδούχοι αισθάνονται καλύτερα μετά τη σύνοδο του ΝΑΤΟ…

-Εδώ πάντως, ο Κλάτενμπεργκ θα βγάλει τους πίνακες διαιτητών για τη νέα περίοδο ακόμη κι αν φύγει, με πολλές αλλαγές στους παρατηρητές …

-Με έναν πρόεδρο βάρους Μαρινάκη στη Superlague, όλα τα ενδεχόμενα περί αναδιάρθρωσης των επαγγελματικών πρωταθλημάτων που βγήκαν στον αέρα, πάνε από μηδενική βάση…

-Μεγάλη η ιδέα Μπαλτάκου, για τελικό κυπέλλου στη Νέα Υόρκη. Όταν στη χώρα σου όλοι οι τελικοί των τελευταίων ετών, ήταν προβληματικοί που πετάς; Φτιάξε εδώ έναν και καλό και βλέπουμε… (Και ο Γκιρτζίκης τότε είχε προτείνει το Μόναχο κι πήγαν να τον φάνε…). Από την άλλη, η πρότασή του να γίνουν σε νησιά του Ανατολικού Αιγαίου συνεδριάσεις της ΕΕ της ΕΠΟ, δείχνουν την πηγή προέλευσης.

-Ωρύονται στον Παναθηναϊκό για τις δύο αγωνιστικές κεκλεισμένων, και πρόστιμο που επιβλήθηκε στην ΠΑΕ, για όσα έγιναν στον τελικό με τον ΠΑΟΚ, που έφαγε τρεις...

-Φοβερό αυτό που συμβαίνει με την ΕΠΟ και τη διαιτησία. Πως συνεχίζουν και μιλάνε, όταν οι ΠΑΕ της έσκασαν 4,5 εκατομμύρια ευρώ για τις διαιτησίες και οι διαιτητές δεν έχουν πληρωθεί. Στη SL τους οφείλονται αμοιβές από τα πλέι οφ και άουτ, οι προημιτελικοί του κυπέλλου και... το έλα να δεις στη SL2.

-Αληθεύει αυτό που συζητείται ότι ο Μαρινάκης αποφάσισε να γίνει πρόεδρος στη Λίγκα, μετά τις δηλώσεις  Μπαλτάκου, που υποστήριζαν ότι η διαιτησία ανήκει στην ΕΠΟ;

-Ο ισπανός βουλευτής Ινίγο Ερεχόν, απαίτησε από την Εθνική Ισπανίας να φοράει τα χρώματα της σημαίας ΛΟΑΤΚΙ στη φανέλα της στο Μουντιάλ του Κατάρ, μόλις ο εκπρόσωπος της διοργάνωσης είπε ότι αυτή η πράξη τιμωρείται με φυλάκιση μεταξύ 7 και 11 ετών.

-Το επιχείρημα του είναι, ότι η Ισπανία «δεν υποκύπτει στον φανατισμό» μιας «θρησκευτικής δικτατορίας» που δεν σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα. Υπενθύμισε μάλιστα ότι έχει προειδοποιήσει για τον «κίνδυνο» της διεξαγωγής αθλητικών αγώνων σε αυτή τη χώρα και χαρακτήρισε «ντροπή» ότι η εμφάνιση συμβόλων υποστήριξης για την κοινότητα θα μπορούσε να συνεπάγεται φυλάκιση.

-Πέρυσι κι άλλος βουλευτής ζήτησε να φορούν οι παίκτες της εθνικής ομάδας βραχιόλια της κοινότητας… για την απόρριψη της ομοφοβίας!

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News