Ποια ανθρώπινα δικαιώματα; -Τους νοιάζει μόνο η μίζα και η μάσα

Απόψεις
Ποια ανθρώπινα δικαιώματα; -Τους νοιάζει μόνο η μίζα και η μάσα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στα σκουπίδια της FIFA οι εκκλήσεις του Παρατηρητήριου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο Μουντιάλ του Κατάρ - Επτά έως11 χρόνια φυλακή η σημαία ΛΟΑΤΚΙ -«Αν θέλετε να εκφέρετε την άποψή σας για την κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ+, κάντε το σε μια κοινωνία όπου είναι αποδεκτή».

«Τα διδάγματα από το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ θα πρέπει να είναι ότι οι εργαζόμενοι δεν χρειάζεται να πεθάνουν για να παραδώσουν οποιοδήποτε μέγα αθλητικό γεγονός και ότι χρειάζεται ένα πλαίσιο ανθρωπίνων δικαιωμάτων για να προστατεύονται όλοι όσοι αγγίζονται από το εμβληματικό γεγονός του ποδοσφαίρου».

Η δήλωση ανήκει στη Μίνκι Γουόρντεν από το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (HRW) επαναλαμβάνοντας την έκκληση της οργάνωσης για πακέτο αποζημίωσης 440 εκατομμυρίων δολαρίων για τους εργαζόμενους.

Η FIFA, οι διοργανωτές και οι Ομοσπονδίες των 32 φιναλίστ, παραμένουν σε μεγάλο βαθμό σιωπηλές για το αίτημα να προσφέρουν οικονομική αποζημίωση στους εργαζόμενους. Σιγά που θα έσκαγαν. Τα στενά τους συμφέροντα και μόνο…

Αλλά υπάρχουν και φωνές από το ποδόσφαιρο που ζητάνε εξηγήσεις από τη FIFA, όπως η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Δανίας (DBU) και που απαιτεί δράσεις: «Η FIFA πρέπει να αναλάβει επείγουσα δράση για να τηρήσει τις δικές της δεσμεύσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα και να επανορθώσει τους εργαζόμενους που πλήρωσαν το απόλυτο τίμημα για την αρχική αποτυχία της FIFA να κάνει τη δέουσα επιμέλεια».

Και ενώ έχει γίνει από τους καιρούς της ανάθεσης ο μέγας χορός της μίζας προς πολιτικούς και ποδοσφαιρικούς κυβερνήτες, ο καλογυαλισμένος Ινφαντίνο στο πρόσφατο συνέδριο της UEFA στη Βιέννη, αναφέρθηκε για «αποζημίωση» στην ομιλία του, αλλά η FIFA διευκρίνισε αργότερα ότι ο Ινφαντίνο αναφέρθηκε στη διασφάλιση της σωστής πληρωμής των μισθών των εργαζομένων. Είναι να γελάς και να οργίζεσαι με το καραγκιοζιλίκι τους.

Μουντιάλ Κατάρ: 7-11 χρόνια φυλακή η σημαία ΛΟΑΤΚΙ+

Όποιος φίλαθλος...κυματίζει τη σημαία με το ουράνιο τόξο της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ+, κατά τη διάρκεια του Μουντιάλ στο Κατάρ, μπορεί να τιμωρηθεί με ποινή φυλάκισης από επτά έως 11 χρόνια, σύμφωνα με έγκριση από την Ανώτατη Επιτροπή του Εμιράτου.

«Όποιος φέρει τη σημαία στο επόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο θα φυλακίζεται για 7 ή 11 χρόνια», είπε ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του Παγκοσμίου Κυπέλλου Νάσερ Αλ Κατέρ, υπενθυμίζοντας ότι το κράτος είναι μια ισλαμική χώρα και, ως εκ τούτου, η «θρησκεία, οι πεποιθήσεις και ο πολιτισμός του» πρέπει να γίνονται σεβαστά.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Mανσούρ Αλ Ασάνι, γενικός γραμματέας της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας του Κατάρ, είπε: «Αν θέλετε να εκφέρετε την άποψή σας για την κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ+, κάντε το σε μια κοινωνία όπου είναι αποδεκτή».

Μόλις πριν από λίγες ημέρες, η Ανώτατη Επιτροπή του Κατάρ ανακοίνωσε επίσης ότι η σεξουαλική επαφή εκτός γάμου στο Κατάρ κατά τη διάρκεια του τουρνουά (21 Νοεμβρίου-18 Δεκεμβρίου) θα μπορούσε να οδηγήσει σε ποινή φυλάκισης επτά ετών.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News