Εθνική: Εκτόξευση στην Παγκόσμια Κατάταξη

Ποδόσφαιρο
Εθνική: Εκτόξευση στην Παγκόσμια Κατάταξη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επτά θέσεις πάνω στη θέση 48 με τις τέσσερις νίκες του Πογέτ στο Nations League - Η Βραζιλία παραμένει στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης ανδρών, κρατώντας δεύτερο το Βέλγιο, ενώ η Γαλλία πέφτει στην τέταρτη καθώς ανέβηκε η Αργεντινή...

Το σαρωτικό πέρασμα της Εθνική Ελλάδας σάρωσε στο Nations League με 4/4 νίκες της ώθησε σε μεγάλο άλμα στην παγκόσμια κατάταξη. Η ομάδα του Γκουστάβο Πογέτ με τους 12 βαθμούς στις πρώτες τέσσερις αγωνιστικές, εξασφάλισε την πρωτιά στον όμιλό της και την άνοδο στη δεύτερη κατηγορία της διοργάνωσης.

Έτσι από την 55η θέση που βρισκόταν, σκαρφάλωσε στη 48η στην παγκόσμια κατάταξη της FIFA  με 1.441,25 βαθμούς. Τη μεγάλη άνοδο της Εθνικής Ελλάδας τόνισε και ο λογαριασμός της παγκόσμιας ομοσπονδίας στα social media, καθώς η Ελλάδα μαζί με Μαλαισία (+7), Κούβα (+10) και Αζερμπαϊτζάν (+11) είχαν τις μεγαλύτερες ανόδους.

Η Βραζιλία, η οποία έριξε το Βέλγιο από την κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης μετά από τρία και πλέον χρόνια βασιλείας τον Μάρτιο, παρέμεινε στην κορυφή στην τελευταία κατάταξη των εθνικών ομάδων ανδρών της FIFA.

Μετά από μια ταραχώδη περίοδο διεθνών αγώνων που διεξήχθησαν 280 αγώνες στην περίοδο μεταξύ της κατάταξης, το Βέλγιο διατήρησε τη δεύτερη θέση, αλλά η Γαλλία έπεσε μια θέση στην τέταρτη, αντικαθιστώντας την Αργεντινή, ως νικήτρια της Finalissima.

Η FIFA επισημαίνει ότι με τόσους πολλούς αγώνες που έγιναν, η κατάταξη 211 χωρών έχει δει 177 κίνησεις εμπειριών.

«Σε πρόοδο μεταξύ των Top 10 είναι η Ισπανία (6η, συν 1), η Ολλανδία (8η, συν 2) και η Δανία (10η, συν 1), ενώ η Ιταλία (7η, μείον 1) και η Πορτογαλία (9η, μείον 1) οδηγούντα προς την αντίθετη κατεύθυνση. Από την πλευρά του, το Μεξικό (12ο, μείον 3) αποχωρεί εντελώς από το Top 10», επισημαίνει η FIFA.

Το υψηλότερο αναρριχητικό έθνος, με μετακίνηση 11 θέσεων, ήταν το Καζακστάν (114ο ), ενώ η Κούβα έκανε επίσης μια σημαντική ανοδική κίνηση μετά από μερικά χρόνια ολίσθησης προς τα κάτω, πηδώντας 10 θέσεις στην 167η. Στην Ασία, η Μαλαισία παρουσίασε επίσης σημαντικό άλμα (147η, συν 7).

Οκτώ από τα 10 καλύτερα έθνη είναι από την Ευρώπη και 13 από τα 20 κορυφαία. Η Conmebol έχει τέσσερις χώρες στις 20 πρώτες, το Concacaf έχει δύο και η Σενεγάλη είναι η πρώτη αφρικανική χώρα στην κατάταξη στην 19η θέση .

Οι χώρες της AFC με την υψηλότερη κατάταξη είναι το Ιράν και η Ιαπωνία στις 23 και 24.

Για να δείτε την πλήρη κατάταξη κάντε κλικ εδώ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News