Αν ο ΟΦΗ θέλει Ευρώπη, χρειάζεται περισσότερα

Απόψεις
Αν ο ΟΦΗ θέλει Ευρώπη, χρειάζεται περισσότερα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πολύ καυτό στην κορυφή, αναμένεται το πρωτάθλημα που έρχεται... -Έτσι θα στήσουν την επαγγελματική διαιτησία; -"Σφηνάκια"

Το πρωτάθλημα που έρχεται, λογικά, θα είναι περισσότερο απαιτητικό για τις ομάδες που θα επιζητήσουν ανώτερες επιτεύξεις. Πέρα από τον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ, ο Παναθηναϊκός του Γιοβάνοβιτς προδιαθέτει ως κυπελλούχος για άλλες ορέξεις, ο Άρης είναι σταθερά (υπο)στηριγμένος και με την είσοδο της ΑΕΚ στην “Αγιά Σοφιά”, πολλοί περιμένουν να δουν έναν άλλο Μελισσανίδη…

Πως το εννοούν; Θα δείξει. Μπορεί και μια από τα παλιά, με ρομποτική προσαρμογή στο τώρα… Και μόνο από το γεγονός ότι τα εισιτήρια για το Champions League, θα είναι δύο, μπορούν να γίνουν αντιληπτά, τα δείγματα ενός άλλου πολέμου κορυφής που καραδοκεί μπροστά.

Η ΑΕΚ έτσι ή αλλιώς θα είναι επικίνδυνη διεκδικήτρια για τους ανταγωνιστές της, έχοντας και περισσότερη επιρροή στα κέντρα αποφάσεων, όσον αφορά τους εξωγενείς παράγοντες ενός πρωταθλήματος.

Με πρόεδρο της ΕΠΟ δικής της υπόδειξης, ήδη ο Μπαλτάκος δείχνει την τάση μέσα από τις  διαφορές που αναδεικνύει στην… ανάπλαση θεσμικών ιδιοτήτων, με πρώτη τη διαιτησία, που πάει σε άλλα χέρια…

Και με τον Πανουργιά να ετοιμάζεται στη Λίγκα, οι ειδικές ποδοσφαιρικές επιχειρήσεις, που είναι και της μόδας, φαίνεται να απασχολήσουν…

Ο φιλόδοξος ΟΦΗ θα χρειαστεί μεταγραφική ενδυνάμωση επιπέδου και οργάνωση για την αποφυγή παγίδων, γιατί η εξάδα και η Ευρώπη το πιθανότερο, θα βάλουν πιο δύσκολα…

Έτσι θα στήσουν την επαγγελματική διαιτησία;  

Δεν είναι που το θέλει η Κυβέρνηση (ψήφισε την τροπολογία) και δεν το θέλει η ΕΠΟ. Το σημαντικότερο είναι ότι το θέλουν οι διαιτητές και πολλές ΠΑΕ. Για την επαγγελματική διαιτησία ο λόγος, που ναι μεν μπορεί να κάνει ένα βήμα μπροστά, εφόσον οργανωθεί σωστά, αλλά έχει ένα μειονέκτημα που δεν αντέχει να διατηρηθεί ηθικά.

Θύματα και πάλι θα είναι οι Ποδοσφαιρικές Ενώσεις που θα χάσουν χρήματα ζωτικής σημασίας από τις συνδρομές. Θα είναι ενδεικτικό απαξίωσης, αν δεν υπάρξει μέριμνα στήριξης του αιμοδότη του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Η ΕΠΟ από την πλευρά της έχει σημαντικό λόγο να αντιδρά, καθώς κινδυνεύει από πόρους που εφόσον τους χάσει, θα την κάνουν να κυνηγά την ουρά της, όπως οι σκύλοι. Με αυτόνομο προϋπολογισμό στην ΚΕΔ, είναι εμφανές ότι οι ΠΑΕ δεν θα της σκάνε ποσά από ποσοστά τηλεοπτικών συμβολαίων, συμβολαίων παικτών, παράβολα και άλλα...  Δεν πας μπροστά αν φτιάχνεις το ένα και χαλάς το άλλο.

Το ελληνικό ποδόσφαιρο, μετά από περιπέτειες, σκάνδαλα και ταλαιπωρίες, αξίζει να βρει μια ισορροπία σε όλους τους κρίκους της αλυσίδας του.

-Σύμφωνα με τις αναλύσεις εξιδεικευμένων συναδέλφων, όπως ο Βάιος Μπαλάφας στο διαιτητικό του blog "Σφυρίγματα", αρχικά, ο πίνακας των επαγγελματιών διαιτητών, θα περιλαμβάνει 7-10 άτομα.

-Οι πληροφορίες του, θέλουν τους πρώτους υποψήφιους να είναι οι Παπαπέτρου (Αθηνών), Μανούχος (Αργολίδας), Κουμπαράκης (Κυκλάδων), Φωτιάς (Πέλλας), Περράκης (Αθηνών) και Τσακαλίδης (Χαλκιδικής). Μια χαρά και δυο τρομάρες, δηλαδή…

-Οι διαιτητές που θα μπουν στον πίνακα των επαγγελματιών, θα ξεκινήσουν σε πειραματικό στάδιο, με τριετή συμβόλαια και απολαβές 60.000 ευρώ τον χρόνο. Σε κάθε αγωνιστική θα ορίζονται τουλάχιστον σε δυο ματς, μπορεί και σε τρία, στο χορτάρι ή στο VAR.

-Επίσης, όσοι κάνουν λάθη θα τιμωρούνται με οικονομικό πρόστιμο. Δεν θεωρείται ότι υπάρχει πρόβλημα με τους ρέφερι που είναι στα σώματα ασφαλείας, καθώς θα λυθεί με υπουργική απόφαση.

-Σημειωτέο η διαιτησία στο ελληνικό πρωτάθλημα είναι σε επιτροπεία από την UEFA και προβλέπεται να βγει από αυτή, μετά από έναν χρόνο.

"Σφηνάκια"

-Καθόλου άστοχη η θέση του εν δυνάμει προέδρου της Superleague Πανουργιά Παπαϊωάννου υπέρ της αναδιάρθρωσης, ούτε η ουσία της: «Η καλύτερη λύση είναι να υπάρχουν δυο επαγγελματικές κατηγορίες, η καθεμία με 16 ομάδες». Καλύπτει και το δίκαιο  αίτημα της SL2 για την απευθείας άνοδο δύο ομάδων. Το θέμα είναι τα συνδρομητικά, τι θα πουν…

-Η άστοχη ήταν η αναδιάρθρωση που έγινε και ισχύει με τις βλακείες της Κυβέρνησης, που τρέχουν ομάδες από κάτω και δεν φτάνουν με τα χρέη.

-Καλά θα κάνει η ΕΠΟ να ρίξει μια ματιά σε σοβαρά πρωταθλήματα της Ευρώπης και να μην ανακατεύεται όπου δεν χωρά στα επαγγελματικά. Θα ξαναγίνει προσιτός οργανισμός στο ποδόσφαιρο, εφόσον φροντίσει τα δέοντα για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο και ρίξει όλη τη μαεστρία της στην Εθνική ομάδα…

-«Τη χορήγηση επιδότησης και για την αγορά εισιτηρίων διαρκείας της ΑΕΚ, εξετάζει η κυβέρνηση…» (Tweet, από τον μετρ του είδους Μανόλη Γρηγοράκη)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News