Εθνική: Πογέτ... με κάτι από Ρεχάγκελ και Σάντος

Ποδόσφαιρο
Εθνική: Πογέτ... με κάτι από Ρεχάγκελ και Σάντος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Άρωμα ομάδας επιτέλους! - Η μεγάλη διαφορά να έχει προπονητή με προσωπικότητα... και πυξίδα

H εθνική μας, είναι ξανά ομάδα. Η παρουσία του Γκουστάβο Πογέτ στο τιμόνι της, το δείχνει σταθερά. Δικαιωμένοι όσοι δεν αγίασαν, αλλά χαρακτήρισαν αποτυχημένο το πέρασμα του Τζον Φαν’τ Σιπ, που λειτουργούσε περισσότερο σε μοντέλο ως περιοδεύων θίασος.

Ο Ουρουγουανός τεχνικός έδειξε στοιχεία και από Ρεχάγκελ και Σάντος. Οδηγεί, σχεδιάζει και προετοιμάζει με προσωπικότητα την εθνική Ελλάδας, βάσει ρεαλιστικών εκτιμήσεων και όχι με ιδεοληψίες της δεκάρας. Η διαφορά φάνηκε και βγάζει άρωμα των δυο επιτυχημένων τεχνικών που οδήγησαν σε ονειρώδεις επιτυχίες. Αλλά αυτή είναι η μεγάλη διαφορά. Να έχεις προπονητή με τα όλα του και όχι μαθητευόμενους μάγους ή τεχνικούς που τους περιστοιχίζουν αδηφάγοι μάνατζερς.

Οι δυο σπουδαίες τωρινές επιτυχίες της Εθνικής, ήλθαν μέσα από μια δυνατή άμυνα και για μπροστά ο Πογέτ βρήκε παίκτες κλειδιά για ρόλους σκοραρίσματος. Εν προκειμένω τον  Μπακασέτα που είναι στα πάνω του και έχει τον ειδικό ρόλο να εκεί για να σουτάρει, από σημεία γύρο και πίσω από ύψος του πέναλτι. Έτσι έκανε το δύο στα δύο και με την Βόρεια Ιρλανδία,  και με το Κόσοβο.

Έτσι γίνεται και ενθαρρυντικό το μέλλον. Να έχει στην έδρα σου μετά από δύο εκτός έδρας νίκες την Κύπρο και το Κόσοβο, με την απλόχερη δυνατότητα να κάνει το 4/4 στις νίκες στο όμιλο και άντε γεια...

11+1 Σφηνάκια

-Ζόρικα για την Εθνική Ελπίδων του Σίμου, μετά την ήττα-σοκ στην Άχνα από την Κύπρο (3-0), στο εξ' αναβολής προκριματικό παιχνίδι για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Μπλέκει σε περιπέτειες για τη δεύτερη θέση που οδηγεί στα μπαράζ για πρόκριση στην τελική φάση (καλοκαίρι του 2023 στα γήπεδα της Γεωργίας και της Ρουμανίας).

-Οι Ελπίδες χρειάζονται πλέον θετικό αποτέλεσμα την τελευταία αγωνιστική στην Πορτογαλία ή να μην κάνει δύο νίκες η Ισλανδία που υποδέχεται την Λευκορωσία και την Κύπρο στα δύο ματς που απομένουν.

-Πίσω ολοταχώς η Λαμία στο αίτημα της για 16 ομάδες στη Super League από την αμέσως επόμενη σεζόν. Δεν τέθηκε καν σε ψηφοφορία. «Με 14 ομάδες είχαμε ένα πολύ καλό πρωτάθλημα. Για ποιο λόγο να το πειράξουμε;» (Γιάννης Αλαφούζος).

-Μην ξεχνάνε οι εκτελεστικοί ότι με βάση το άρθρο 46 του καταστατικού της ΕΠΟ η Επιτροπή Διαιτησίας «είναι ανεξάρτητη» και θα υιοθετήσει τον κανονισμό διαιτησίας της ΕΠΟ, ο οποίος υποβάλλεται στην ΕΕ μόνο για ενημέρωση!

-Φοβερός και τρομερός ο κύριος Δημήτρης να λέει στον πρόεδρο «μην παίζεις με την περιουσία μου». Πέντε λεπτά συνέχεια τα έχωνε στον Λιόλιο ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ ΠΑΟ, χωρίς να κοιτάει τις ανεπάρκειες της ομάδας του. («Μέχρι να πουληθεί ο Παναθηναϊκός δε θα σας επιτρέπω να μας κλέβετε»). Δεν είναι η Λάρισα το θέμα. Προφανώς η διαιτησία στις μονομαχίες με τον «αιώνιο», που λογικά έπονται...

-Οι επιθετικοί παίρνουν περισσότερο χρόνο παιχνιδιού σε μικρότερη ηλικία από ό,τι, για παράδειγμα, οι κεντρικοί αμυντικοί, οι οποίοι τείνουν να χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να αναπτύξουν τακτική επίγνωση, τοποθέτηση και κατανόηση του παιχνιδιού.

-Κοιτάζοντας τα στατιστικά ανά λεπτό της διεθνούς καριέρας του Μέσι και του Ρονάλντο , ο Ρονάλντο σκοράρει με ρυθμό 127 λεπτών ανά γκολ για τη Σελεκάο, ενώ ο Μέσι με 156 λεπτά ανά γκολ για την Αλμπισελέστε.

-Πολλοί αναρωτιούνται πόσα γκολ θα μπορούσε να είχε σκοράρει ο Μέσι αν δεν ήταν σε εθνική ομάδα της Νότιας Αμερικής σε όλη την καριέρα του, όπου τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου είναι εμφανώς πιο δύσκολα από τα ευρωπαϊκά.

-Αλλά είναι ο πρώτος παίκτης στην ιστορία που φτάνει συνολικά τον αριθμό 1.100 σε γκολ και ασίστ συνολικά, με 769 τέρματα και 331 πάσες για γκολ σε 974 εμφανίσεις!

- Ο Κώστας Περράκης, ένας από τους διαιτητές που θα είναι στον γκρουπ των επαγγελματιών που δημιουργεί ο Κλάτενμπεργκ, έχει κάνει ως γνωστόν το "αγροτικό" του, σε ματς του ΟΦΗ με επιτυχία. Τον ακούγαμε χτες στην ΕΡΑ Σπορ, να εκφράζει με πάθος την πίστη του στην επαγγελματική διαιτησία, που είναι επιθυμία του Κλάτενμπεργκ και να υποστηρίζει ότι «Πρέπει να φύγουμε απ’ το παρελθόν». Δεν ξέρουμε αν άκουγε ο Μπαλτάκος...

VAR: Φέρνει περισσότερα γκολ από όσα ακυρώνει

Μπορεί να είναι δύσκολα πιστευτό, αλλά είναι αλήθεια. Αυτή η σεζόν στην Πρέμιερ Λιγκ, ήταν η πρώτη που ακυρώθηκαν λιγότερα γκολ από το VAR από αυτά που μέτρησαν. Οι διαιτητές έχουν σταματήσει να λαμβάνουν αποφάσεις σε πέναλτι και αντ' αυτού βασίζονται στο VAR ως δίχτυ ασφαλείας; Δεν είναι κάτι που μπορείτε πραγματικά να αξιολογήσετε, αν και τα στατιστικά της περασμένης σεζόν δείχνουν ότι υπάρχει μια τάση που αναπτύσσεται με υψηλότερο ποσοστό σποτ που δίνονται μέσω VAR.

Τα πέναλτι που επιβλήθηκαν μέσω του VAR έχουν αυξηθεί σε κάθε σεζόν στην Πρέμιερ Λιγκ: 22, 29 και μετά 38 αυτή τη σεζόν που μόλις έκλεισε. Η αλήθεια είναι ότι τα πράγματα βελτιώνονται, ακόμα κι αν δεν φαίνεται. Οι κανονισμοί προσαρμόζονται, το οφσάιντ τροποποιείται και το παιχνίδι προχωρά. Θα χρειαστεί πολύς περισσότερος χρόνος για να γίνει σωστά και υπάρχουν πάρα πολλές ατέλειες γύρω από πράγματα όπως οι υποκειμενικές αποφάσεις σε πέναλτι.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News