Θέατρο του ποδοσφαίρου ή θέατρο των σκιών;

Απόψεις
Θέατρο του ποδοσφαίρου ή θέατρο των σκιών;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Δηλαδή τώρα, κοροϊδευόμαστε;…» που λέει κι ο Λεουτσάκος; - Η τρίμηνη αργία σε τρεις του προεδρείου της ΕΠΟ, για παραβίαση κανονισμού ("χωρίς δόλο...") - 11+1 "Σφηνάκια" και για τον ΟΦΗ που μεγαλώνει...

Θέατρο του παραλόγου από τη μια και σκιών από την άλλη, αυτά που συμβαίνουν και επηρεάζουν τα δυο επαγγελματικά πρωταθλήματα ποδοσφαίρου. Με τέτοια επίδειξη δράσης δεν πλήττεις ποτέ, αλλά έχεις σοβαρούς λόγους να αγανακτείς από τις κακόγουστες φάρσες επί σκηνής.

Το κρεσέντο πάντως εκφράζεται με πάθος από τον πρόεδρο της SL-2 Λεωνίδα Λεουτσάκο, για την απρόσμενη αναβολή της εκδίκασης στην υπόθεση Κουτσοσπύρου- Παναιτωλικού. Με ντουντούκα το φωνάζει: «Βλέπουμε πάλι μια εσκεμμένη ενέργεια, πως να το πω; Δεν κλήθηκε λέει ο βασικός μάρτυρας, ο κ. Κουτσοσπύρος στην Επιτροπή Δεοντολογίας…  Δηλαδή τώρα κοροϊδευόμαστε, υπάρχει ένας κατηγορούμενος στο δικαστήριο μέχρι να αποδειχθεί ότι είναι αθώος και δεν κλήθηκε;»!

Άδικο έχει; Σπάει ταμεία η μοναδική εκδοχή που στέκει. Κι όπως πάνε τα πράγματα τί άλλο να έκανε μια ΠΑΕ στη θέση της Βέροιας; Αυτό… που έκανε η Βέροια στέλνοντας την Superleague στο Διαιτητικό με την εκκρεμοδικία του Παναιτωλικού στην Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ.

Είναι κανονικότητα να γίνουν τα μπαράζ Λαμίας-Βέροιας τον Αύγουστο ή να πατήσουν οι Κύριοι στο "υπόγειο" το κουμπί της αύξησης των ομάδων της SL σε 16; (εδώ το θέατρο σκιών). Ελληνική ποδοσφαιρική παράνοια. Οργάνωση κοτέτσι σε λαχανόκηπο.

Ο πρόεδρος της SL-2 σε ένα παιχνίδι ρόλων πάτησε γκάζια και για τη μη καταβολή χρημάτων από το ποσοστό του στοιχήματος από την Πολιτεία παρά τις (χαρωπές) δεσμεύεις του φωτογραφικού μοντέλου.

Σου λέει απλά «κάναμε μια αναδιάρθρωση, έγινε η κατηγορία με 34 ομάδες, μπήκαν και οι τέσσερις ομάδες Β’ και δεν πήραμε τίποτα από το στοίχημα…». Αναρωτιέσαι όπως κι ο παλιός αρθρογράφος για το «Έτσι είναι αν έτσι νομίζετε» του Πιραντέλλο Λουίτζι «πώς ν' αποδείξεις την αλήθεια με βάση τα φαινόμενα και πώς να ξεχωρίσεις την αλήθεια από τα φαινόμενα»; Στην περίπτωσή μας η πραγματικότητά μας, είναι τα σενάρια…

Τρίμηνη αργία σε τρεις του προεδρείου της ΕΠΟ

Η Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ επέβαλε τιμωρία τρίμηνης αργίας στον αναπληρωτή πρόεδρο της Ομοσπονδίας Παναγιώτη Δημητρίου, τον α΄ αντιπρόεδρο Αστέριο Αντωνίου και τον ταμία Κλέαρχο Τζαφέρη. Κατηγορήθηκαν από την ΠΑΕ ΑΕΛ ότι άλλαξαν παράτυπα τον κανονισμό αδειοδοτήσεων για τις ομάδες που προήχθησαν πέρυσι (με το νόμο Αυγενάκη) από τη Football League στη SL-2. Ναι μεν δεν πήραν αδειοδότηση, όμως η Επιτροπή Εκτάκτων Θεμάτων της ΕΠΟ τους είχε επιτρέψει να κάνουν μεταγραφές.

Η Επιτροπή Δεοντολογίας δεν διαπίστωσε δόλο, αλλά έκρινε ότι παραβιάστηκε ο κανονισμός, με βάση και απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου. Οι τρεις θα προσφύγουν στην Εφέσεων, αλλά η απόφαση είναι άμεσα εκτελεστή.

Η ποινή τους μεταφέρεται και στις Ενώσεις τους (Αθηνών, Πέλλας, Δυτικής Αττικής). Πρόκειται να τους αντικαταστήσουν στην ΕΕ της ΕΠΟ οι Παναγιώτης Διακοφώτης (ΕΠΣ Δωδεκανήσου), Αστέριος Τόκας (ΕΠΣ Πιερίας) και Σταύρος Σαρηγιαννίδης (ΕΠΣ Χαλκιδικής) που ήταν τα τρία πρώτα αναπληρωματικά μέλη σε ψήφους στις τελευταίες εκλογές… Μέχρι τις αρχαιρεσίες της 1ης Ιουνίου, όπου μοναδικός υποψήφιος είναι ο Τάκης Μπαλτάκος, η ΕΠΟ θα διευθύνεται από τον διευθύνοντα σύμβουλο, Ιάκωβο Φιλιππούση.

11+1 "Σφηνάκια"

-Η σεζόν που έρχεται, απαιτεί και την πιστοποίηση του συνθήματος "ο ΟΦΗ μεγαλώνει", για να κλείσουν και κάποια πικρόχολα στόματα... Φυσικά με μετρήσιμους στόχους, που τελικά είναι οι μόνοι που σε πάνε μπροστά. Από θέμα αγωνιστικής συμπεριφοράς, ο ΟΦΗ της σεζόν που πέρασε άφησε πολύ δυνατές εντυπώσεις και χαρές στους φίλους του. Το κλικ της απώλειας των πλέι οφ, του χάλασε την εικόνα, όχι την ουσία.

-Δύσκολα θα διαφωνήσει κάποιος και με την άποψη του κυπελλούχου Ιβάν Γιοβάνοβιτς ότι «ο ΟΦΗ του Νίκου του Νιόπλια ήταν πολύ καλή ομάδα» αλλά  και ότι «υπήρχαν καλές ομάδες στο πρωτάθλημα...».

-Αποχωρεί από τον Άρη ο Δημήτρης Μάνος. Μετά την πρώτη σεζόν, δεν του πήγε καλά. Το συμβόλαιο του τελειώνει. Μετά το ενδιαφέρον της τουρκικής Μπαντιρμάσπορ (Β' Τουρκίας πάει για άνοδο) τον Ιανουάριο που δεν προχώρησε, λέγεται ότι είναι στο στόχαστρο Πολωνικών ομάδων που ταιριάζουν στο αγωνιστικό του στυλ. Υπάρχουν κι άλλες προτάσεις για… τον επόμενο Σταθμό του.

-ΕΠΟ για κλάματα από τους ήχους της “καμπάνας” από την Επιτροπή Δεοντολογίας στο προεδρείο της. Απόφαση για καλούς ποδηλάτες που δουλεύουν για την ισορροπία. Λέγεται κι αλλιώς...«Η κυβέρνηση δεν κάνει τίποτα και κοιτάει αυτά που συμβαίνουν. Θα μπορούσε να κάνει διαπιστωτική πράξη ο Αυγενάκης. Τι κάνει;» (Κούγιας)

-Η ανάρτηση Αλαφούζου στο twitter, για την επίσημη δήλωση Μπαλτάκου ότι ο ένας λόγος που  θέτει υποψηφιότητα για πρόεδρος στην ΕΠΟ είναι να ξαναφέρει τη διαιτησία στο Πάρκο: «Κάτι τόσο αναχρονιστικό δεν μπορεί να είναι δήλωση του κυρίου Μπαλτάκου. Λογικά είναι fake news»! Μήπως θέλει να κυβερνά και την UEFA και την FIFA; (Ολιστική μελέτη, ακούει;)

-Η πώληση της Τσέλσι τελειώνει επιτέλους και μαζί η 19χρονη βασιλεία του Αμπράμοβιτς

-Απελπισμένη ή μάταια η απόπειρα αποκατάστασης κάποιου είδους ποδοσφαιρικής αξιοπιστίας; Η Ρωσία αυξάνει το όριο στον αριθμό των ξένων παικτών που επιτρέπονται στην Premier League την επόμενη σεζόν.

-Ο πρόεδρος της Ρωσικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας Αλεξάντερ Ντιούκοφ είπε ότι το πολύ 13 ξένοι παίκτες θα μπορούσαν να συμπεριληφθούν στις ομάδες της Πρέμιερ Λιγκ και ότι έως και οκτώ από αυτούς θα μπορούσαν να βρίσκονται στο γήπεδο ταυτόχρονα από την επόμενη σεζόν.

-Το BBC αναγκάστηκε να ζητήσει δημόσια συγγνώμη για τη μετάδοση της φράσης «Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είναι σκουπίδια» κατά τη διάρκεια ζωντανού δελτίου ειδήσεων που έγινε viral.

-Συναρπαστική δήλωση του Γιώργου Κούδα αναφορικά με τη συναυλία για τον Δημήτρη Μητροπάνου την Δευτέρα στο γήπεδο του Πανιωνίου, με αφορμή την συμπλήρωση δέκα χρόνων από τον θάνατό του σπουδαίου καλλιτέχνη: «Αυτό που κάνει το ΚΚΕ είναι όλα τα παράσημα του κόσμου»!

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News