Το Μουντιάλ στο Κατάρ θέμα και στο Νταβός

Απόψεις
Το Μουντιάλ στο Κατάρ θέμα και στο Νταβός

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Είναι καιρός να γίνει αποδεκτό ότι το παγκόσμιο κύπελλο θα γίνει σε μια αραβική μουσουλμανική χώρα, τονίσθηκε στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ. Ο Εμίρης του Κατάρ, ανταπέδωσε τις επιθέσεις που δέχεται η χώρα του – Ιδρύθηκε Ένωση Ποδοσφαιρικών Ομοσπονδιών Πορτογαλόφωνων. Γιατί;

Το Κατάρ αντιμετωπίζει συνεχή ερωτήματα σχετικά με τη μεταχείριση των ξένων εργαζομένων και την περασμένη εβδομάδα οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων και φιλάθλων ζήτησαν από τη FIFA να διαθέσει 440 εκατομμύρια δολάρια για να αποζημιώσει τους μετανάστες εργάτες για «παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων» κατά την προετοιμασία του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Η κυβέρνηση του Κατάρ αρνήθηκε τις κατηγορίες και είπε ότι εισήγαγε διάφορες μεταρρυθμίσεις τα τελευταία πέντε χρόνια, συμπεριλαμβανομένου ενός νέου εθνικού κατώτατου μισθού και την κατάργηση του διαβόητου συστήματος kafala.

 «Δεν ήταν όλα τέλεια, αλλά το Κατάρ έχει πραγματοποιήσει τις μεταρρυθμίσεις με ταχύτητα αστραπής από τότε που του απονεμήθηκε το Παγκόσμιο Κύπελλο το 2010», τόνισε , είπε ο Εμίρης του Κατάρ Σεΐχης Ταμίμ μπιν Χαμάντ Αλ Θάνι στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός, τονίζοντας:

«Ακόμα και σήμερα υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που δεν μπορούν να αποδεχτούν την ιδέα ότι μια αραβική μουσουλμανική χώρα θα φιλοξενούσε ένα τουρνουά όπως το Παγκόσμιο Κύπελλο. Αυτά τα άτομα, συμπεριλαμβανομένων πολλών σε θέσεις επιρροής, έχουν εξαπολύσει επιθέσεις με ρυθμό που δεν έχουμε ξαναδεί όταν μια μεγάλη αθλητική διοργάνωση φιλοξενήθηκε από άλλες χώρες σε διαφορετικές ηπείρους, παρά το γεγονός ότι κάθε μία από αυτές, είχε τα δικά της ιδιαίτερα προβλήματα και προκλήσεις».

«Το Κατάρ είναι σαν τη δική σου χώρα. Όχι τέλεια. Προσπαθούμε συνεχώς να βελτιωνόμαστε και είμαστε γεμάτοι ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον. Είμαστε τόσο περήφανοι για την ανάπτυξη, τις μεταρρυθμίσεις και την πρόοδο που σημειώσαμε, και είμαστε ευγνώμονες για τα φώτα της δημοσιότητας που έδωσε το Παγκόσμιο Κύπελλο που μας ενέπνευσε να κάνουμε αυτές τις αλλαγές με αστραπιαία ταχύτητα. Διαβεβαιώνω όλους όσους ακούν ότι αυτή η εκδοχή του Παγκοσμίου Κυπέλλου θα είναι ξεχωριστή».

Για ρεκόρ τηλεθέασης

Στην ίδια συνάντηση, ο πρόεδρος της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο, είπε ότι το τουρνουά αναμένεται να παρακολουθήσουν 5 δισεκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο, καταρρίπτοντας το προηγούμενο ρεκόρ των 3,5 δισεκατομμυρίων για τη διοργάνωση του 2018 στη Ρωσία.

Ένωση Ποδοσφαιρικών Ομοσπονδιών Πορτογαλόφωνων

Επτά ιδρυτικά μέλη, μεταξύ των οποίων η Βραζιλία και η Πορτογαλία, ίδρυσαν την Ένωση Ποδοσφαιρικών Ομοσπονδιών Πορτογαλόφωνων για να αναπτύξουν μεγαλύτερη συνεργασία και κοινούς στόχους μεταξύ των χωρών.

Βραζιλία, Πορτογαλία, Αγκόλα, Μοζαμβίκη, Σάο Τομέ, Πράσινο Ακρωτήριο και Γουινέα Μπισάου συναντήθηκαν στη Λισαβόνα για να ιδρύσουν το νέο φορέα. Η Ισημερινή Γουινέα, το Ανατολικό Τιμόρ και το Μακάο θα κληθούν επίσης να ενταχθούν στις τάξεις στο μέλλον. Στόχος είναι η ανταλλαγή και η παροχή ευκαιριών για ανταλλαγές για τη βελτίωση του ποδοσφαίρου σε όλες τις ηλικιακές ομάδες.

«Αυτό το κατόρθωμα θα σηματοδοτήσει μια νέα εποχή ποδοσφαίρου και, με την εμπειρία της Πορτογαλίας και της Βραζιλίας, που είναι χώρες με υψηλό επίπεδο ποιότητας, θα έχουμε την ευκαιρία να μειώσουμε τις ασυμμετρίες του ποδοσφαίρου» δήλωσε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου της Αγκόλα (FAF). ) Artur de Almeida e Silva, ο οποίος εξελέγη πρόσφατα πρόεδρος της Cosafa με αμφιλεγόμενο τρόπο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News