Όταν τα ρεζιλίκια γίνονται συνήθεια…

Απόψεις
Όταν τα ρεζιλίκια γίνονται συνήθεια…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με αφορμή έναν ακόμη τελικό κυπέλλου – Ο φίλαθλος κόσμος αηδίασε από τα έκτροπα- - Που είναι τα περιβόητα μέτρα του νέου νομοσχεδίου για την αντιμετώπιση της βίας στα γήπεδα; Το μαύρο χάλι του ελληνικού ποδοσφαίρου σε διαρκή πιστοποίηση -11+1 «Σφηνάκια»

Αυτό είναι το ελληνικό ποδόσφαιρο. Δεν είναι άλλο και δεν μπορεί να είναι. Τα ξεφτιλίκια και του φετινού τελικού κυπέλλου, γράφουν τη δική τους ιστορία και δεν μπορούν να γράψουν άλλη. Η κακοτεχνία της όλης αλυσίδας των ποδοσφαιρικών κρίκων, σχηματίζει ένα μόρφωμα.

Η διοργανώτρια ΕΠΟ έχει αποδείξει την ανικανότητά της μέσα από ένα συνονθύλευμα “αρχόντων” που προκύπτουν κάθε φορά μέσα μια χειραγωγημένη παρτίδα εκλογών από τον πιο δυνατό "Μεγάλο" στα παρασκήνια και στο σκοτάδι, χωρίς κανένα αξιοκρατικό και κυρίως ποδοσφαιρικό κριτήριο.

Το βλέπουμε παντού. Σε αποφάσεις της ΕΕ, στις κινήσεις των Επιτροπών και στο χαμηλού τύπου μήνυμα που εκπέμπεται με τη μεγαλύτερη συχνότητα από το Πάρκο. Απόδειξη; Η πρώτη βαβούρα εν όψει τελικού έγινε από την ίδια την διοργανώτρια... με το ασφαλιστήριο!

Αλλά και πέρα από την ΕΠΟ, έχεις να κάνεις με ολιγάρχες και αυλικούς του ποδοσφαιρικού κατεστημένου που σπέρνοντας μηνύματα διχασμού για ίδια συμφέροντα, οδηγούν τους οπαδούς από τις άκρες του δρόμου, την ώρα που κοινωνία βιώνει την ακρίβεια και τις ρήτρες αναπροσαρμογής. Μια εντελώς λάθος πορεία εδώ και χρόνια, που προφανώς εξυπηρετεί συμφέροντα, αλλά σε καμία περίπτωση του ποδοσφαίρου.

Μέσα σε αυτά και οι πολιτικές ηγεσίες του αθλητισμού, που αν και αδύναμες να ξεπεράσουν τις διαπλεκόμενες παγίδες με τους βαρώνους του ποδοσφαίρου και των κεντρικών Μέσων Ενημέρωσης, κάνουν τους έξυπνους, ως πλέον ειδήμονες στο να δημιουργούν πολλαπλές τρύπες στο νερό…

Ο μέσος Έλληνας φίλαθλος, έζησε είτε μέσα από το ΟΑΚΑ, είτε μπροστά από την οθόνη της τηλεόρασης, μια ακόμη φρίκη. Στο εξωτερικό απλά ήταν μια ακόμη πιστοποίηση του χαμηλού ποδοσφαιρικού “level” στην Ελλάδα.

11+1 «Σφηνάκια»

-Χάνεις παντελώς την σοβαρότητά σου όταν απλώνεις ένα τεράστιο πανό, γράφοντας «Ναι στις μετακινήσεις, όχι στις αλλαξοκ…. των υποκριτών» και μετά να πετάς τσιμεντοκοτρόνες στον αγωνιστικό χώρο. (Οι οπαδοί του ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ, πριν από τον τελικό).

-Και μετά φωτιές, καπνογόνα, ντου στον αγωνιστικό χώρο και συμπλοκές των οπαδών και των δυο ομάδων με την Αστυνομία στο ταρτάν. Ακόμη πιο τραγικό και από τις δυο πλευρές των φιναλίστ, να γιουχάρουν ακόμη και τον Εθνικό μας Ύμνο.

-Τα βίντεο μιλάνε από μόνα τους. Αντί για μία γιορτή και διαφήμιση για το ελληνικό ποδόσφαιρο, κυρίαρχες οι “μάχες”σώμα με σώμα.

-Ρεζίλι η κατάσταση των τελικών στην Ελλάδα. Χρόνιο το σύνδρομο, που εκθέτει πολύ το ελληνικό ποδόσφαιρο στον κόσμο. Μετά σου λέει ο άλλος, με τσάμπα ρητορική, ότι οι "Μεγάλοι" μπορούν να φτιάξουν το ποδόσφαιρο (αυτοί που το χαλάνε). Ας αναλογισθούν καλύτερα ο καθένας τις ευθύνες τους. Όπως και η διοργανώτρια ΕΠΟ. (Για… την ώρα 17 συλλήψεις)

-Βρήκε την ώρα και ο Αυγενάκης, με τη χθεσινή του δήλωση και με τον αέρα του Βελιγραδίου: «Το ΟΑΚΑ ξαναβρίσκει τη λάμψη και τον ζωτικό του ρόλο» αλλά και ότι «το ΟΑΚΑ αλλάζει, η Ελλάδα αλλάζει, ο αθλητισμός μας αναπτύσσεται».

-Μοιάζει με… προσπέραση, μετά τη διαπίστωση ότι τα πολυδιαφημισμένα μέτρα κατά της βίας στα γήπεδα με ένα ακόμη απανωτό νομοσχέδιο, ήταν για κλάματα, (Καλά πως πέρασαν μέσα τόσα «πολεμοφόδια»;)

-Όταν έχεις σοβαρό προπονητή, η πορεία της ομάδας γίνεται ευκρινέστερη από τους παίκτες και τους οπαδούς της.

-«Δεν πρέπει ένα δίμηνο και ένα τρόπαιο να μας κάνει να σταματήσουμε τη δουλειά. -Πρέπει να είμαστε σταθεροί στην πορεία μας και ο Παναθηναϊκός είναι συνδεδεμένος με τον πρωταθλητισμό και πρέπει να τον ξαναφτάσουμε εκεί». (Ιβάν Γιοβάνοβιτς, προπονητής του κυπελλούχου Παναθηναϊκού).

-Ακόμη κι ο πρόεδρος τρελαίνεται και το είδαμε σε κείνη την αγκαλιά του με τον Σέρβο ελκυστή των τροπαίων. Ήταν άλλωστε ο δεύτερος τίτλος επί  Αλαφούζου και ξανά κόντρα στον ΠΑΟΚ (το 2014) με την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας.

-Το ότι τέθηκε στη Superleague, ζήτημα νέας αναδιάρθρωσής της, είναι παρεπόμενο της πολλαπλής αστοχίας της προηγούμενης. Πρώτον ποιον συγκινούν πλέον τα πλει οφ και τα πλέι άουτ; Νερόβραστα μακαρόνια...

-Το ζήτημα γιγαντώθηκε και με την ανόητη αναδιάρθρωση του υφυπουργού αθλητισμού στη SL 2 και την παραδοξότητα να ανεβαίνουν με μπαράζ οι πρωταθλητές των δύο ομίλων της. Η τεκμηρίωση των λαθεμένων ενεργειών, δεν φαίνεται να έχει άλλη διέξοδο...

-Μέγας ο ΑΟΤ με το βήμα ανόδου μετά τη νίκη του επί του Απόλλωνα Αγ. Ιωάννη, στα μπαράζ ανόδου. Η δυναμική του μεσσαρίτικου ποδοσφαίρου αγκαλιά με την γνήσια έκφρασή της από το Τυμπάκι του Μιχάλη Κουτεντάκη!

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News