ΟΦΗ: Η νίκη αυτή έχει ειδική αξία

Απόψεις
ΟΦΗ: Η νίκη αυτή έχει ειδική αξία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με το όραμα της επόμενης μέρας – Το ανέβασμα του πήχη στις επιλογές του ρόστερ και στους στόχους – Η ναυαρχίδα του ΒΑΚ – 11+1 «Σφηνάκια»

Άλλη ατμόσφαιρα η νίκη. Φεύγεις από το γήπεδο ή γυρνάς το κουμπί στην τηλεόραση, ικανοποιημένος που η ομάδα σου πήρε τους τρεις βαθμούς.Τι κι αν ήταν αδιάφορο το επίσημο ματς ή ακόμη και φιλικό. Για τον ΟΦΗ αυτή η νίκη με τον Αστέρα Τρίπολης στο «Θόδωρος Βαρδινογιάννης», έχει ειδική αξία.

Αποχαιρέτησε από την έδρα, τον κόσμο του με νίκη, σπάζοντας και το αρνητικό ρεύμα που δημιούργησαν οι τρεις απανωτές ήττες μέσα στο σπίτι, κράτησε και την πρώτη θέση γοήτρου των πλέι άουτ, που θα χρειασθεί να υπερασπισθεί στην τελευταία αγωνιστική με ανταγωνιστή πλέον τον φορμαρισμένο Ιωνικό.

Το κυριότερο όμως είναι πως έδωσε πιο υγιές έναυσμα στους προβληματισμούς και τις φιλοσοφίες που έχουν ήδη αρχίσει για την ομάδα και τους παίκτες της επόμενης χρονιάς…

Όχι μόνο στα επιτελεία, αλλά και στον φίλαθλο κόσμο που παρακολουθεί στενά και σχολιάζει κάθε κίνηση. Ο ΟΦΗ έχει μόνιμο στόχο την Ευρώπη. Ένα παραπάνω το διακήρυξε για τη σεζόν που κλείνει. Τώρα πρέπει να σηκώσει τον πήχη για την ποιότητα των επιλογών που θα συνθέτει το ρόστερ της νέας σεζόν.Ποδοσφαιριστές της ποιότητας Φελίπε, Βούρος, Επασί, Τοράλ, Νέιρα κ.α., δίνουν τις συγκριτικές αναφορές, στα νέα πάρε δώσε.

Για να αλλάξει στάθμη η κρητική ομάδα και να βρεθεί εκεί που στοχεύει η διοίκηση, χρειάζεται μια νέα δυναμική στην ανασύνθεση του ρόστερ που έρχεται. Η επιτυχία μπορεί να έλθει μέσα και από τη δυναμική των υποδομών, αλλά και την αναζήτηση ταλέντων όπως εντόπιζε η ισχυρή όσφρηση του αείμνηστου Γκέραρντ.

Μακριά από μετριότητες. Τα επιτελεία της ΠΑΕ ΟΦΗ, μετά από εμπειρία τριών σεζόν, έχουν τώρα το ρόλο, για να ανέβει στάθμη η μέχρι τώρα εμπειρία…

-Η ναυαρχίδα του ΟΦΗ είναι το ΒΑΚ. Μέσα από τις τεράστιες δυνατότητες που προσφέρει στους προπονητές και τους ποδοσφαιριστές, σηκώνει τον πήχη των απαιτήσεων. Το αύριο του ΟΦΗ έχει μεγάλη ορατότητα…

-Αν δεν του είχε χαρισθεί με σύσταση στο 54’, θα έλεγες κομμάτια ας γίνει... Στο 83’ όμως ο διαιτητής Βάτσιος, έπρεπε να υποδείξει κίτρινη κάρτα στον Σόνι του Αστέρα Τρίπολης για ριψοκίνδυνο παίξιμο στον Τοράλ.

-Ο Φελίπε άλλαξε όσα βλέπαμε πριν (με αγωνία και λαχτάρα) στον ΟΦΗ. Με το 8ο γκολ του Βραζιλιάνου ήλθε η νίκη επί του Αστέρα, εκεί που δεν έβρισκες καλά καλά, πριν την παρουσία του γκολ επιθετικού στα ματς του πρωταθλήματος. Επιθετικός με όλη τη σημασία της λέξης…

-Όλα τα λεφτά πριν το γκολ της νίκης οι απανωτές αποκρούσεις του Επασί…

«Μετωπική» για το Μητρώο υπόσχεται ο Μπαλτάκος

Το "Μητρώο Αθλητικών Σωματείων της ΓΓΑ" και οι αποκλεισμοί που θέτει στις γενικές συνελεύσεις των σωματείων, είναι ζήτημα που έπρεπε να έχει προκαλέσει μετωπική σύγκρουση. Ειδικά από την ΕΠΟ, με το υποτιθέμενο "αυτοδιοίκητο".

Δεν χωνεύεται ότι σωματεία που δεν είναι εγγεγραμμένα, δεν έχουν δικαίωμα ψήφου στις εκλογές των ΕΠΣ και είναι κατάντια  να γίνονται εκλογές με την συντριπτική πλειοψηφία των σωματείων ,αποκλεισμένη.

Δεν είναι μόνο αυτό που επιβάλλει ο "Μεγάλος Αδελφός". Από  την επόμενη αγωνιστική περίοδο βάσει των διατάξεων, τα ερασιτεχνικά σωματεία ποδοσφαίρου, που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις του νόμου, δεν θα μπορούν να αγωνίζονται στα πρωταθλήματα, ούτε να χρησιμοποιούν γήπεδα που ανήκουν στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Σύμφωνα με το Soccerplus, το θέμα "Μητρώο" βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα του Τάκη Μπαλτάκου και θα αποτελέσει το πρώτο σημείο σύγκρουσης με την Κυβέρνηση. Ο μοναδικός υποψήφιος πρόεδρος της ΕΠΟ συμμερίζεται τις θέσεις των ΕΠΣ σχετικά με τις διατάξεις που αφορούν το “μητρώο της ΓΓΑ” και τα εμπόδια που δημιουργούν στις ίδιες και στα πρωτοβάθμια σωματεία.

 -Χονδρό αλάτι στις ανοιχτές πληγές του ΠΑΟΚ, έριξε ο ΠΑΣ Γιάννινα, με την πρώτη νίκη του στα πλέι οφ (γκολ του Γιαν-Μαρκ Σνάιντερ...). Έβαλε ακόμη δύο με τον Περέα, που ακυρώθηκαν με υπόδειξη του VAR. (Μετράει κι αυτό...)

-Αυτοί που λέγανε Κηλαηδόνη τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς για τα άσπρα του μαλλιά, εξακολουθούν να πίνουν μπύρες; Ο προπονητής αυτός άλλαξε τον Παναθηναϊκό… Καλύτερη “φόρμα” στους τελευταίους οκτώ αγώνες απ’ όλους.  Από την ΑΕΚ πήρε αυτό που ήθελε, συνεχίζοντας αήττητος στα πλέι οφ. Πολύ ενδιαφέρουσα η συνέχεια του με εκτός έδρας Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ και μέσα μόνο τον ΠΑΣ Γιάννινα. Συν τον τελικό κυπέλλου!

-Το πρωτάθλημα θέλει δυνατό τον Παναθηναϊκό. Πλέον είναι ομάδα με προσανατολισμό και σύστημα. Κυκλοφορία μπάλας, υπομονή, σύστημα, τρέξιμο, κάλυψη χώρων... Ένα πρωτάθλημα για να έχει αξία, πρέπει να είναι ανταγωνιστικό από την κορυφή ως το τέλος. Πόσο μάλλον όταν αναζητήθηκε τα τελευταία χρόνια αυτή η ανταγωνιστικότητα στην κορυφή…

-Αν σκεφτείς ότι στην Αγγλία η Championship -6ο κορυφαίο πρωτάθλημα σε εμπορικότητα της Ευρώπης- δεν χρησιμοποιεί VAR σε αγώνες που κρίνουν την άνοδο στην Premier League, όπως είδαμε στο Μπόρνμουθ-Νότιγχαμ, εντάξει, τι να πούμε εμείς για την Superleague 2;

-Τώρα με τον ελληνικής καταγωγής βοηθό Κωνσταντίνο Χατζηδάκη, που στέρησε πέναλτι (δείχνοντας οφσάιντ) στην Νότιγχαμ, είναι άλλο θέμα. Όπως και το αν είναι υποστηρικτής του Παναθηναϊκού… Η έλλειψη VAR μετράει, σε ένα πρωτάθλημα που υπερβαίνει το δισεκατομμύριο.

-Αλλά τι άκρη να βρει ο Μπαλτάκος, εφόσον από την 1η Ιουνίου θα είναι πρόεδρος στην ΕΠΟ, με αυτή την κυβερνητική πολιτική και πρακτική στον αθλητισμό; Σωστά εκτιμούν έμπειροι συνάδελφοι στην Αθήνα, ότι χωρίς της βοήθεια των FIFA/UEFA, πολύ δύσκολα θα μπορέσει να πετύχει κάτι...

- Ο πρόεδρος της ομάδας που υποβιβάσθηκε, θα αξιοποιήσει την εμπειρία του παθήματος ως μάθημα για τη συνέχεια;

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News