Στέλιος Μαλτεζάκης

O Δον Ινφαντίνο ως Πάπας του ποδοσφαίρου

Μερικά πράγματα δεν τα χωράει ο κοινός νους. Μερικοί ηγέτες έχουν ξεφύγει τελείως καβάλα στις καριέρες τους και στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς. Μερικοί νοιώθουν ότι είναι ο Πάπας…

Κοιτάζοντας στον καθρέπτη της πολιτικής, που είναι το ποδόσφαιρο, τα βλέπουμε όλα... 

(Μουντιάλ κάθε δύο χρόνια … Αφρικανοί και Μεσόγειος)

Δεν θέλει πολύ να αποκαλυφθεί ένας άνθρωπος αλλοτριωμένος από το χρήμα, που χάνει τη λογική του και σπεύδει να δανειστεί κάποιο τρικ για να πλασάρει ένα επιχείρημα… για τη σχέση ποδοσφαίρου και μετανάστευσης, με απώτερο σκοπό το χρήμα. Ούτε καν η μαφία, δεν θα μπορούσε να έχει ένα τόσο απροκάλυπτα μοντέλο εικονικής πραγματικότητας, για χαζούς επιτρόπους.

Για τον Ινφαντίνο λέμε, που ακόμη και μετά την ανατίναξη του FBI, αποφάσισε να συνεχίσει τις διεφθαρμένες επιλογές της Ρωσίας και του Κατάρ, όπου οι μίζες πήγαν σύννεφο. Αυτό το ποδόσφαιρο δεν αξίζει ρούπι για τις κοινωνίες…

Ο Τζιάνι Ιφαντίνο, παίρνοντας ύφος διεθνιστή (ως άλλος Γκέιτς)  μπροστά στην Κομισιόν, πίστεψε ότι θα μπορούσε να διεγείρει, γεμίζοντας με θαυμαστή έκπληξη τον εγκέφαλο των ακροατών του, με την καραμέλα του Μουντιάλ για δύο χρόνια, ως άλλο εμβόλιο, για να μη πνίγονται οι Αφρικανοί στις θάλασσες της Μεσογείου.

Την έχει δει αλλιώς, κάπως σαν πλανητάρχης, ή ρομπότ στη metaverse εποχή, χρησιμοποίησε την Αφρική ως διαπραγματευτικό χαρτί, για να τσεπώσει περισσότερα. Χαμηλή τακτική από έναν άνθρωπο σε τόσο υψηλή θέση, χρεώνοντας στη FIFA έναν αηδιαστικό τρόπο για να συσπειρώσει υποστηρικτές στην αρρωστημένη πλέον εκστρατεία  του Μουντιάλ κάθε δύο χρόνια.

Δεν είναι ούτε για λύπηση, ούτε για προσβολή, επειδή ο πρόεδρος της FIFA, νόμιζε ότι είχε ένα ισχυρό επιχείρημα, που θα τους άφηνε άφωνους. Η περίπτωσή του είναι όποια ειδικότητα της επιστήμης ασχολείται με εγκεφάλους που αλλάζουν από το χρήμα και την εξουσία. Η όλη εκστρατεία έχει ήδη κουράσει. Είναι φανερό ότι δεν γίνεται για το ποδόσφαιρο.

Θα μπορούσε κάλλιστα να πει ο Ινφαντίνο, όπως του σχολιάζουν μετά την πατάτα:

«Εμείς οι εγκληματίες εδώ στη FIFA, αποφασίσαμε να πλουτίσουμε ακόμα περισσότερο πιέζοντας για το διετές Μουντιάλ. Οι βαλίτσες γεμάτες χρήματα κάθε δύο χρόνια, είναι πολύ καλύτερες από κάθε τέσσερα. Ως ηγέτης ενός από τα πιο άθλια, ηθικά χρεοκοπημένα ιδρύματα, είμαι σίγουρος ότι συμφωνείτε με το σκεπτικό μου. Δον Ινφαντίνο».

Κάποτε είχε πει ότι ένα Παγκόσμιο Κύπελλο κάθε δύο χρόνια θα έδινε στις χώρες «πιο ρεαλιστικές πιθανότητες να παίξουν στην παγκόσμια σκηνή», εκτιμώντας ότι θα δημιουργηθούν επιπλέον έσοδα 4,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Για αυτό (λέει συγκυριακά ο Τσέφεριν), «όχι» σε εγωιστικές σούπερ λίγκες και "όχι" σε εξωφρενικές προτάσεις για Παγκόσμιο Κύπελλο. Αλλά "Ναι. Ναι. Ναι" να συνεργαζόμαστε για να προστατεύσουμε και να ενισχύσουμε το μοντέλο μας που λειτουργεί προς το συμφέρον του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου και της κοινωνίας».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια