Μουντιάλ κάθε δύο χρόνια … Αφρικανοί και Μεσόγειος

Απόψεις
Μουντιάλ κάθε δύο χρόνια … Αφρικανοί και Μεσόγειος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έδωσε... τα ρέστα του ο Τζιάνι Ινφαντίνο για να πείσει στην κοινοβουλευτική συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης, μετά την έκθεση της «Ποδοσφαιρική Διακυβέρνηση: Μπίζνες και Αξίες», που είναι αντίθετη στην ιδέα ενός Παγκοσμίου Κυπέλλου κάθε 2 χρόνια.

Ο πρόεδρος της FIFA ξεκίνησε εξηγώντας ότι δεν έχουν όλοι στον κόσμο διοργανώσεις στο επίπεδο αυτών που παίζονται στην Ευρώπη, όπου «γίνεται Παγκόσμιο Κύπελλο κάθε 15 μέρες», τονίζοντας: «Δεν μπορούμε να πούμε στον υπόλοιπο κόσμο δώστε μας τα χρήματα κι αν έχετε έναν καλό παίκτη δώστε μας κι αυτόν, αλλά να τον δείτε στην τηλεόραση», είπε ο Ινφαντίνο.

Χρησιμοποίησε δε πολύ το μεταναστευτικό ως επιχείρημα, προκαλώντας αντιδράσεις.  «Πρέπει να βελτιωθούμε, να βρούμε τρόπους να συμπεριλάβουμε ολόκληρο τον κόσμο. Δώστε στους Αφρικανούς ελπίδα ώστε να μην χρειαστεί να διασχίσουν τη Μεσόγειο για να βρουν, όχι καλύτερη ζωή, αλλά θάνατο στη θάλασσα. Πρέπει να δώσουμε ευκαιρίες και αξιοπρέπεια, όχι φιλανθρωπία, ώστε ο υπόλοιπος κόσμος να μπορεί να συμμετέχει».

«Το ερώτημα δεν είναι αν θέλουμε ένα Παγκόσμιο Κύπελλο κάθε δύο χρόνια, αλλά τι θέλουμε να κάνουμε για το μέλλον του ποδοσφαίρου, το οποίο παρατηρούμε ότι οδεύει προς ένα μέλλον όπου λίγοι έχουν τα πάντα και η συντριπτική πλειοψηφία δεν έχει τίποτα. Αλλά αν σκεφτούμε τον υπόλοιπο κόσμο που δεν βλέπει τους καλύτερους παίκτες, που δεν συμμετέχει στις καλύτερες διοργανώσεις, τότε πρέπει να σκεφτούμε το γεγονός ότι το ποδόσφαιρο δεν είναι απλώς ένα άθλημα, γιατί βοηθά να φέρουμε ευκαιρίες για ομάδες και χώρες, ελπίδα και χαρά».

Για το αιτούμενο: «Τώρα ίσως ένα Παγκόσμιο Κύπελλο κάθε 2 χρόνια δεν είναι η απάντηση, αλλά πρέπει να συζητηθεί, κι αυτή η διαδικασία ψηφίστηκε από το 88% του συνεδρίου της FIFA, συμπεριλαμβανομένων 30 μελών από τα 55 στην Ευρώπη», εξήγησε ο Ινφαντίνο προσθέτοντας ότι τα αποτελέσματα αυτής της συζήτησης θα γίνουν γνωστά σε λίγους μήνες.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News