FIFA: Ο περιορισμός των "δανεικών" στοχεύει τους μεγάλους

Απόψεις
FIFA: Ο περιορισμός των "δανεικών" στοχεύει τους μεγάλους

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιατί η FIFA θα περιορίσει τους δανεισμούς παικτών; Το κυριότερο θέμα αλλαγής των κανονισμών θέλει να αποτρέψει την «αποθήκευση» ταλέντων από ελίτ κλαμπ - Το καυτό παράδειγμα της Τσέλσι

Οι νέοι κανόνες που είναι έτοιμη να φέρει η  FIFA είναι ριζοσπαστικοί και έχουν σχεδιαστεί προκειμένου να σταματήσουν τους πλουσιότερους σύλλογους να αποθησαυρίζουν παίκτες και να βοηθήσουν την ανάπτυξη της εγχώριας νεολαίας.

Από τον Ιούλιο, όπως ήδη έχουμε σημειώσει, ο αριθμός των διεθνών δανεικών συμφωνιών εντός και εκτός συλλόγων θα περιοριστεί σε οκτώ ανά πάσα στιγμή κατά τη διάρκεια μιας σεζόν. Αυτό θα μειωθεί σε επτά ένα χρόνο αργότερα και σε έξι από την 1η Ιουλίου 2024.

Η κίνηση εξακολουθεί να απαιτεί επικύρωση από το Συμβούλιο της FIFA, αλλά θα βοηθήσει κατά κάποιο τρόπο να αποτρέψει το είδος της συσσώρευσης παικτών που υπάρχει σε πολλά σωματεία ελίτ.

Η Τσέλσι, για παράδειγμα, έχει αυτή τη στιγμή 21 παίκτες δανεικούς, οκτώ από τους οποίους είναι σε ξένους συλλόγους.

Το σημαντικότερο είναι ότι οι κανονισμοί δεν θα καλύπτουν τα εγχώρια δανεισμούς, αν και η FIFA αναμένει από τα επιμέρους διοικητικά όργανα των Ομοσπονδιών, να προσαρμόσουν τους κανονισμούς τους ανάλογα μέσα στην τριετία.

Έχουν επίσης εισαχθεί κι άλλες αλλαγές, ως μέρος της ευρύτερης μεταρρύθμισης του συστήματος μεταγραφών, που περιλαμβάνουν μια ελάχιστη συμφωνία δανεισμού μεταξύ δύο μεταγραφικών περιόδων και το πολύ ενός έτους. Ένα όριο, επίσης στον αριθμό των δανεισμών ανά σεζόν μεταξύ των ίδιων συλλόγων και την απαγόρευση του «υποδανεισμού» σε τρίτο σύλλογο.

Η FIFA ελπίζει ότι η διαδικασία θα βοηθήσει στη βελτίωση της ανάπτυξης των νεαρών παικτών και θα προωθήσει την «ανταγωνιστική ισορροπία». Αξιοσημείωτο: Οι εισερχόμενοι κανονισμοί δεν θα ισχύουν για παίκτες ηλικίας 21 ετών και κάτω

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News