ΠΑΟΚ-ΟΦΗ: Κριτής ή… αλχημιστής ο Τάσος Κάκος;

Απόψεις
ΠΑΟΚ-ΟΦΗ: Κριτής ή… αλχημιστής ο Τάσος Κάκος;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανέλυσε πλήρως στο κανάλι του Ιβάν Σαββίδη, γιατί πολλοί γράφουν περί «Σαββιδοτεχνείου» λέγοντας, ότι «το var απέδωσε δικαιοσύνη» στο ΠΑΟΚ - ΟΦΗ γιατί «ήταν απλωμένο το χέρι του Βούρου»! OMG!

Θα ήταν έκπληξη αν ο παλαίμαχος διεθνής διαιτητής και τηλεκριτικός Τάσος Κάκος από το κανάλι ιδιοκτησίας Ιβάν Σαββίδη (και ιδιοκτήτης της ΠΑΕ ΠΑΟΚ) θα έλεγε κάτι άλλο, από το ότι ορθώς ο Φωτιάς υπέδειξε το πέναλτι.

Παλιά του τέχνη κόσκινο. Ερμηνεύει μονόπλευρα την φάση του Βούρου με τον Ζίφκοβιτς για να πει ότι «ο Βούρος απλώνει το χέρι του και το var απέδωσε δικαιοσύνη καθώς πως είναι δυνατόν να μην είδε ότι ο Βούρος απλώνει το χέρι του»! Έλεος!

Τώρα καταλαβαίνουμε τι εννοούν πολλοί μιλώντας για ένα «Σαββιδοτεχνείο», που μετατρέπει τα μέταλλα, σε ρωσικό φυσικό αέριο... Όπως παρερμηνεύτηκε ατάραχα η «σφαγή» του ΟΦΗ στην Τούμπα με το 0-1 του Τσιλιανίδη να γίνεται 1-0 με πέναλτι του Κούρτιτς! Όσο κι αν ο Βούρος, μετά τη σέντρα του Ζίφκοβιτς, δεν διόγκωσε το σώμα του με την κίνησή του, ούτε άγγιξε με πρόθεση τη μπάλα.

Το ορίζει ρητά ο κανονισμός:

«Το παράπτωμα συμβαίνει εάν ο παίκτης αγγίξει με πρόθεση την μπάλα με το χέρι/τον βραχίονα, για παράδειγμα κινεί το χέρι προς τη μπάλα. Αγγίζει τη μπάλα με το χέρι κατά τρόπο που αυτό να καθιστά το σώμα του αφύσικα μεγαλύτερο.

Θεωρείται ότι ένας παίκτης έχει καταστήσει το σώμα του αφύσικα μεγαλύτερο, όταν η θέση του χεριού του δεν προκύπτει ή δεν δικαιολογείται από την κίνηση του σώματος του παίκτη κατά τη συγκεκριμένη φάση.

Ο παίκτης, έχοντας το χέρι του σε τέτοια θέση, διακινδυνεύει να ακουμπήσει η μπάλα το χέρι και να του καταλογιστεί παράβαση».

Που είδε το παραμικρό από αυτά ο Κάκος; Το σώμα δεν είναι αφύσικα μεγαλύτερο και η θέση του χεριού του, δικαιολογείται «από την κίνηση του σώματος του παίκτη κατά τη συγκεκριμένη φάση» (τονίζεται ξεκάθαρα). Το χέρι είναι κοντά στο κεφάλι του, συν ότι η μπάλα χτύπησε πρώτα στο πόδι του και εξοστρακίστηκε στο χέρι του.

Τον παραπέμπουμε στην ιστοσελίδα σελίδα του IFAB, να ενημερωθεί και από την πλευρά των νέων αλλαγών στους κανονισμούς στο χέρι - πέναλτι, γιατί μάλλον χρησιμοποίησε άλλους....

Ευτυχώς που υπάρχει ο Ντέμης και δεν μασάει μπροστά στην αλήθεια. Μην ξεχνάμε ότι ο ΠΑΟΚ είναι στη Nova. Παληκάρι στις θέσεις του!

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News