ΟΦΗ: 29 χρόνια ζητά τη δεύτερη νίκη του στην Τούμπα

Απόψεις
ΟΦΗ: 29 χρόνια ζητά τη δεύτερη νίκη του στην Τούμπα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ήταν Γενάρης στην πρώτη! Κόντρα στην βαριά παράδοση όταν συναντά τον «Δικέφαλο» γηπεδούχο, αλλά με το αέρα της τρέχουσας υπεροχής του στα εκτός έδρας... στις 14 Γενάρη του 1993 ο ΟΦΗ νίκησε μία και μοναδική φορά τον γηπεδούχο ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα με ανατροπή από γκολ του Μαχλά και του Γεωργαμλή

Βαριά η προϊστορία για τον ΟΦΗ, όταν αντιμετωπίζει τον ΠΑΟΚ γηπεδούχο για το πρωτάθλημα, στην Τούμπα ή αλλού (Καυτατζόγλειο 1977-78, Λιβαδειά 1986-87, Λάρισα 1998-99,).

Σε 44 ματς, μετράει μία και μοναδική νίκη, αυτή του 1993 (24 Ιανουαρίου), όταν με γκολ του Μαχλά στο 64’ και του Γεωργαμλή στο 84’ πανηγύρισε με ολική ανατροπή στο γκολ του Λαγωνίδη από το 25’ με σκορ 1-2 .

Στη σούμα, ο γηπεδούχος ΠΑΟΚ μετρά 36 νίκες και επτά ματς έληξαν ισόπαλα. Ακόμη και το συνολικό σκορ τερμάτων είναι τεράστιο: 102-19. Όλα αυτά από την περίοδο 1968-69… (Για την εντός έδρας προϊστορία του ΠΑΟΚ με τον ΟΦΗ, με στοιχεία και βίντεο, μπορείτε να δείτε στο paokmania)

Ο ΟΦΗ θα γράψει κι άλλη σελίδα στην ιστορία του, αν ντουμπλάρει τώρα τις νίκες του στην Τούμπα, μετά από 29 ολόκληρα χρόνια. Παίζει το ποδόσφαιρο που το μπορεί, είναι σε εξαιρετική φόρμα, ενώ υπάρχει και το παρατήρημα, ότι η μοναδική νίκη της κρητικής ομάδας συνέβη μήνα Ιανουάριο (24), όπως και τώρα στη νέα τους αναμέτρηση.

Μια ακόμη μάχη εκτός έδρας, θα σπάσει κοντέρ εφόσον ο ΟΦΗ επιτύχει σήμερα νίκη επί του ΠΑΟΚ στην Τούμπα, κόντρα στη βαριά παράδοση που τον βαραίνει. Και χωρίς τον "φορμαρισμένο" Λάμπρου που δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής.

Αδιαμφισβήτητο ωστόσο ότι οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ, έχουν καλύτερο ηθικό και είναι έτοιμοι να διευρύνουν το σερί τους στις εφτά νίκες.

"Ενοχλητικό", ωστόσο το 1.40 που είδαμε για τη νίκη του ΠΑΟΚ, ακόμη πιο πολύ το 5 στην ισοπαλία και 8.00 απόδοση στο διπλό του ΟΦΗ.

Οκτώ νίκες στα 9 τελευταία ματς των δύο ομάδων έχει ο ΠΑΟΚ, ανεξαρτήτως έδρας και διοργάνωσης, με συνολικό απολογισμό τερμάτων 27-5 (το νικηφόρο του σερί διακόπηκε με την ισοπαλία στα περυσινά πλέι οφ στο Ηράκλειο, 2-2).

- Όποιος αμφιβάλλει για τις διαιτησίες των "κυρίων", ας ανατρέξει στα βίντεο των αγώνων για τους οποίους κάναμε αναφορά χτες.

Φωτιά και Τζο...

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News