ΟΦΗ: Όχι άλλο κάρβουνο Φωτιά

Απόψεις
ΟΦΗ: Όχι άλλο κάρβουνο Φωτιά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κάνει παιχνιδάκια για χαζούς ο Κλάτενμπεργκ; - Οι προβληματικές διαιτησίες σε βάρος του ΟΦΗ είναι νωπές από τη Θεσσαλονίκη. Από το ματς κυπέλλου με τον Άρη, μέχρι πέρυσι με τον ΠΑΟΚ. Οι αναγωγές που χαρακτηρίζουν τον διεθνή από την Πέλλα, προστάτη του «Δικεφάλου του Βορρά» - Κι ...ο Τζοβάρας VAR!

 Μην τρελαθούμε με την διαιτησία. Μπράβο! Φωτιάς στην Τούμπα, να σφυρίξει απέναντι στην πραγματική ομάδα φωτιά που λέγεται ΟΦΗ; Τι εμπιστοσύνη να έχεις από έναν διαιτητή που έχει κάνει όνομα για τα πολλά λάθη του, υπέρ του ΠΑΟΚ;

Να γελάσεις και να το διασκεδάσεις, όταν ήδη αρχίζουν να γράφονται σελίδες για τα σφυρίγματα του διεθνή από την Πέλλα στα ματς του «Δικεφάλου του Βορρά»; Τόσο πολύ τρόμαξαν, από τους περιπάτους του ΟΦΗ στα εκτός έδρας;

Αλλά που πας;  Ξεχνάς τη διαιτησία του Βασίλη Φωτιά, στο νωπό ματς Κυπέλλου με τον Άρη στο «Βικελίδης»; Πάλι Σαλονίκη… Δεν φτάνει αυτός ο ορισμός, να και στο var ο Τζοβάρας (αλήστου μνήμης οι διαιτησίες του με τον ΟΦΗ)! Να ξεχάσουμε Μαρκ, ότι πέρυσι δεν έδωσε φουλ πέναλτι υπέρ τον ΟΦΗ στο ματς με τον ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη; (Ανατροπή Σαρδινέρο από τον Μάτος). 

Ο Κλάτυ ορίζει φέτος τον Φωτιά τρίτη φορά, στον ΠΑΟΚ. Η δεύτερη ήταν στο εκτός έδρας ματς (14η αγων.) στα Γιάννινα. Ήταν VAR και στο 3ης αγωνιστικής Παναιτωλικός-ΠΑΟΚ 1-2, και όλη η ευθύνη δική του, όταν στο 88’ αντί κραυγαλέο πέναλτι, έδωσε επιθετικό φάουλ σε ανατροπή του Καρέλη από τον Βαρέλα.

Και «άρχων» στο ΟΦΗ-ΑΕΚ 3-3 με βαρίστα τον Σκουλά...

Στην περυσινή σεζόν, μια από τα ίδια. Πρώτα στο ΠΑΟΚ-Ατρόμητος 1-1, από το VAR. Το γκολ του ΠΑΟΚ ξεκινά καθαρά  από επιθετικό φάουλ του Εσίτι που χτύπησε αντίπαλο. 

Στο Βόλος-ΠΑΟΚ 0-0 (ήταν διαιτητής) έκλεισε τα μάτια στο 15 σε πέναλτι υπέρ του Βόλου, αλλά μετά, στο 32’, βιάστηκε να το δώσει στον Τσόλακ του ΠΑΟΚ, που το πήρε πίσω η Κουρομπύλια από το VAR,  επειδή υπήρχε οφσάιντ. Αργότερα ο Κρέσπο βρήκε με αγκωνιά τον Μπαριέντος, ο παίκτης του Βόλου μάτωσε, όμως δεν διέκοψε…

Στο  ΠΑΟΚ-Αστέρας 2-0, ήταν διαιτητής, όταν ο Ελ Καντουρί έριξε κουτουλιά στον Σουάρεθ ο Φωτιάς έδειξε κίτρινη, ενώ η παράβαση έγινε μπροστά του. Ο Κουμπαράκης τον φώναξε για να το δει στο VAR, παρόλα αυτά ο Φωτιάς άλλαξε το χρώμα της κάρτας.

Στο ΠΑΟΚ-Απόλλων Σμύρνης 2-2, ήταν διαιτητής, αλλά για να δώσει πέναλτι του Ελ Καντουρί στο 50’, που ανέτρεψε μπροστά του τον Ιωαννίδη χρειάστηκε η παρέμβαση του Μανούχου από το VAR. Έγιναν κι άλλα εκεί... Στο αδιάφορο ματς Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 1-0 στα πλέι οφ ήταν διαιτητής, κάνοντας μερικές «γαργάρες» στις κάρτες! Αυτά και άλλα… (Στοιχεία από τα "Σφυρίγματα" του συναδέλφου Βάιου Μπαλάφα)

Χρειάζεται αμείλικτη παρακολούθηση, δυνατή μνήμη και φουλ καταγραφές χωρίς περιστροφές, γιατί δεν γίνεται να είσαι φίλαθλος και να σε κοροϊδεύουν οι ορισμοί και οι διαιτησίες.

Μια από τις επτά πληγές του ποδοσφαιρικού συστήματος των «Φαραώ», σε ρόλους ξεφτίλας...

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News