Νέα αβεβαιότητα για την έναρξη του Κόπα Άφρικα

Ποδόσφαιρο
Νέα αβεβαιότητα για την έναρξη του Κόπα Άφρικα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την υποστηρίζει ο Ινφαντίνο λόγω των πολλών αποχωρήσεων παικτών από τις ομάδες τους, ενώ υπάρχει και σύγκρουση με την ημερομηνία έναρξης του Παγκόσμιου Κυπέλλου Συλλόγων

Νέα αβεβαιότητα προέκυψε σχετικά με το αν θα διεξαχθεί το Κόπα Άφρικα τον επόμενο μήνα στο Καμερούν μετά από ισχυρισμούς για παρέμβαση από τον πρόεδρο της FIFA Τζιάνι Ινφαντίνο .

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες κάνουν λόγο για διχασμό στην ιεραρχία της Συνομοσπονδίας της Αφρικής σχετικά με το αν θα προχωρήσει, στον απόηχο της νέας παραλλαγής του Κόβιντ και της απειλής πολλαπλών αποσύρσεων παικτών από τους συλλόγους, αν και πρόκειται για το κορυφαίο τουρνουά της ηπείρου που έχει επικερδή τηλεοπτικά συμβόλαια.

Ο Ινφαντίνο είναι ευνόητο ότι έβαλε βάρος στις πιέσεις των ευρωπαϊκών συλλόγων που πιέζουν για την αναβολή της διοργάνωσης που θα ξεκινήσει στις 9 Ιανουαρίου.

Προφανώς μια εικονική συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής της CAF την Κυριακή δεν κατάφερε να καταλήξει σε συμφωνία, καθώς οι οικοδεσπότες του Καμερούν αρνούνται να δεχτούν άλλη μια καθυστέρηση σε ένα τουρνουά που έχει ήδη αναβληθεί δύο φορές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αντιπροσωπεία της CAF, με επικεφαλής τον πρόεδρο του αφρικανικού ποδοσφαιρικού οργανισμού, Πατρίς Μοτσέπε, επρόκειτο να ταξιδέψει  στο Καμερούν για να ελέγξει τις τελικές προετοιμασίες, ενώ μια άλλη συνάντηση έχει προγραμματιστεί για την Τετάρτη.

Η αυξανόμενη αφήγηση είναι ότι η πρώτη προτεραιότητα του Ινφάντινο είναι το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων, το οποίο θα ξεκινήσει στις 3 Φεβρουαρίου, αλλά συμπίπτει με την ολοκλήρωση του Αφρικανικού κυπέλλου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News