ΟΦΗ: Αλήθειες Νιόπλια ως Ευαγγέλιο

Απόψεις
ΟΦΗ: Αλήθειες Νιόπλια ως Ευαγγέλιο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι ανεξίτηλες παρακαταθήκες του Γκέραρντ στον ΟΦΗ με την ανθρώπινη δυναμική τους όπως τις αναδεικνύει ο νυν προπονητής της κρητικής ομάδας που πάντα ο Ολλανδός, έβλεπε ως μέγα διάδοχο... Ευχή να τα δουν όλοι έτσι στον ΟΦΗ...

Κρατάμε τις στιγμές Γκέραρντ που αναζωπυρώνουν μέσα μας αλήθειες που ξεχείλιζαν εκείνες τις εποχές, κατανοώντας πλήρως γιατί η σφραγίδα του έχει μείνει ανεξίτηλη στη διαμόρφωση της ζωής και της καριέρας του νυν προπονητή του ΟΦΗ. Συνεντευξάρα Νιόπλια στο Sport 24.

-Το παρακάτω απόσπασμα των δηλώσεων Νιόπλια, μοιάζει ως Ευαγγέλιο της ένδοξης περιόδου, όπως λέμε κατά Λουκά το ανάγνωσμα:

-«Ο Γκέραρντ με επηρέασε και ως άνθρωπο και ως προπονητή.  Όχι μόνο σε ποδοσφαιρικό επίπεδο, αλλά και σε οργανωτικό. Και δεν θα σταματήσω να το λέω: το πιο σημαντικό κομμάτι στο ποδόσφαιρο είναι ο τρόπος που διοικείς. Δεν υπάρχει καλύτερο πράγμα στον προπονητή από τη διαχείριση.

-»Να ξέρεις να διαχειρίζεσαι ΜΜΕ, φιλάθλους, προέδρους, ποδοσφαιριστές, συνεργάτες. Όλο το πακέτο.

-»Πλέον, η προπόνηση είναι το πιο εύκολο πράγμα. Άμα, όμως, δεν μπορείς να είσαι καλός διαχειριστής τα πράγματα είναι δύσκολα. Ήμασταν μαζί 15 χρόνια. Ήταν ο άνθρωπος που με ανέδειξε και έφτασα στο σημείο να είμαι ο αρχηγός της ομάδας. Έγινα το δεξί του χέρι. Μπορούσε να με εμπιστευτεί στα πάντα. Είχαμε έναν κοινό σκοπό: το καλό της ομάδας».

-Ο Νίκος Νιόπλιας βαδίζει στα χνάρια που άφησε στον ΟΦΗ ο αείμνηστος Ολλανδός. Ακολουθεί τις πολυδιάστατες συνταγές του, μέσα από την ιδέα της μεγαλουργίας στον ΟΦΗ. ΟΦΗ σημαίνει υπερηφάνεια και αξίες συνταυτισμένες με την κοινωνία…

-Μακάρι να μπορέσουν να το δουν και άλλοι. Ο ΟΦΗ και η Κρήτη δεν μπαίνουν ποτέ σε γυάλα. Είναι ζωντανό κύτταρο στην κοινωνία της οποίας αποτελεί αναπόσπαστο και σημαίνον μέλος.

Αυτό που δήλωσε ο Νιόπλιας λέγοντας ότι «ο Γκέραρντ ήταν εκείνος που με επηρέασε ως άνθρωπο και προπονητή», έχει προεκτάσεις απηχώντας μια πραγματικότητα που λειτουργεί στην αυθεντικότητα του «Ομίλου». Δηλαδή του «Εμείς».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News